Tack för maten!


Tack snälla Veronica och image242Conny för den underbara
maten och den efterlängtade iskalla ölen. Och inte minst  "Maggan"*. Mmmm, underbart gott! Texas Longhorn rules!

Bäst som vi satt där och slafsade i oss köttbitar stora som dasslock funderade vi lite över hur det kom sig att vi
tjejer har en tendens att bli runda och goa runt magen
trots att vi oftast äter mycket mindre än männen. Naturligtvis var vi på det klara med att männen har mycket högra ämnesomsättning än vad vi har. Men varför?

Vi kom fram till en mycket enkel och troligtvis korrekt teori:
I människans begynnelse gav sig ju mannen ut på jakt med jämna mellanrum medans kvinnorna var hemma och vaktade elden. Det kunde ju dröja ganska länge, veckor-månader, innan männen kom tillbaka med sitt byte. Vi stackars kvinnor satt där runt eldarna med ett barn vid var bröst och väntade och undrade när dom skulle komma hem igen.
För att vi inte skulle svälta ihjäl under vår långa väntan var vi ju tvungna att lagra maten nånstans, och eftersom kylskåpet ännu inte var uppfunnet så fick det bli runt magen. Och så har människan levt i mer än 2 miljoner år. (fast vi började vår resa redan för 65 m.å.s)

Den första Mc Donalds öppnade 1940. Enkel matte är: Efter flera miljoner år av fettlagring kring magen kan vi nu helt plötsligt gå in på Donken och köpa en hamburgare. Inte konstigt att våra kroppar blir förvirrade och vill fortsätta lagra en massa fett inför kommande svält. Det är ju inte alltför många år i människans historia som vi inte behövt anstränga oss för att få mat, men våra kroppar är fortfarande på Neandertalarnivå, för så är vi programerade. Det kommer troligtvis ta flera miljoner år innan våra kroppar har fattat att det är okey att sluta lagra. Vi kommer att få mat varje dag. Det är lugnt! Öppna kylskåpet bara. (gäller naturligtvis bara oss priviligerade i i-länderna)

När man nu har den här otroliga visdommen om kvinnans bilringar kan man ju genast förstå en massa andra saker som har med manligt och kvinnligt att göra. Som bekant kan vi ju ha rätt svårt att förstå varandra ibland och allt som oftast hör man om män som inte kommer hem efter en krogrunda och tjejer som sitter uppe hela nätterna och väntar, inte allt för sällan med ett barn vid bröstet. Männen måste få ge sig ut på jakt helt enkelt! 
I vårt moderna samhälle är det verkligen inte okey, men instinkter är instinkter. Så lyssna nu alla flickor!
För jag har lösningen på era problem:
Skicka iväg mannen till Ica Maxi en gång i månaden med en diffus inköpslista. Låt det ta en vecka eller två att handla. (det tar så lång tid att släpa en Mammut över steppen). När han kommer hem med igen, låt honom inse att han glömt något viktigt som t ex öl, han kommer vända tillbaks för att jaga vidare och därefter komma hem som en nöjd och duktig man. Dessutom kommer han inte vilja jaga på krogen mer, han kommer vara utmattad efter storköpets stepper och djungeln av konserver. Han kommer sätta sig till rätta framför TV:n (lägerelden) zappa på fjärran (tälja en spjutspets) och mumsa på sina chips (torkade mammuttarmar). Lite senare kommer smeka dig på armen och säga "är det inte dags att sova nu gumman" (slå dig i huvet med en träpåk och dra dig i håret in i grottan, jo dom har utvecklats lite *S*)

Vi kan inte förneka våra instinkter, dom finns där, vare sig vi vill eller inte.  Vi kommer aldrig förstå männen fullt ut och dom kommer aldrig bli kloka på oss. Vad vi kan göra är att ha lite överseende med våra underbara män och deras små egenheter.  Låt honom jaga lite då och då. Han behöver det för hans manliga instinkter tvingar honom. Fördelen är att vi kan leva ut våra kvinnliga instinkter då. Skrika, gråta och stampa med foten (skräm din mottsåndare så flyr han) Bli omhändertagna och skyddade av dessa stora starka män. (våra fettiga kroppar är ju inte så muskulösa som deras) Och sist men inte minst! Se till att bli försörjd. Det är ju trots allt därför mannen har ett sådant behov av att jaga, för att vi ska få mat i magen! *S*

Och så levde dom lyckliga i alla sina dar!

image243


* Maggan=Margaritas


Kommentarer
Postat av: bosse

Jag går närmast grisen

2007-08-27 @ 22:10:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0