Kommer att sakna mina stora små kärlekar!


Michelle!
Indra!
Carmen!


Vem ska nu ringa och skälla på mig för att barnvagnen pajjat eller att försäkringskassan suger? Vem ska sova på mina ben på natten eller kräkas ned hela min renbäddade säng?

Michelle lova mig att du ringer minst en gång och gapar lite över nåt jag inte kan göra någ åt, och du får gärna vara hemma hos mig hur mycket du vill och låte Carmen kräkas i min säng. (sist jag var borta var det visst du! *S*)

Och pappa.....som fått det stora stora förtroendet och ta hand om min riktigt stora kärlek i livet, Indra. Lova att hon får sova på dina ben, dela en cheesburgare med dig och jaga kaniner på Huvudstas ängar! Och glöm inte lägga in lite bilder på din blogg som jag kan titta på och försäkra mig om att hon har det bra. (inte för att jag tvivlar)

Embla och jag har pratat om vad vi skulle göra om det hände nåt när vi är i Thailand (med tanke på hennes smidiga fröken som gav henne i "semesterläxa" att forska i Tsunamin *smart ass*). Vi kom fram till att OM och då menar jag verkligen OM något skulle hända så vill bara tala om att vi var lyckliga in i det sista!

Jag hamnade i Buddha land och Embla i Katoyernas paradis (smink, kläder, skor och hår, allt i billiga kopior!) *S* Nirvana för oss båda!

Nu är det sovdags och nästa gång jag bloggar kommer det vara från ett 30-gradigt Phuket med havet kluckande i bakgrunden.

Det är fan så jag till och med är avundsjuk på mig själv! *S*


Arrivederci!

image382


En egen ThailandsBlogg!


Vi vet ju alla hur mycket foton jag kommer att ta i Thailand, så för att göra det enkelt så har jag skapat en egen liten blogg enbart för Thailand.

Jag ska verkligen försöka hålla er alla uppdaterade dom kommande tre veckorna! Mest för den sköna känslan att göra er avundsjuka! *S*

Thailandsbloggen


Lördagen den 24:e November!



Tack alla kära vänner som kom och gjorde mig och Embla sällskap vår sista lördag på länge i Sverige.
Jag ser fram mot många fler liknande kvällar med en massa mat och underbart sällskap.

Speciellt tack till pappa som tog med en kaffebryggare! *S*


Ett hopkok av allas medhavda mat!
image370
Gott värre!
     
Livia, embla och Ralle
image375

Ammi, Per, Mirro & Livia, Veronica & Carmen
       

Fler bilder kommer när Ammi laddat över sina!





Fredag igen!


Vad händer med alla dagar egentligen? Det var ju måndag nyss!

4 dagar kvar tills vi åker. NU VILL JAG HA SNÖ! Jag hatar snö, men det vore lite nice att få lämna ett snövitt Stockholm på tisdag.

Just nu känns det ungefär som före Michelles och Michels bröllop. Tusen och åter tusen saker ska göras. Och nästan ingen tid!

Några punkter är dock släkta. Vaccineringen är klar, och passet. Vi har nästan packat klart (det gjorde vi för en månad sen *S*) och hundvakten är fixad. Mirro tar hand om blommorna och undulaterna.

I helgen väntar det festligheter med släkt och vänner. Sen ska det fixas lite naglar på mina redan trogna "kunder" så att dom håller sig fina medan jag är borta. Vi ska tvätta och städa så det är fint när vi kommer hem och så ska vi naturligtvis packa det sista, kramas med Carmen och förmodligen packa upp och packa om ett par gånger.

Det är verkligen härligt att ha alla dagar fyllda med saker att göra. Tiden kommer rusa iväg och snart ligger jag i den varma sanden med en paraplydrink (öl eller coca cola är nog närmare sanningen men paraplydrink låter så bra) och nyper mig i armen för att jag tror att jag drömmer! *S*

Justefan, kom på en grej. Man ska ju inte skriva på sin blogg att man reser bort! Då vet ju Inbrottstjuvarna att ingen är hemma!

Damned!!

Men jag kan informera er redan nu. Det finns inget av värde att ta!  Tre gamla TV apparater, en skrivare för 350 kronor och en stereo så gammal att den har kasettbandspelare. Det är allt.  Om jag sätter ett kuvert på dörren med 100-ing i så slipper ni bryta er in, för det är ungefär vad ni får för mina grejer på plattan! Okej?

Och snälla inbrottstjuvar, om ni mot förmodan inte tror mig och bryter er in, stöka inte till så förbannat! *S*

image363


Fel knapp!


Tryckte på fel knapp och råkades raderade era fina gratulationer av misstag!

