Nån som har lite tid att låna ut?


Skulle behöva några extra timmar!

31 timmar kvar allt som allt. Det låter ju ganska mycket men betänk att man ska sova 8 timmar (23 timmar kvar), arbeta 15 timmar (8 timmar kvar), vakna dricks kaffe och borsta tänderna (7,5 timmar kvar)  ta sig till och från arbetet (6,5 timmar kvar), handla, laga middag och äta (5 och en halv timma kvar), gå ut med hunden 5 gånger (4 timmar kvar), shoppa något att ha på mig (3 timmar kvar om jag stressar och hittar precis vad jag söker), passa Carmen medans brudparet stylas och fotas (1 timma kvar), transportera mig mellan stan och hemmet och till stan igen (minus 1 och en halv timma)

Vilket innebär att på resterande (!?) tid ska jag:
 • Handla skumpaimage324
 • Städa hemma
 • Handla det som behövs för satt 15 pers ska kunna äta och dricka
 • Se till att smörgåstårtan blir klar och kommer till rätt adress
 • Duka i ordning
 • Skriva ett tårdrypande tal
 • Duscha
 • Fixa håret
 • Sminka mig
 • Klä på mig
 • Innfinna mig i studion kl:17.30 

Jag kan inte annat än att tacka min usla mattemajje för utan honom hade detta aldrig funkat. Om jag varit det minsta bra på matte hade det spruckit BIG TIME!


 "Prinsessan af tidsoptimist"
Bröllopsfeber-vem har tid för sånt?


Nu känns det äntligen officiellt och jag kan lätta på det officiella trycket!

För er som inte riktigt är med i matchen så ska alltså min älskade dotter gifta sig i morgon. I direktsändning i radio.
Många har frågat sig varför man kommer på en sån grej och i ärlighetens namn har jag inte en aning, bara att dessa två ungdommar får sitt livs upplevelse och vem vill missunna dom det?

För mindre än en vecka sen fick jag ett samtal från en vän som frågade mig om hon var riktigt klok om hon gifte sig i direktsänd radio? Jag sa bara: Go girl!

Hon i sin tur hade blivit uppringd av Charlotte på Mix Megapol som ville göra något speciellt av sin sista radiosändning innan hon avslutade sin karriär på relationsprogrammet Mix Match som sänds på kvällarna.

Karin sög på karamellen ett tag men beslutade sig för att inte göra det och frågade mig om inte jag var sugen på att gifta mig. Och ja, jo, visst, jag letar lätt reda på en karl på en vecka och gifter mig! Easy Peasy!  Eeeh, eller inte! *S*

Hon frågade om inte min dotter kanske var sugen, nu med nya bebisen och allt. Jag frågade Michelle, Michelle frågade Michel och Michel ringde Johan och bad om dotterns hand! Klart! 

Nu är vi alltså här, sex dagar senare och på något mirakulöst sätt har allt lyckats bli så gott som klart. (kämpar fortfarande med Michels ring, men det närmar sig *S*)

Hindersprövning, brudklänning, brudgummens kläder, hår, make, fotograf, vigselförättare, tillstånd från stadshuset, brudens ring, vittnen, sångerska och en extra barnvakt till lilla Carmen. (om hon blir hysterisk i studion.)

Jag är djupt imponerad av mänskligheten på Skatteverket som fixade hindersprövningen på en och samma dag. Det kallar jag valuta för skattepengarna och det glädjer mig också att vigselförättaren är en fd. sosseminister. Äntligen ska även han få chans att göra nåt gott för mina skattepengar! *S*

Ett års planering på sex dagar, det är fan inte illa pinkat! (Tack Charlotte)

Det ledsamma är att inte hela släkten och alla vänner kan medverka på plats, men det blir en stor fet bröllpsfest senare! Och att ändå kunna närvara vart man än befinner sig är ju faktiskt inte jättetråkigt det heller!  Själslig närvaro är minst lika betydelsefull som fysisk och jag kräver att ni klär er fint och skålar för bruparet vart ni än befinner er. *S* Och ta kort!

