Sommarcyklar?


På min morgonkiss med Indra såg jag återigen dom ledsna cyklarna i cykelstället. Jag ser dom varje morgon. Dom står där, hängiga med punka och rostiga styren. En stor. En liten. Jag som älskar min cykel kan inte låta bli att fundera på vem som äger dessa cyklar! Har dom flyttat och bara struntat i att ta med dom? Har dom glömt att ta med dom? Eller är det helt enkelt så att det bara är en cykel som ägare skiter i för att han/hon har köpt en ny, snyggare, snabbare cykel?

Stackars cyklar! Tänk, en gång i tiden var det säkert nån som älskade den där cykeln. Som köpt eller fått den när den var alldeles ny. Med pumpade däck och glänsande styre och som susade ner på Hallonbergens backar.

Man kanske inte ska dra nån allt för hård paralell, men är folk inte väldigt lättvindiga när det gäller att överge sina gamla cyklar? Dom där cyklarna skulle ju med lite omsorg kunna bli till glädje för nån annan. För nån som inte har råd men en ny cool mountainbike med flera hundra växlar. Likheten cykel bil är slående lik hund katt. Nästan ingen överger sin gamla bil, den begravs på skroten eller säljs till nån som inte har råd med en ny. Precis som hunden. Men en gammal cykel är det ingen som bryr sig om. Precis som katten. För alla är väl bekanta med utrycket sommarkatt!?

image97Äntligen Fredag -igen!


Sen jag slutade jobba skift och skaffade mig ett vanligt måndag till fredag jobb så har jag äntligen fattat innbörden med fredagar! På både gott och ont.
Förut när jag jobbade skift brukade jag avfärda fredagskänslan med att jag minsann kunde ha fredag mitt i veckan och att det minnsann kändes bättre att ha tvättstuga en onsdag än en fredag eller lördag eller söndag. Vad jag inte hajjade då var att jag hade en himla massa fredagar, inga lördagar och tvättstuga jämt! Nu tvättar jag på torsdagar mellan 16-19, går på bolaget på fredagen och kraschar hemma i soffan efter en brakmiddag och ett glas vin på kvällen för att vakna upp pigg och utvilad på lördagsmorgonen! Och inte helt otippat klockan sju! Jag hinner så mycket mer på mina lediga dagar nu. För faktum är, att när man är skiftarbetare och jobbar till tre på söndagsmorgonen så behöver man söndagen till att sova, måndagen till att vakna och sen är det dags att börja en ny arbetsvecka.

I morse vaknade jag, ja just det, klockan sju. (det är lördagmorgon i skrivandets stund) Men om man funderar lite på det så är det faktiskt sovmorgon om klockan i vanliga fall ringer fem, visserligen snozar jag den till sex, men ändå.

Eftersom det är en rätt så gråmulen dag känns den perfekt för hemmaaktiviteter. Pusta fönster, möblera om, måla köksskåpen och skura under badkaret. Min plan är att ta itu med i alla fall en av dessa. Klockan är ju trots allt bara lite över nio och hela dagen ligger för mina fötter.

Jag och äldsta dottern tog en lite fredagsrunda i Kista Centrum igår och äntligen reade Indiska ut mina lampor som jag längtat så efter att få hänga i fönstren i vardagsrummet! Så nu känns det som om jag måste möblera om lite också. Har ju faktiskt inte gjort det på ett och ett halvt år! *doh*

Vi får väl se hur det artar sig. Det kan ju hända att jag ändrar mig och bara slappar hela helgen, det är ju trots allt bara sex dagar kvar tills det är fredag igen!


image96

Lite Midsommarbilder!


Lunch i mitt kök
image77

Skål!
image78

Nu vet ni hur man ser ut när man är hög på socker
image79

På väg till Gröna Lund
image80

Happy Peolple!
image81

och nu vet ni varför.....
image82

Mitt i prick....eller inte!
image83

Nån lyckades i alla fall
image84

Hon knep dagens rekord på hästarna!
image86

Lustiga huset
image87

Vingel
image85

Tack Livia & Josef för biljetterna

image88

Matpaus med sjöutsikt
image89

Strax innan dom onda vakterna kom och snodde vårt vin! =)
image90

Men vi snodde tillbaka det (dom var inte smarta nog att hälla ut det)
image91

Uppskjutet
image93

Från vin till vatten!
image94

Trött dotter. Dags för hemgång!
image95

Dunka mig gul och blå! - Ja tack!