Tack alla som skrivet en kommentar och lyckönskat till mitt fina fina diplom!  Ingen blir gladare än jag om ni skriver igen.

Don´t blame the blond! *S*

Tack igen!

image362



Jag klarade det!!



image361

Jag - en fotbollsnörd?


Om en halvtimma är det avspark på ett icke fullsatt Råsunda. (vem är förvånad? Inte jag, det är fan skitkallt ute)

Sverige-Lettland

Att titta eller inte titta det är frågan.

Jag missade matchen Sverige-Spanien vilket jag i efterhand är glad för, det hade ju varit bortkastad tid, men den här matchen är ju viktig! Viktig så tillvida att vi måste ta ett poäng för att få spela EM nästa år. Och att Sverige ska få spela EM känns ganska viktigt med tanke på hur roligt det är att sitta på puben med grabbarna, dricka öl och titta på viktig fotboll.

Jag undrar om Zlatan är nervös inför kvällens match, eller om han precis som jag bara använder fotbollen som en dålig ursäkt för att slippa göra nåt viktigt.

Jag vet inte vad Zlatan skulle göra för viktigt men jag borde absolut plugga, försent tyvärr, nu har matchen börjat! *S*

Lycka till grabbs och Heja Sverige! (han inte ens trycka på "publicera" innan Sverige gjorde mål)

image359



I dag om exakt en vecka....

....kommer jag att sätta mig i bilen och bege mig till Arlanda.

Tänk vad 290 dagar går snabbt ändå! För att inte tala om hur snabbt  3 veckor kommer att gå!

Å vad jag längtar efter att få sätta fötterna i sanden och kasta mig i det ljumna havet!

image358


Prinsessan av halvfabrikat, syster, moster och bästa vän!



När jag lagade middag i kväll så hamnade mina tankar hos min kära storasyster Helena, alias Prinsessan av halvfabrikat. Hon påstår på fullaste allvar att hon inte kan laga mat!

Allvarligt kära syster. Vem kan inte laga mat!?

Alla kan, så jag tänkte utmana dig i matlagningens sköna konst!! *S*

Den 20:e december vill jag ha middag hemma hos mig bestående av pasta och köttfärssås på följande recept: (så nu vet du varför jag ville veta när ni åker till Gotland *S*)

* Hetta upp 3 msk olivolja i en stor kastrull.
* Skala och dela 4 st vitlöksklyftor och en liten gul lök.
* Fräs löken i oljan tills den "svettas"
* Öppna och häll i 2 burkar hela skalade tomater 
* Tillsätt 1 msk socker och 3 tsk salt
* Koka 30 minuter

Medans såsen kokar:
* Stek 500 gram finmalen köttfärs (lägg i kall stekpanna utan matfett)
* Sätt på spagettivatten (saltat)

När tomatsåsen kokat i 30 min:
* Smaka av såsen. Sockra och salta ev mer om den är för "osalt" eller för "syrlig"
* Mixa såsen med en handmixer tills den blir som tomatpuré
* Lägg i köttfärsen
* Mixa lätt så att köttfärsen blir finfördelad (inte helt craschad)
* Lägg spagettin i det kokande spagettivattnet
* Låt köttfärssåsen koka på svag värme medans spagettin blir klar

Nu min kära syster har du gjort en alldeles underbar köttfärssås som lämpligen serveras med massor av parmesan, (finns i plastlåda i kylskåpet) ett glas rött vin, (finns på bolaget)ketchup (också det i kylskåpet) och en grönsallad.


Ps. Glöm inte stänga av spisen, det gjorde jag! *S*


Buon Appetito!
image357



Ta mig gärna bakifrån - men fråga först!


Dagligen råkar jag ut för samma tråkiga fenomen!

Så fort man saktar ned på en 30-sträcka så har man en stressad medtrafikant i baken! Varför? Har dom inte fått samma körkortsutbildning som jag?

Det som förvånar mig mest är att dessa stresspellar på fullaste allvar tror att jag tänker köra fortare än 30 bara för att dom ligger och snosar mig i rumpan.

Med handen på hjärtat kan jag ärligt säga, att under mina 20 år som bilförare har jag aldrig stött på en medtrafikant och tänkt: "Wow, den där killen skulle jag kunna bli av med mitt körkortet för"

Så, back off asshole
.

Nästa gång ställer jag mig på bromsen och gissa vem som inte tänker fråga om lov!?

image355


Varför denna jävla panik?


På torsdag ska jag skriva mitt prov i nagelteknologi.

Jag har pluggat och pluggat och pluggat men min hjärna är lika tom nu som när jag var nyfödd!