Era festbilder bilder kan ni sen maila till mig för ett komplett bröllopsalbum här på bloggen!

Leve Brudparet!

image320


På Mix Megapols Hemsida kan man läsa.....Mix Match
- relationsprogram på Mix Megapol!
Söndag - Torsdag 18:00 - 20:00

Mix Match handlar om kärlek, dating, och relationer.
Charlotte lotsar, med hjälp av experter, lyssnare och andra gäster över kärlekens hav.


På torsdag blir det bröllop i studion!

Mix Match är inte vanlig radio. På torsdag sänder inte bara Charlotte sitt sista Mix Match -Michelle och Michel gifter sig i direktsändning!
Varmt välkommen att vara med om ett unikt radioprogram. Hur ofta får man uppleva ett bröllop på det här sättet? Sätt på dig något fint och korka upp champagneflaskan. Var med och fira bröllop i Mix Match på torsdag. 

image318Lite WOW-feeling, eller hur! *S*


Dan före dan före dan!


Kära vänner och alla andra!

På torsdag smäller det!

Vad?

Jo det får ni reda på om ni lyssnar på radion på torsdag den 1/11-2007 kl:18.00.

Så glöm nu inte att stänga av TV:n och ratta in 104,3 på era radioapparater!

This is BIG!

                                                                                                                                       
image317
En liten hint?
Klicka på loggan! *S*


För att lyssna live, klicka här!Grattis Embla 15 år - 2007-10-27Tänk att min lilla trollunge fyller 15 år!
 
Det är helt otroligt vad åren går. Kanske är det dags att börja tänka i 10-årsperioder istället för i dagar, veckor och år?

Jag minns när Embla gick på dagis, när dom andra barnen i hennes grupp flyttade till avdelningen för stora barn så ville dom behålla henne på småbarnsavdelningen. "Hon är ju en sån tillgång i gruppen". Hon hjälpte personalen att ta hand som 1-åringarna och såg till att alla hade de bra. Fast hon bara var 4 år själv.

Barnarbete är förbjudet så jag såg ju såklart till att föreståndaren ögonblickligen flyttade Embla till rätt avdelning och rätt snabbt visade det sig att hon var en ännu större tillgång där.

Embla var alltid den som medlade vid bråk, såg till att alla hade det bra och lånade gärna ut sina bästa leksaker till dom som inga leksaker hade.

Hon är likadan idag. Mer än en gång har hennes fröken talat om för mig vilken tillgång hon är i klassen. Hon tål inga orättvisor. Hon tar hand om dom som är lite utanför och ser till att dom känner sig värdefulla dom också. Det finns ingen mobbing på Emblas skola.

Än i dag ses Embla som en resurs för dom mindre barnen på skolan, allt som oftast är hon på sexårs och fixar till det i kaoset bland småungar och maktlösa lärare. Hon medlar och förklarar för dom små hur det känns att bli slagen, hur det känns att vara utanför och varför man inte får kalla fröken "jävla kärring" Skulle inte din mamma bli ledsen om nån sa så till henne? Och dom lyssnar på Embla.

Idag fyller då alltså Embla 15 år och står verkligen och knackar på dörren till den riktiga vuxenvärlden. Året  man fyller 15 år ju faktiskt det viktigaste i livet. Man ska välja vad man vill syssla med dom kommande 50 åren! Inte det lättaste. Jag kan ibland avundas alla dessa barn som självklart ska gå i mammas eller pappas fotspår, läkare, skådespelare, advokater mm mm. Inget fel på taxi, men det är inte riktigt vad jag vill rekomendera Embla! *S*

Veckortidningarna i våran tidningskorg är utbytta mot utbildningskataloger från världens alla hörn. Vad ska hon välja? Samhäll på en vanlig gymnasieskola? Internat någonstans i Sverige? Utomlandsstudier? Frisör på Sankt Martin? Ja frågorna är just nu många. Men vad det än blir så tippar jag på att hon kommer arbeta med männsikor.