Kan inte låte bli att slänga mig in i debatten huruvida denna låt är en våldtäktsskildring, kvinnoförnedring eller på något annat sätt kränkande mot mänskligheten. Mäh! Var det länge sen dom hade riktig sex eller??
Vissa radiostationer till och med stoppar låten. Vad hände med yttrandefriheten i vårt land!
Stäng av dessa radiostationer, dom är ett hot mot demokratin!!!
Varför måste alla dessa extremfeminister förstöra allt det roliga i livet? Finns det nåt härligare än att komma till jobbet dagen efter en schysst natt, sätta sig på stolen och känna "smärtan" i underlivet? Inte smärta som efter en våldtäkt eller nån annan ofrivillig aktivitet utan "smärtan" efter att ha blivit dunkad gul och blå av nån man älskar!

Get a life dammit, eller i alla fall en rejäl påsättning!


SAXAT UR PLAZA KVINNA:

P4-kanalen i Kronoberg och Sölvesborg stoppar Frida-låten Dunka mig gul och blå och i Blekinge motsätter sig lokalinvånare hennes gig. 


Klicka på bilden för att se en större bild.I låten, som sägs vara sommarens stora sommarplåga, sjunger Frida Muranius om ett one-night stand och önskar att hennes kvällsdejt ska ?dunka henne gul och blå? Enligt Frida handlar låten handlar inte om våld utan om sex. 
Jag hymlar ju inte med att låten handlar om hårt sex. Vissa gillar det. Och tjejen har ju bjudit in killen. Hon ger sitt godkännande. För mig handlar det om vad tjejen vill, säger Frida i en kommentar åt Aftonbladet.


http://www.youtube.com/watch?v=ZTI8zYbtbhQ
Äntligen över!Dags att andas ut!

Nu är det äntligen över. Midsommar och alla förväntningar är lagda åt sidan. Jag överlevde i år också och trots singelstatus hade jag en härligt familjehelg med sill, potatis, nubbe och fritt fall på Gröna Lund ! (inte en ända spya!)
Vill till och med påstå att jag är GLAD att jag inte har en man som det ska synka med. Hur många gånger har jag inte tvingats fira midsommar på mer eller mindre intressanta ställen, med mer eller mindre intressanta männsikor. Bara för att vara till lags. Bara för att det ska passa en massa andra människor. (Ja, även jag har varit ung och dum)

Kanske är det dags att komma över det där nu och inse att midsommar är en härlig helg att fira med vänner och familj. Kanske är det dags att komma över känslan av midsommarångest och rädsla för att allt inte ska bli bra, att alla inte ska ha roligt. Barnen är ju stora så dom kan ju själva ansvara för sitt roliga och som sagt, jag har ingen man som klagar på varken mat eller val av aktivitet och inga mansgrisar i bekantskapskretsen som förväntar sig att kvinnorna ska laga maten och männen dricka ölen. (sa ju att jag varit ung och dum) Inga bonusbarns mammor med åsikter, inga x som helt plötsligt kommer på att dom har barn. Ingen annan än mig själv och dom jag vill umgås med att tänka på. Det kanske inte är så himla dumt att vara singel änså?

Hörde i på radion i torsdags, en radiokille som sa: "Idag, denna dag före dopparedan". Dopparedan är ju julafton!? Fick inte riktigt ihop det där först, men när poletten väl trillade ner kan jag inte annat än att hålla med. Midsommar är ju naturligtvis den största "Doppar"-dagen på hela året. Och bara det gjorde ju detta till en helg att se fram emot. *S*

Det ska bli intressant att studera alla magar som kommer att börja puta i slutet av året och början av nästa. Bara  för att bekräfta den teorin.

Personligen  fick jag inte så mycket som ett dopp i Mälaren ens, men bortsett från det så var det här den BÄSTA midsommar jag har haft på länge!SysterSyster, Kär och Yster!


Ärligt! Vad är YSTER???

