SummertimeBlues!


Nu går det inte längre att förneka att sommaren är slut! Den isiga nordanvinden gör en verkligen påmind om vad som komma skall. I morse var jag tvungen att vända och och hämta jacka och halsduk för att det var så kallt att cykla!

Det är en bitterljuv känsla att sommaren är slut. Kommer att sakna värmen (även om jag personligen tänker värma mig med annat i höstmörkret *S*) och mina flip-flop men samtidigt har jag massor av saker att se fram mot.

Idag är det endast  30 dagar kvar tills beräknad nedkomst för lilla Carmen och bara 90 dagar kvar tills det är dags att plocka fram flip-flopparna igen och dra till Thailand.

Tills dess tänker jag läsa en massa bra böcker, se en massa bra dvd:er, äta en massa god mat och dricka en massa goda rödviner!


Några bra böcker att läsa i höstmörkret:


image246Värsta feelgood-känslan! Älskar denna bok!

Bella Balfour vill egentligen inte alls flytta till landet, hon är ju en storstadstjej! Men eftersom det alltid varit hennes mans högsta dröm låter hon sig till slut övertygas och ger upp sitt utåtriktade liv i London. Tillsammans med sina två barn flyttar de till ett gammalt hus på den engelska landsbygden. Där träffar Bella Jane, den sorgsna änkan som äger halva det gods som är närmsta grannen. Jane gör allt för att behålla sin del av huset trots alla ekonomiska bekymmer det innebär. Den andra halvan ägs av ett par, Ben och Sam, som har förvandlat sin del till ett hypermodernt och påkostat hem. Lika mycket tid som Sam lägger på sitt perfekta hem, lägger hon på sitt eget utseende.

Obevekligt dras Bella, Jane och Sam in i varandras liv. Det visar sig dock att allt inte alltid är som det verkar, och att hemligheter döljer sig under ytan även i de finaste hemmen.

Andra kvinnor är en varm och känslosam roman för och om kvinnor och relationerna
dem emellan. Den handlar också om hur komplicerat det kan bli när människor försöker upprätthålla fasader som måste rasa samman förr eller senare.


image248

En tjejklassiker för er som missat den!
(filmen är också ok, men boken ett måste!)

Du är inte ensam om att oroa dig för baddräktsfiguren, falla för skitstövlar, äta för mycket choklad och dricka för mycket vin. Bridget Jones gör det också.I årets (1998) mest omtalade dagbok berättar Bridget om livet som 30-årig singeltjej i London. Om helvetet att aldrig hitta den rätte, eländet när hon väl träffar Honom, kampen att nå idealvikten, duster med besvärliga chefer, vänner hon inte skulle överleva utan. Ja, livet är ett elände; men härligt roligt i alla fall!





image249Läs och Gråt! Du kommer älska den!

En del människor väntar ett helt liv på att hitta sin själsfrände, men inte Holly och Gerry. De avslutar varandras meningar och till och med när de bråkar kan de inte låta bli att skratta. Holly kan inte tänka sig ett liv utan Gerry. Ingen kan det. Och det är så hela idén med "listan" kommer till ... som ett skämt. Om något skulle hända honom ska han ge henne en lista med saker att göra så att hon vet vad hon ska göra med varje dag.

Det otänkbara händer plötsligt. Gerry blir sjuk och dör. Tre månader efter hans död får Holly ett mystiskt paket av sin mamma. När Holly öppnar det ser hon att Gerry hållit sitt ord. Han har efterlämnat sig en "lista", eller rättare sagt ett brev per månad under ett år efter sin död, med instruktioner till Holly om vad hon ska göra för att komma över honom. Varje brev avslutas med P.S. Jag älskar dig.











Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0