Sen om hon blir politiker eller frisör tror jag inte spelar någon roll. Hon kommer lika diplomatiskt ge sig in i övertalningsförsök till en ny frisyr som till  mer pengar åt behövande.
 
Hårkunden kommer tacka Embla resten av livet för att hon vågat prova något nytt och aldrig vilja byta frisör. Biståndsministern kommer själmant komma tillbaka och att ge henne mer pengar för att göra världen lite bättre för alla!

Jag tror bestämt att Embla är Karma personifierad! *S*

Grattis älskling!


image315

Kära Far!


Svar på kommentar till inlägg: TorsdagsFredag.

Ätpinnar? Tänder?

Visserligen förvarar jag mina ätpinnar i en mugg. Men än så länge har jag dom i köket i ett skåp och inte i ett glas vatten på nattduksbordet.

Jag kan inte se annat än att åldern börjar ta ut sin rätt. Gammelmorfar *S*


image314


TorsdagsFredag!


Håll med om att det vore nice om alla torsdagar var fredagar och alla måndagar söndagar?

Det innebär ju att tisdagen kommer att vara onsdag och onsdagen torsdag och sen är det ju fredag igen! Hur härligt är inte det? Och precis så har jag det den här helgen.

Jag har sagt det förut och jag säger det igen: Det gäller att glädjas åt det lilla!

Jag ser verkligen fram mot den här helgen. Hela dagen i morgon ska jag vara på salongen och göra manikyr, pedikyr och naglar så det står härliga till. Inget går upp mot salongkänslan! Massa virriga brudar och så jag! *S*

På lördag ska jag på dekorationsutbildning och sen ska Embla och jag handla skor, skor och skor, förhoppningvis också en ny kaffekanna. Den gamla slog jag i diskbänken en morgon för flera veckor sen så den gick i tusen bitar. Sen dess har vi bryggt kaffe i en kastrull med hjälp av ätpinnar. Funkar, men inte speciellt praktiskt.

Resten av tiden tänker jag fylla med rödvin, familj, vänner och mat!

image313


Viktigt värre!


I dag är det:

 • 8 dagar kvar till lön 
 • 10 dagar kvar tills Embla fyller "moppe"
 • 24 dagar kvar till Gentleman på Berns
 • 41 dagar kvar till Thailand
 • 67 dagar till Jul
 • 128 dagar tills jag fyller 40+ (tsss, vilket snicksnack, inte skulle väl jag! *S*)

Vad vore livet egentligen utan mål? Eller ska man kalla det delmål kanske, för självaste målet i livet måste väl ändå vara att släcka så många delmål som möjligt så att man kan luta sig tillbaka på dödsbedden, ta djävulen i hand och dansa vidare till nästa dimension. Och det med ett förnöjt leende på läpparna och vetskap om att man inte missat ett skit av det man ville göra.

Nu är det dessutom bara några minuter tills det är dags för sängen. Och för min del är det där nästan alla mina delmål föds. Jag är väldigt spänd på vad min hjärna kommer hitta på härnäst! *S*

Buona notte.

Det är här allt händer. *blink*blink*

image310Resfeber!

Nu börjas det!

42 dagar tills vi ska åka och mina mardrömmar om att missa planet har just börjat!

I går natt drömde jag att jag 2 timmar innan planet gick kom på att vi skulle åka och jag hade ännu inte packat. Jag irrade runt och letade kläder och väska och vaknade kallsvettig och panikslagen!

Jag gick raka vägen till klädkammaren för att kolla min resväska, Eeehhh, jag äger inte ens nån resväska! Snacka om att gå i sömnen! Faktum är att jag inte ens tänkt att köpa någon. Jag ska resa lätt! Bikini, pass och tandborste.