(Ysteris 'n chemiese element met die simbool Fe en atoomgetal van 26. Dit is 'n metaal in groep 8 en periode 4 van die periodieke tabel. Yster is die finale element wat tydens nukleosintese van sterre gevorm word en is dus die swaarste element wat nie 'n supernova of soortgelyke heftige gebeurtenis vereis vir sy vorming nie. Dit is daarom dan ook die swaarmetaal wat die meeste in die heelal voorkom.)

BlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBla!


http://af.wikipedia.org/wiki/Yster

Jag tror att min SysterYster är nån slags kemikal!! Jag vet fortfarande inte säkert vad Yster är, men jag är nästan säker på att nån kommer tala om det för mig. Känner ju en och annan Messerschmitter som nog inte drar sig för att rätta mig!

Undrar om man kan dricka henne?? *S*

Hur som helst, det var ju inte det som var grejjen, utan att mina döttrar bjöd oss på middag idag. Pannkakor.  Min ystra syster sa att hon inte var så himla förtjust i pannkisar men att det gick väl an. Två glas vin och en vattenpipa senare moffade hon i sig sin sjunde pannkaka med grädde och färska jordgubbar och sa: "Jag tycker fortfarande inte om pannkakor men dom här var ju skitgoda!

Jag kommer att sakna min Ystra Storasyster på midsommar när vi går på Gröna Lund. Är helt övertygad om att jag skulle lyckas lura upp henne i Fritt Fall för att sen hålla hennes panna när hon kräks i närmaste papperskorg. Men hon är KÄR min syster och ska fira "par-midsommar" på landet med andra kära par. Och jag är inte ett dugg avundsjuk, för jag ska gå på Grönan, åka Fritt Fall och kräkas i papperskorgar! *S*

Gla´Midsommar Kära Systar och Tapsa! Love U!


image75Och väder blir det visst!


Nu är det spikat! Sill, potatis, nubbe till lunch och grill på eftermiddagen och Gröna Lund till efterrätt! Hoppas det börjar regna i allafall. Då spar jag en tusenlapp eller så! Nej då. Grönan är alltid skoj. Först 5-kamp som jag naturigtvis vinner och sen en massa fritt fall! *wiiiii*

Tror jag ska övertala Ammi att gå på krogen på kvällen, en himlans massa singlar ute på midsommarafton.

image74Allt hänger på vädret!


Då var det dags igen!
Midsommar på fredag och jag lider av beslutsångest. I år som förra året och året före det och även året dessförinnan. Va f*n ska vi hitta på!? Allt beror ju på vädret! Nu har man visserligen lovat bra väder i Stockholm med ca 20 grader och bara lite småmoln. Inte för att jag personligen tycker att 20 grader är så mycket att hurra för, men så länge det inte regnar ska man väl vara glad antar jag. Men allt på midsommar beror ju på vädret!

Midsommar är igentligen den ända storhelg som jag verkligen gillar eftersom det inte är en kristen tradition plus att det är en kärlekens högtid!  Men detta till trots är jag ändå inte riktigt sugen på att fira traditionellt med tjo och tjim och smågrodorna runt en midsommarstång. Jag tänker naturligtvis äta sill, färskpotatis och nubbe, även svenska jordgubbar kommer att finnas där jag är. MEN nåt mer än att äta måste vi ju lyckas prestera. Jag förstår inte att det ska vara samma visa varje år. Det är mer äm tre hundra dagar sen det var midsommar sist, och på den tiden så känns det ju som man borde hunnit tänka ut något bra att göra.
Men som sagt, allt hänger ju på vädret!


image72130 kg fjolla?Satt och slötittade på tv igår kväll.....hittade inget jag direkt ville se så jag zappade en hel del. Råkades fastna på Europsports sida där det var sumobrottning. Där kan man snacka om "Man enough to be a woman"! Grabbarna bär ju håruppsättningar som antagligen skulle få Elisabeth den II att bli  grön av avund. Och en grej till som slog mig, dom bär string! 
Nu vet i allafall jag stringtrosans ursprung, dom är egentligen för 130 kg:s män! Tänk på det du nästa gång du drar på dig ett par string under kjolen och känner dig porrig!

image71


image70
         

Å vilket party!


I lördags var det då äntligen dags för den stora dagen. Förmiddagen gick till att fixa det sista. Checka in det blivande brudparet på hotell, jaga ftj-bussar, fotografering och leverans av blommor och dyligt till festlokalen. Det är ett  under att jag inte kom till kyrkan i mjukisbyxor och t-shirt, men jag hann faktiskt göra mig hyfsat presentabel på bara 45 minuter!

