Svar till Man (inlägg "Må fan ta dig")


Postat av: Man


Som vanligt tänker folket precis som media vill. Frågan är varför fick detta ske vem har huvudansvaret jo personen som inte gett idioten rätt vård eller straff från början. Underbart att landet stängde ner all mentalvård och släppte ut dom på gatan underbart att dom som söker hjälp inte får det underbart att godtrogna svenskar dömer med media utan att ta reda på sanningen och vem som är ytterst ansvarig.
2008-apr-24 @ 00:51


Jag håller med dig helt och hållet.

Men nu har samhället "fuckat" upp det och då anser jag att samhället måste ta sitt yttersta ansvar och se till att det inte händer igen.

Jag vägrar gå med på att samhället ska lassa över ansvaret på andra.
 
Många anser att Anders Eklund ska plågas och pinas resten av livet.  Att dödsstraff är en för lindrig dom. Att han ska kastas in i ett vanligt fägelse där ett gäng MC-killar ska se till att han verkligen får lida.

Visst förtjänar han att lida. Men förtjänar han att leva? Förtjänar han att andra människor blir mördare och förstör sina liv för hans skull? Förtjänar han den uppmärksamheten av hat från hela Sveriges befolknining? Förtjänar han överhuvudtaget någonting?

Personligen kan jag inte tänka mig något värre än att få reda på vilken dag jag ska dö.

När det kommer till dödsstraff på den här typen av individer, handlar det inte längre om hämd eller andra barbariska tankar, det handlar enbart om att rädda eftervärlden från dom som valt att avstå sina mänskliga rättigheter.

Om 10 år kanske Anders Eklund får sitt "livstidsstraff" omprövat och ev. få det tidsbestämt. Om han blir benådad kan han vara på fri fot igen om 18 år.

Under tiden 1995-2002 fick 16 livstidsdömda av nåd sina straff tidsbestämda, och straffen bestämdes till mellan 18 och 25 år. Tidsbestämning av livstidstraff är inte någon rättighet, och det finns personer som varit frihetsberövade i mer än 12 år utan att deras straff tidsbestämts.
Källa: Wikipedia


25 år? Allvarligt talat. Har vi ny medelålder i Sverige eller?

Även om Anders Eklund får sitta resten av  sitt liv  fängelse så är det någon som ska betala för kalaset. Jag skulle hellre se att mina skattepengar går till att återupprätta mentalvården. Att mota Olle i grind är väl inget okänt utryck?

Hur det än blir med Anders Eklund så måste någonting göras snart. Hur många oskyldiga människor har inte fått sätta livet till i vansinnesdåd bara sista halvåret? Hur många kommer att få sätta livet till kommande halvår?

Nu är det faktiskt upp till det sammhälle vi invånare göder med våra skattepengar att se till att vi kan känna oss trygga. Att vi vågar släppa ut våra barn utan att ha dödsångest. Att kvinnor ska kunna vara ute på kvällarna utan att bli våldtagna och mördade, oavsett kjolslängd och byststorlek. Att ungdommar ska få ta konsekvenser för sitt handlande (tänker på Riccardo-målet).

Det är  hög tid att sammhället visar sina invånare att det inte är okej att avsiktligt döda en annan människa för sitt föga nöjes skull, och om man ändå gör det, så har man inte längre några rättigheter att hävda när det gäller en sån mänsklig rättighet som att få leva.

Basta!

Kommentarer
Postat av: Veronica

Saken är den att i ett land som Amerika, där dödsstraff praktiseras i övervägande delen av delstaterna, har mord inte minskat, våldtäkter har inte minskat, pedofili och andra barbarier har heller inte minskat. Hade dödsstraff fungerat som något annat än hämnd för det den dömde har gjort(öga för öga, tand för tand), så torde det ju räcka med att EN person blir satt i dödscell och avrättad så skulle ingen begå mord, våldta eller våldföra sig på barn, eftersom de flesta väl inte när någon dödsönskan.Men riktigt så naiv tror jag faktiskt inte någon är.

2008-04-24 @ 21:02:27
URL: http://[email protected]
Postat av: Michelle

tänk på att carmen kommer vara ute om 18 år.... mindre.... o då kanske den där dåren är ute på stan igen... den dagen dödar jag honom, om ingen annan redan har gjort det !!

2008-04-26 @ 10:10:47
URL: http://FruDosSantos.blogg.se
Postat av: L.

Bra psykvård OCH dödsstraff kanske...

2008-04-28 @ 08:50:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0