Kanske att jag kommer att behöva lite trosor och några linnen. Min nya vita långskjorta från Indiska kan ju iof vara skönt att ha på stranden. Några par shorts och lite kjolar kan ju behövas. Mina caprijeans måste absolut med. Flip-flopar och ett par finskor kanske, och en nesicär med tandkräm, hudkräm, sololja, aftersun, schampoo, balsam, duschkräm, tops, smink, hårborste, hårsnoddar, balsamspray, nagelfil, myggmedel, treo, magpiller, plåster, O.B, linser, linsvätska, pincett, deo, parfym. Och förmodligen lite fler linnen!

Och vid närmare eftertanke måste man nog ha med sig ett badlakan, kan ju vara skönt att ha på stranden. Och kameran för guds skull!! MP3-högtalare till mobilen, (kan ju inte leva utan musik i 3 veckor), några böcker, pennor och ett anteckningsblock.

Hmmm......verkar som om jag måste köpa en resväska ändå! Jaja, jag har ju 42 dagar på mig att packa och packa om. Kanske det räcker med en liten väska om jag lämnar finskorna hemma, vem orkar vara fin i den där värmen iallafall?


image310Ibumetin!


Nån som sett reklamen? 

Du-är-så-fin I-bu-me-tin

 Tänk att Nycomed har betalt en massa pengar för att den där reklam ska visas i TV flera gånger per dygn. Har man inte ont i huvet så får man.

Vad tänkte dom på när dom slängde ihop rimmet "du är så fin" med Ibumetin? Dom hade lika gärna kunnat använt sig av "jag vill ha vin" (det är trots allt ett danskt piller), "du är ett svin" (det är trots allt mannen som har ont) eller varför inte "flasknosdelfin", "C-vitamin", "Idi Amin", " Tomas Ledin" eller vad som helst som rimmar lite grann på Ibumetin.

Kanske det helt enkelt är så att om man inte är tillräckligt fin så får man nöja sig med att lida pin?

I´ll stick to Treo!


Skyll inte på mig om du får huvudvärk!Nu får det vara nog med bäbisar!


Lite mycket bäbisar nu va? Dags att återvända till vuxenvärldens bekymmer och funderingar och med det får Carmen en alldeles egen blogg med bara bäbisgrejjer!

Carmens blogg

Finns även som länk bland mina andra länkar!  Titta och njut av allas vårt lilla underverk och hennes utveckling och framsteg!

Välkommen Acelia!


Grattis Kajsa och Max till ert eget underverk, det var fan på tiden! =)


image308
Bara några timmar gammal


Grattis Michelle 20 år! 2007-10-10


Min lilla ängel fyller äntligen systembolag. Yippi!! Nu är det slut på allt stressande till bolaget på fredagar! =)

GRATTIS GRATTIS GRATTIS!

Älskar dig mer än livet!


image308Dagens Carmen 2007-10-07


image306
 7 dagar

Dagens Carmen på armen 2007-10-06image305
6 dagar


Dagens Carmen 2007-10-05


image302
5 dagar gammal


En riktig mormor!


Blunda och tänk er en mormor.

Rund å go med vitt papiljottigt hår. Hon luktar söndagsstek och stuvade markaroner med hemlagade köttbullar, prinskorv, pannkakor och vattenskadad källare. Man ser gärna kjol, förkläde och troligt vis en storblommig blus i stretchigt material och en gigantisk BH med spetsmönster som syns igenon blusen. Men framför allt så bakar en mormor.  Hon bakar kanelbullar, kardemummabullar, vaniljhorn, havrekakor, hallongrottor mm mm i all jävla oändlighet. Och så gör hon hemmgjorda köttbullar, söndagsstek, fläsklägg, rotmos, kalopps och pannkakor i all oändlighet.

Jag gör kallops och den är dödligt god, till och med rotmos med fläsklägg klarar jag av att göra till en himmelsk upplevelse. Även söndagssteken som jag anstränger mig att göra är gudomlig, men så kommer vi till en mormors kall. Att baka! Hell no!! Jag hatar att baka bullar, småkakor och hallongrottor! Jag kan sträcka mig till negerbollar veckan före mens och jag rull dom inte ens. En klick chokladsmet doppad i kokos, rätt in i munnen.