Oj vad jag grät i kyrkan, det killade i näsan redan när kyrkoklockorna började ringa, och sen när bruden väl kom längs altargången var det fullt flöde från både näsa och ögon! Fattar inte varför inte jag kan lägga band på mig, men å andra sidan var det fler som grät rätt bra. Undrar om det har med åldern att göra?

Middagen var super, många höll tal och prästen höll på att bryta ihop varje gång nån öppnade munnen, hon var om möjlig ännu mer känslig än jag. Och på tal om prästen. Vilken kvinna! Om jag nånsin skulle komma på tanken att gifta mig i kyrkan så vill jag absolut ha henne som präst. Coolaste kvinna jag träffat på länge. Jag förstår verkligen varför Veronica och Conny var så angelägna att just hon skulle viga dom.

Efter att vi avnjutit tårtan var det dags att partajja på riktig! Som sig bör var det ju några mindre partyglada gäster som drog sig tillbaka, men vi andra, ja, vi festade natten lång och dansade så jag knappt kan resa mig ur soffan nu pga träningsvärk i låren!

Tack Veronica, tack Conny, för en oförglömlig kväll. Personligen är jag ju liten tveksam till äktenskap men om några kommer att hålla ihop tills döden skiljer er åt så är det ni två!


Lyckligt brudpar!
image62


Risregn på bruden
image63


Härligaste tårtan
image65


Första dansen som Herr och Fru
image64


Sen var fetsen i full gång. Min vackra dotter!
image66


Shake that ass!
image67


Imse Vimse Spindel.....
image68


Backspinn
image69
BröllopsFeber


På lördag är det bröllop!!! Äntligen skulle man kunna säga. Det har varit veckor, ja till och med månader av planering, fixande och donande. Ska bli så spännande att se den färdiga produkten i kyrkan på lördag!
Det ända som skulle kunna fela nu är vädret. Men som den kloka kyrkovaktmästarinnan sa: "I min kultur betyder det rikedom om det regnar på brudpart" (polsk-svensk brytning) Fast jag tror Veronica & Conny hellre vill vara lyckliga och torra!

Dom senaste dagarna har jag utökat min meritlista med "wedding-planner",  nerv-coach, post-it-block och datatekniker! Och innan veckan är slut kommer jag kunna lägga till blomsterbud, frissa, påkläderska, budförare, privachaufför, fotograf, piccolo och parytpingla! Och så undrar folk varför jag slutade på taxi för att bli personlig assistent?? DOH!

I övrigt är jag rätt glad att det inte är jag som ska gifta mig! Been there, done that, got a T-shirt och nästa gång (om det blir nån) får det bli en enkel vigsel i Rådhuset och picknick på ängarna för alla som vill vara med och festa. Kanske att jag gör nån slags plaseringkort bara för att det skulle vara kul att se folk springa omkring barfota i gräset och leta efter sin sittplats!


Leve Kärleken! (bara hon inte äter upp honom på bröllopsnatten)

image61
Female Australian redback spider eating male spider, Image: Ken Jones, UTSC


Stackars Askungen!Jag ska bli mormor i september! Det ska verkligen bli underbart! Carmen ska hon heta, den lilla. Carmen Dos Santos! Kan det bli så mycet vackrare? Hon kommer nog bli en berömd flamenco dansös en vacker dag med en stor vacker gård i Spaneien där mormor ska bo när hon blir gammal!

I samband med att världen fick veta att min dotter var gravid så kom en del reaktioner. Framför allt en av dessa får mig att koka av ilska.

Mitt X undrade om lilla Carmen ska bära sin mors eller fars efternamn. (När vi gifte oss så yrkade han nämligen på att ALLA i familjen skulle ha samma namn, även min dotter sen tidigare. Han ville inte att hon skulle känna sig utanför. Hon var 5 år då och har sen dess burit sin fd styvfars efternamn. Nu är hon snart 20.) Det vanliga är ju att barnet får moderns namn när föräldrarna är ogifta. X-et vill INTE att hans fd. styvdotters barn ska bära hans namn.
Han menade på att det vore att vanhedra hans släktnamn om "den där ungen" ska bära hans efternamn!

