I dag - Första dagen i vårt nya hem!


Det var meningen att det skulle vara igår som var första dagen i vårt nya hem, men Bauhaus var stängt för inventering så vi åkte och köpte sushi i stället. Äta måste man ju och Bauhaus är öppet i dag igen.

Idag ska jag börja med att riva ner alla lister i hallen, sen ska den fula gröna linolium-mattan bort från trappan. Efter det är det bara att sätta igång.

Tanken är; panel på väggarna, ett stort skåp för kläder och skor, en bänk att sitta på, nya trappsteg, snygga lister, färg i taket och slipning och lackning av trappa, trappräcke och spalje.

Vi har även en röd tegelvägg som vi funderar på om den borde bli vit eller inte. Eller vi och vi, Lars och jag har lite olika åsikter om det där. Han vill ha vitt, jag är lite tveksam. Tänker att det kan vara lite coolt att behålla en av tegelväggarna naturliga. Lite Chicagostyle liksom. Det kan bli en riktigt fin kontrast mot allt det vita.

Det är nog inte det enda vi har lite olika tankar kring, jag har en känsla av att Lasse håller igen lite. Mina ideér är ju rätt utsvävande, men det brukar bli bra i slutändan så jag hoppas att han litar på mitt sinne för inredning! *S*

Tror att det kan vara lite överväldigande för min stackars make när jag far fram med alla mina tankar om hur saker och ting ska se ut när det är klart. Men jag ser liksom bilden framför mig redan nu. Och det är ju bara så snyggt!

När hallen är klar är det bara att sätta fart med vardagsrummet. Vi kanske inte hinner till jul, men det vore ändå skönt om det mesta var klart då. Taket är det mest akuta. "Gillestugetaket" ska bli vitt. Hela rummet kommer ändra karaktär bara genom det.

Är också på jakt efter en gammal kökssoffa så att vi får plats riktigt många i köket när julen kommer. Nån som känner nån som känner nån är det bara att säga till. Max en tusenlapp får det kosta och inte längre än 195 cm.The Hall of Kaussels!
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0