Men lyssna nu gott folk. Ikväll kom jag på mig själv med att baka. På riktigt, med mjöl och jäst och grejer. Knådandes, mjölandes och svettandes av värmen från ugnen.. 

Det måste ligga i en mormors natur att baka. Tilläga bör, att jag är en modern mormor så jag bakar bara sånt man kan dricka vin och äta goda ostar till. Med andra ord bakade jag baguetter med timjan och vitlök. *S*


Mormors bak luktar gott!

image300

Dagens Carmen 2007-10-03


image295
3 dagar gammal


Dagens Carmen 2007-10-02


image296
2 dagar gammal


Iskalla kårar


När jag gick till jobbet i morse slogs jag av en fruktansvärd tanke: Tänk om det händer Carmen något! Usch, det är så hemskt att man inte ens kan tänka tanken fullt ut, jag måsta bara slå den i från mig och tänka mig Carmen om några år i stället, bara för att inte få total panikångest!

Det var exakt samma sak när Michelle och Embla var små. Rätt som det är kommer det över en som en kalldusch och det går inte att stoppa! Hemska mörka tankar. Demoner som äter en innifrån! *schas*

Jävlar i helvete om det skull hända Carmen något. Minsta lilla förkyldning och jag skulle ligga sömnlös. Jag är glad att Carmen inte är mitt barn. Glad för hennes skull. Som tonåring skulle hon förmodligen slå världsrekord i att virka grytlappar och bli mästare på pussel och TP. Dessutom skulle hon bo hemma tills hon blev minst 40 och dö okysst. 

Måste finnas en mening med att kvinnor i 40-års åldern inte bör skaffa barn. Vi blir helt enkelt hysteriska! *S*


Mormor och Carmen för alltid!
image294


En himla massa bäbis på hjärnan!


Fortfarande lite svårsmält att JAG är mormor.

En mormor ska ju liksom baka bullar och vara liten, rund och go. (såja, så jävla rund är jag inte *S*) Och framför allt gammal, typ pensionär! 

Bland det värsta jag vet är att baka bullar men jag har förhoppningsvis andra goda mormoregenskaper. Jag kan ju alltid lära henne shoppa skor, måla tånaglarna, äta chips i sängen och en massa andra viktiga saker. *S*

Nu längtar jag hem från jobbet så att jag kan få vara mormor en stund i kväll. Hon är så himla snufflig den där lilla.För säkerhet skull gjorde jag en tröja.....nu kan jag bara titta i spegeln för att fatta "ROMROM"
image292

Dagens Carmen 2007-10-01image291
15 timmar gammal


Underverk av Undervärk.


Plats: Karlinska sjukhuset
Dag: 30/9-2007
Tid: 20:50
Längd: 51
Vikt: 3580

Efter 38 långa timmar av intensivt väntande på Carmen gav hon äntligen med sig och kom ut! Och jag fick den stora äran att se mitt barnbarn födas!

Jag tänker inte gå in på några geggiga detaljer, (vilket det naturligtgtvis var) för jag är övertygad om att alla berörda kommer få höra dom till leda av Carmens mor och far ändå! *S*

När jag blev uppmanad av Michelle att vara med som stöd på förlossningen blev jag naturligtvis ganska skraj. Att behöva se sitt eget barn genomlida det helvete det kan vara att föda barn var inte riktigt min högsta önskan, men nu idag, morgonen efter, skulle jag inte ha velat missa det här för allt i världen.

Det går faktiskt inte i ord beskriva hur det känns så ni får hålla till godo  med lite bilder på underverket  tills jag har landat lite och framför allt sovit ut. En mormor blir lätt trött av att vara vaken i 38 timmar och ha sympativärkar med sin dotter! *S*
image287

        
RSS 2.0