HUR I HELVETE kan man förakta ett ofött barn så mycket? Eller vem är det han föraktar? Mig, min dotter, sig själv? Det är bara ett jävla namn!!! Jag tycker så förbannat synd om honom som bär på så mycket hat och förakt i sitt lilla ynkliga hjärta. Hur orkar han leva med sig själv?
Jag börjar tro att han vill att jag ska hata honom, men sorry, jag har aldrig hatat i hela mitt liv och tänker inte börja nu, dessutom är han sannerligen inte värd mödan!


Välkommen lilla Carmen till en vriden värld!
Get over it!Idag  gjorde jag det!
Gick med bestämda steg in på HM i Globen City och letade upp en bikini som jag tyckte var snygg, stegade in i omlädningsrummet och svidade om, och Voilà! DEN PASSADE PERFEKT!! Helt jävla otroligt !
Jag undrar om det är min nya strandinsikt eller selftanningkrämen som gjort sitt!? Eller kanske att jag helt enkelt kommit fram till att det är inte omklädningsrummen det är fel på utan LAMPORNA i omklädningsrummen! Eller kanske har jag insett att jag drar en storlek större nu än när jag var 20.
Jaja, what ever. Nu har jag iallafall en bikini och är redo att möta sommaren på allvar!

image57Snygg på stranden!Första dagen på stranden är alltid en vånda. Speciellt i år med tanke på att jag pga ondskefulla provhyttar inte ens köpt en bikini.
Provade mina gamla uttvättade små saker länge och väl innan mina barn tröttande och morrade åt mig att det var dags att gå innan solen försvinner!
Väl på stranden så slog det mig att man inte längre bryr sig. ALLA är lika vinter blek-feta! (mer eller mindre) Och dom man tittar på är gymslavarna med solariebränna och begynnande hudcancer. Med andra ord är det ingen som ägnar mig så mycket som en tanke!
Faktum är att det inte bara är 40-åriga tanter som inte är slimmade utan även småtjejerna susar runt på stranden med flabbriga magar och gropar i låren!
Tack gode gud för 2000-talet när man kan vara snygg på stranden bara genom att vara sig själv! 

Er badgris på Smedsuddsbadet!

image56


Bubbel funkar till allt!


image51Det är faktiskt sant! Bubbel funkar till allt och det spelar ingen större roll vad det står på prislappen nu för tiden Jag råkades ha en flaska Chapel Hill i kylen, kostar strax över 50 lappen på bolaget och är mer än värt sitt pris.
Det bubblar, smakar bra och ger en härlig "bubbel"känsla i benen.

Jag har just avnjutit ett glas iskallt bubbelvin tillsammans med en oerhört starkt kryddad Chorizo med senap och rostad lök. Det kanske är svårt att tro, men smaklökarna slår frivolter!
Det hade förmodligen varit ännu bättre med en grillad bit lax eller räkor och gott bröd men det enkla är absolut inte att förakta. Så nästa gång du äter en stekt korv ståendes vid diskbänken, testa att glas bubbel till. Korv med bröd kommer få en helt annan mening!

Skål!
image55

      

                 Bakom persiennerna

Fy fan för att ligga nerbäddad i sängen när det är 30 grader varmt och högsommar ute. Neddragna persienner och dunkelt sovrum är allt mitt huvud har orkat med dom sensate dagarna. Jag försöker verkligen hitta något bra med mitt nuvarande tillstånd, men kan inte. Om det ändå vore vinter. Och jag HATAR vintern!!

Några bra saker måste jag tvinga mig att hitta iallafall:

(45 min senare)

  • Jag har lagt över och sorterat alla foton från kameran (tack den som uppfann laptop)
  • Har fått frukost på sängen av min dotter
  • Slapp vara bakis idag eftersom jag inte firade någon nationaldag
  • Har inte bränt axlarna i solen och slipper därmed fjälla som alla andra jag känner
  • Jag har lärt mig värdet av en dusch

Ja, kan man inte se det goda med det onda finns det ju ingen vits med att lida lite ibland. Och tro mig, om sommaren är kvar när jag kliver upp ur sängen kommer jag vara som en kalv på grönbete! (bokstavligt OCH bildligt!)

image49

Du gamla du fria.....Grattis Sverige!