Igår kväll (efter en hel helg av pluggande) kunde jag inte sova. Jag hade inte druckit kaffe sent eller något annat som brukar kunna påverka insomningen. Tittade till och med på Ashberg och det brukar vara sömnmedel #1! Men icke! Det gick bara inte att sova.

Så fort jag blundade knöt det sig i magen. Samma oro som när man vet att man håller på att bli dumpad eller när ungarna inte har mobilen på och man inte vet vart dom är. Sen slog det mig! JAG HAR JU FÖRFAN EN SLÄNG AV PANIKÅNGEST! *ha*

Efter att jag kom på vad det var, provskrivarnerver, så lyckades jag intala mig själv att det värsta som kan hända är att jag inte klarar provet och måste skriva om. Världen går inte under. Jag dör inte! Ingen anhörig kommer att drabbas! Med andra ord, no Big Deal. 

Men....

...vem vill vara den som inte klarar ett prov? Ett prov som jag dessutom har haft 3 månader på mig att plugga till! Ett prov som är förutsättningen för mitt framtida yrkseval. Och dessutom ligger det en liten gnutta prestige i det också. Jag är ju nästan äldst av alla på kursen och borde vara lite bättre, lite mer disciplinerad, lite mer vuxen. Men det är ju så vansinnigt tråkigt att plugga!

Jag kanske kan skylla på åldern om jag blir kuggad? Det där med gamla hundar och sitta......eller att man blir lite trög med åren! *hepp* Jag är ju trots allt mormor. *S*

Faktum är att jag skulle hellre dö än att erkänna att det kanske är så. Att man blir lite trög med åren. Personligen tror jag att det är skitsnack. Man är helt enkelt bara för bekväm för att lära. Det är bra mycket skönare att ligga på soffan och käka praliner och dricka rödvin än att sitta vid köksbordet och föra anteckningar.

Så med andra ord. Ut med ångesten, rödvinet och pralinerna. Fram med glasögonen, papper och penna.

Nu jävlar ska här pluggas!

image354

















Usch och Tvi!


Nu börjar vintern kännas tung!

Och ändå är det bara början. Affärererna har börjat julpynta och jag har julångest och nyårsfestpanik! Dessutom är det kallt som fan!

Känns som den årliga Déjà vun har infunnit sig! Varför hatar jag julen så innerligt? Vad har den gjort mig för ont? (förutom att ruinera mig och göra mig fet år ut och år in) Och varför känns det som ett antiklimax i förväg att ens tänka på nyårsafton?

När jag funderar närmare på det så är allt taxis fel. Alla jular och nyårsaftnar som jag tvingats arbeta när familj och vänner har ätit och druckit gott, umgåtts och haft mysigt! Jag hatar skiten för att jag helt enkelt har glömt hur man gör. Dessutom är jag inte speciellt förtjust i prinskorv och köttbullar, och håll  med om att sill är godare i gröngräset än i en snödriva! Okey, skinkan är väl god, men förra året missade jag den ändå för att hundarna hade en egen liten julafton på balkongen medans vi knäckte nötter och drack glögg. (i hela min soffa!!!!!)

Jag längtar faktiskt tills nästa jul, eller julen efter det. När Carmen ger oss alla en anledning att tycka om julen igen. Då ska jag gladeligen spendera varenda krona på julklappar och moffa i mig prinskorvar och köttbullar tills jag spyr. (och förvara skinkan i kylskåpet) Sen ska Carmen och jag knäcka nötter så vi får dammsuga nötskal ända fram till midsommar.
 
Allt för att få uppleva lyckan i Carmens förväntansfulla ögon när tomten knackar på dörren!

Nu väntar Thailand i 3 veckor. Och när vi kommer hem är det jul. Sen bara en vecka tills det är 2008. Nytt år, nya tag. Men framför allt ett helt år tills det är jul igen! *S*


Tell me about it!
image353


Sista Måltiden!


Lördagen den 24:e November skulle jag vilja träffa alla nära och kära för att äta en sista måltid tillsammans innan vi åker! 

Mycket har hänt i mitt liv senaste tiden. Jag har blivit mormor, utbildat mig till nagelteknolog, tagit farväl av en arbetsgivare, sagt ja till en annan, mina barn har fyllt "jämt" och som grädde på moset åker vi ju  till Thailand om 2 veckor!

Och om inte det är anledning god som någon att ställa till med kalas så vet inte jag! *S*

Alla som kan läsa detta och vet vart jag bor är välkomna. Ni som inte vet, är välkomna ni också men då får ni ringa och fråga efter vägen. *S*

Tanken är att göra det så enkelt som möjligt och att jag ska slippa en massa timmar i affären och framför spisen, (vilket jag iof älskar) alla tar med sig något att äta och framför allt dricka! Knytkalas med andra ord!