För andra året i rad slipper vi svenskar avundas norrmän, danskar, finnar och resten av världen som firar sina nationaldagar. Nu har vi äntligen vår egen nationaldag! Inte bara en flaggdag utan en riktigt nationaldag!

Kommer ni ihåg debatten: Ta bort annandag pingst? Är ni inte kloka? Det vore ju att häda att ta bort en kristen helgdag! Men men handen på det svenska hjärtat. Varför firar vi igentligen pingst? För att  vi ska kulla gifta oss kollektivt? Att den helige Ande blev utgjuten över apostlarna i Jerusalem? (vad betyder det??) Hur många vet vad pingsten står för? Jag tror inte att det är så många svenskar som har en susning faktiskt och även om jag vet så är det inte nåt jag känner att jag kan fira. Och gifta mig har jag inga planer på just nu.

Motståndarna till nationaldagen menar att vi inte har något att fira. Vi har inte haft krig i Sverige i modern tid så alltså har vi ingen frigörelse att fira.

MEN HALLÅ!! Är inte det anledning god som någon? Att vi inte har haft krig! Att vi inte har varit occuperade!

Det resonemanget är ju lika korkat som att man inte skulle kunna gå ut och festa en kväll om man inte haft ett jävligt äktenskap, överlevt en bilolycka eller besegrat en svår sjukdom!


FIRA DAMMIT!
  Fira att vi har sill och färskpotatis.
Fira att vi har Norrlandsguld och nubbe.
Fira att du kan springa barfota på en grön äng.
Fira att vi har jordgubbar, svenska kräftor och surströmming.
Fira att du har lyxproblem som skavsår, kluvna hårtoppar, solbrända axlar!
FIRA ATT DU HAR FÖRMÅNEN ATT BO I ETT AV VÄRLDENS VACKRASTE LÄNDER!

image48


Sen finns det ju historiska anledningar också:

6 juni 1523 valdes Gustav Vasa till svensk kung och Sverige gjorde sig en gång för alla fritt från dansken.

6 juni 1654 avsade sig Drottning Kristina den svenska tronen och därmed blev det ingen diskussion om att återinföra katolisismen i Sverige.

6 juni 1809 fick vi svenskar den grundlag som under större delen av vår moderna tid varit den som legat till grund för svensk lagstiftning, rättigheter och skyldigheter

6 juni 1966 Johan Blomqvist föddes - Far till min äldsta dotter. Utan honom, ingen dotter. GRATTIS JOHAN!


Nyduschadimage44Jag har just duschat!
Det kanske inte är nån big deal i vanliga fall, men efter 2 sjukdagar i sängen med feber utan att ha orkat ta sig till badrummet är det verkligen en stor sak. Och om man tänker på saken så borde det vara det alltid, men dom flesta av oss tar för givet att det bara är att kliva in i duschen. Att det bara är att skruva på kranen så kommer det lagom varmt vatten att tvätta sig i.

Men betänkt vad många det är som inte ens har vatten att dricka. Och att det faktiskt inte är en självklarthet för alla människor med fri tillgång på vatten. Än mindre att slösa på varma bad eller långa härliga duschar.

Jag tänker inte sluta att duscha varje dag, men jag tänker börja tänka på att det är vardagslyx av stora mått. Och jag ska försöka vara tacksam över att jag faktiskt har tillgång till den här lyxen när helst jag har lust. Vare sig jag behöver tvättas eller inte!http://www.unicef.se/skolinfo/en_droppe_vatten/
Snor!Hur kan man ha så mycket snor i en sån liten näsa?
 
LITEN säger nu alla som känner mig och undrar vad jag har för självuppfattning.

Jaja, så jävla stor är den väl inte! Dessutom är den unik, den Westermarkska näsan, fråga min pappa så får du höra!

Det är fanimej inte roligt att vara förkyld när sommaren äntligen är här.
Tyck synd om mig, det är allt jag begär!
Jag vill inte ligga i sängen, jag vill springa barfota på ängen!

VIVA TREO!

image43Pirates of the Caribbean


At worlds end.

Såg den i söndags. Har inte så mycket att tilläga förutom att min drömprins har visat sig vare en fjollig suput med guldtänder och dreadlocks.

GIFT DIG MED MIG, JACK SPARROW!!!!!

image42FamiljelyckaMitt i betongghettot finns det oaser dit man kan ta familjen när solen skiner. Snacka om vardagslyx. Bortsett från en begynnande förkyldning så var söndagen ultimat. Sill, grill, ungar, hundar och svärsöner. Vad mer kan man önska sig en bakissöndag?

image36

       

Kanske ett litet barnbarn i magen? Men det har jag ju redan så lyckan är total!
Hoodsfred 2007Jag älskar festivaler. Jag älskar verkligen alla typer av festivaler. Stora som små. Vänner mat och kanske en öl eller två i solen är ju inte helt tråkigt

I helgen var det Hoodsfred i Kista. Jag gick dit mest för Stephen Simmonds. Underbara, vackra, begåvade man! Tyvärr framförde han bara 3 låtar. Underbart är kort! Blacknuss, Jennifer Brown, Titio mfl var ju också värda att se. Men mest av allt var det härligt att umgås med familj och vänner! 


          
       

Embla, Jennie, Teah, Ralle, Ammi, Jag, Mirro samt några av artisternaStundentfest - Grattis Alex!"Å vi har tagit studenten, å vi har tagit studenten, å vi har tagit studeenteeeeeen. Fyfan va vi är bra!"      
  
 Första soliga dagen på hela veckan! Visserligen blåste det rätt bra, men man hade troligtvis haft gåshud på kroppen iallafall. Vilket mysrys det är med såna tillställningar. Jag blir löljigt sentimental och gråmild när jag ser alla lyckliga människor! Nu för tiden blir jag till och med gråtmild av att se liknande tillställningar på tv. Undrar vad det beror på. Åldern? Hmm....

       


I Svensk-Spansk anda väntade lite senare smörgåstårta, sangria, ostbågar och öl, flamenco, salsa. Det finns till och med bildbevis på att jag röker fast jag slutade för snart 3 år sen. Tänk vad studentfester kan göra konstiga saker med en. 


      
Jacksson                 Alex, jag, Tjompa     Kaj, Alex, Mirro
  

Buddha Vs. JesusDu skall inte dräpa
Det femte budordet i kristendomen


Jag avstår från att döda
Den första levnadsregels i buddhismen

Det finns etiska principer som i stort sett är identiska i de flesta religioner. När man jämför dessa principer i kristendom och buddhism dem ser vi dock skillnader.

DU SKALL INTE säger kristendomen
(Någon uppifrån pekar på mig och befaller mig att inte dräpa.)

JAG AVSTÅR FRÅN säger buddhismen
(Jag själv bär hela ansvaret för mina handlingar.)


Vad händer den som dräper eller dödar?

Kristendomen:

Luther säger vidare i Stora katekesen:
"Gud och alla dem som äro i Guds stad och ställe tillkommer det att vredgas, banna och straffa just för deras skull, som överträda detta och andra bud..."

eller som Förklaringen i Lilla katekesen lyder:
"Vi skall frukta och älska Gud, så att vi inte skadar vår nästa till hans liv utan bistår och hjälper honom i all nöd."


Buddhismen:

Buddha säger att nyckeln till lösningen av problemen med våld och grymhet är den urgamla regeln att använda sig själv som mått för hur man ska behandla andra. Jag själv bävar för våld, önskar att leva i fred och vill inte dö. Så genom att sätta mig in i andras situation kommer jag att förstå att också alla andra varelser bävar för våld, önskar att leva i fred och inte vill dö. Genom att jag förstår detta, kommer jag inte att injaga fruktan hos andra, skada dem eller orsaka att de blir skadade på något sätt.

Enligt buddhismen finn det ingen som delar ut straff, ingen gudom, inte heller Buddha. Buddha är endast läraren som visar vägen.
Det är du själv som straffar dig genom att du göder ditt dåliga karma.

I enlighet med kammas princip får viljehandlingar som vi utför under livets gång långsiktiga resultat som motsvarar den moraliska egenskapen hos den ursprungliga handlingen. Dessa handlingar har kanske helt försvunnit från vårt minne, men när de en gång utförts lämnar de subtil effekt på sinnet, krafter som är kapabla att i framtiden skörda vårt väl eller ve.

Ingenstans i världen kan missdådaren fly från resultatet av sitt dåliga karma.Pick your choice!
Vem jag gillar mest??! Den som gör mig glad så klart!RSS 2.0