Och för att göra det ännu enklare skiter vi i teman och/eller "vem ska göra vad" -Ta med vad du känner för så dukar vi upp, äter, dricker och har trevligt! Bra idé va? *S*

Så var det det där med tiden. Det spelar ingen roll vilken tid jag än säger jag kommer ändå stå i duschen när första gästen ringer på dörren! *that´s me* Men kl 17.00 är väl lagom? Då kanske jag är färdigduschad, alla gäster på plats och maten uppdukad så att vi kan äta vid 19-tiden!

Okey, ett litet tema kanske! PARTY!


VÄLKOMNA!
......and bring your best partymood!


Pax för å va Maria Magdalena! *S*image352



Ops I did´t again!

Nu var det dags för nytt jobb igen!

Undrar om det är en 40-årskris eller bara en normal utveckling av att ha slutat i taxibranschen? Hur som helst så verkar det som att jag äntligen vet vad jag vill göra när jag blir stor. Naglar! Så när "Karin på hörnan" erbjöd mig jobb så var inte beslutet allt för svårt att fatta.

Däremot var det lite knepigt att komma fram till om det var rätt beslut eller inte. Jag trivs ju med jobbet hos Veronica. Men hur vet man om ett beslut är rätt eller fel? Det visste jag ju inte när jag sa upp mig från taxi heller, och det visade ju sig vara hur rätt som helst.

Tankarna gick lite grand så här:
Kan jag tänka mig mig själv som personlig assistent när jag är 60? Svar: Nej.
Kan jag tänka mig att jobba på en skönhetssalong när jag är 60? Svar: Hell Yeah!
Kommer jag kunna bli egen företagare som personlig assistent? Svar: Nope!
Kommer jag kunna skaffa mig en egen salong i framtiden? Svar: Absolut

Efter att ha gjort en för-och-nackdelar-lista så kom jag fram till att jag tyvärr måste göra Veronica besviken och lämna henne om en månad. Men all förändring är inte av ondo, det kommer att sluta med att Veronica får en ny assistent, kanske inte lika bra som jag, men nästan! *S*

Så nu börjar jag alltså på mitt nya jobb på Karins Nagelhörna den 20:e december, direkt när jag kommer hem från Thailand. Jag kommer förmodligen göra mitt första set naglar sovandes men det ska nog gå bra, vissa saker har jag hört att man ska kunna göra i sömnen! *S*

Lite vemodigt men mest av allt väldigt väldigt spännande!


Och jag som hade längtat så!



I går kväll kom sorgebeskedet!

Den efterlängtade Gentlemankonserten är inställd! INSTÄLLD! Fattar ni vilken katastrof!

Läste på ticnets hemsida att den är framskjuten, och det känns ju lite bättre, men tänk om han kommer när jag är i Thailand!! HELL NO!!

Läste sen vidare att stackarn har ont i halsen och kommer i början på nästa år i stället! *puh*

Undrar varför han inte bara ringde! Jag hade ju fixat hans hals på ett litet kick med honungsvatten och kärlek! Dumma Dumma Gentleman! *S*

Jaja, nu måste jag ju hitta på nåt annat att göra på lördag. Vaccinera mig mot Hepatit-A till exempel. Det är ju nästa lika skoj som en Gentlemankonsert på Berns.

image351
Foto: Petra Westermark © Göta Källare -2005





Och så levde dom lyckliga i alla sina dar!


image331
Foto: Linda och Lina 

       
       

image342

       
image350




That´s what friends are for!



Tack vare er alla fick Tjompa sin ring!
 

Rätt coolt faktiskt att så många gladeligen skänkte en hundring eller två till detta ädla ändamål! Jag var lite skeptiskt men ack så jag bedrog mig.

För er oinvigda skickade jag för några dagar sen ett "tiggar-sms" till släkt och vänner med vädjan om ett bidrag till Michels ring. Allt utom just  det får dom av Mix Megapol. Och det verkar ju inte klokt att han ska behöva gifta sig i en lånering!

Och vilken underbar respons! Tack igen!

Faktiskt helt otroligt kul att så många känden en sån glädje i att få hjälpa "Mirro" och "Tjompa" att få en perfekt bröllopsdag!

Och att så många gläds med oss som tycker att det här bröllopet är det roligaste bröllopet sen Kungen och Drottningen gifte sig! Dessutom är det  visst historiskt!

Det är gudomligt att ge! *S* Och det känns bra att så många i vår umgängeskrets känner detsamma!

Vi hörs i etern vid sex-tiden!


image329



RSS 2.0