Svar till Man (inlägg "Må fan ta dig")


Postat av: Man


Som vanligt tänker folket precis som media vill. Frågan är varför fick detta ske vem har huvudansvaret jo personen som inte gett idioten rätt vård eller straff från början. Underbart att landet stängde ner all mentalvård och släppte ut dom på gatan underbart att dom som söker hjälp inte får det underbart att godtrogna svenskar dömer med media utan att ta reda på sanningen och vem som är ytterst ansvarig.
2008-apr-24 @ 00:51


Jag håller med dig helt och hållet.

Men nu har samhället "fuckat" upp det och då anser jag att samhället måste ta sitt yttersta ansvar och se till att det inte händer igen.

Jag vägrar gå med på att samhället ska lassa över ansvaret på andra.
 
Många anser att Anders Eklund ska plågas och pinas resten av livet.  Att dödsstraff är en för lindrig dom. Att han ska kastas in i ett vanligt fägelse där ett gäng MC-killar ska se till att han verkligen får lida.

Visst förtjänar han att lida. Men förtjänar han att leva? Förtjänar han att andra människor blir mördare och förstör sina liv för hans skull? Förtjänar han den uppmärksamheten av hat från hela Sveriges befolknining? Förtjänar han överhuvudtaget någonting?

Personligen kan jag inte tänka mig något värre än att få reda på vilken dag jag ska dö.

När det kommer till dödsstraff på den här typen av individer, handlar det inte längre om hämd eller andra barbariska tankar, det handlar enbart om att rädda eftervärlden från dom som valt att avstå sina mänskliga rättigheter.

Om 10 år kanske Anders Eklund får sitt "livstidsstraff" omprövat och ev. få det tidsbestämt. Om han blir benådad kan han vara på fri fot igen om 18 år.

Under tiden 1995-2002 fick 16 livstidsdömda av nåd sina straff tidsbestämda, och straffen bestämdes till mellan 18 och 25 år. Tidsbestämning av livstidstraff är inte någon rättighet, och det finns personer som varit frihetsberövade i mer än 12 år utan att deras straff tidsbestämts.
Källa: Wikipedia


25 år? Allvarligt talat. Har vi ny medelålder i Sverige eller?

Även om Anders Eklund får sitta resten av  sitt liv  fängelse så är det någon som ska betala för kalaset. Jag skulle hellre se att mina skattepengar går till att återupprätta mentalvården. Att mota Olle i grind är väl inget okänt utryck?

Hur det än blir med Anders Eklund så måste någonting göras snart. Hur många oskyldiga människor har inte fått sätta livet till i vansinnesdåd bara sista halvåret? Hur många kommer att få sätta livet till kommande halvår?

Nu är det faktiskt upp till det sammhälle vi invånare göder med våra skattepengar att se till att vi kan känna oss trygga. Att vi vågar släppa ut våra barn utan att ha dödsångest. Att kvinnor ska kunna vara ute på kvällarna utan att bli våldtagna och mördade, oavsett kjolslängd och byststorlek. Att ungdommar ska få ta konsekvenser för sitt handlande (tänker på Riccardo-målet).

Det är  hög tid att sammhället visar sina invånare att det inte är okej att avsiktligt döda en annan människa för sitt föga nöjes skull, och om man ändå gör det, så har man inte längre några rättigheter att hävda när det gäller en sån mänsklig rättighet som att få leva.

Basta!

Resomé


Bloggtorka!

Leya, min lilla lånevalp, har ätit ut elkabeln till min dator. Som tur är så tecknade jag en fet försäkring i samband med att jag köpte den, så jag får en ny. Utan självrisk. Men det verkar ta sin lilla tid.

Jag har lånat en gammal Dell av min syster som är mer morgontrött än vad jag nånsin har varit. Den tar ungefär 10 minuter att starta upp och när den är klar att användas så har jag glömt bort vad jag tänkt blogga om.

Dessutom har alla vardagsproblem hamnat lite i skuggan av Englamordet. Vem orkar ta upp en massa meningslösa lyxproblem med ett mördat barn i bakhuvudet? Inte jag ialla fall. Det har varit minst sagt svårsmält och veckan har mest gått ut på funderingar kring hur jag ska kunna skydda Carmen mot världens onska.

Jag har faktiskt satt igång med träningen också. När jag kom in i omklädningsrummet första gången, kände jag i hela kroppen hur mycket jag hade saknad det. Det kanske låter klyschigt, men det spred sig verkligen ett igenkännande välmående i hela kroppen.

Det är verkligen både skönt och jobbigt att ta upp träningen igen. Någon sa till mig att muksler har minna så det tar inte alls lång tid att komma tillbaka. Kan bara säga att mina små muskler nog har blivt senila.Och för att inte tala om konditionen. För ett halvår sen sprang jag 3 km utan problem. Nu kämpar jag med powerwalk i 20 minuter och snubblar på målsnöret strax före 2 km. Sen gör jag en Bridget Jones och faller av löpbandet! *S*

För er som undrar så har jag inte gått upp ett enda gram sen jag avslutade dieten. Visserligen har jag varken  slevat bea eller druckit överdrivet mycket rödvin, utan ätit mer eller mindre GI hela tiden. Det verkar funka bra på min kropp. Trist bara att mina älsklingsbyxor numera har ett raggarhäng, fast å andra sidan är det ett rätt angenämt problem! *S*

Återigen så vet jag inte vart veckan tagit vägen. Fredag igen och tydligen ska det bli fint väder i helgen. Jag och Sis har bestämt att vi ska dricka drinkar. Och förhoppnigsvis skiner solen på min balkong så vi kan inviga mina nya fina korgstolar!

Hoppas också på lite blogginspiration under helgen. Och min dator! *S*

Trevlig helg!


R.I.P - Engla 1998-2008


Ett ljus för Engla - Rest In Peace


Må fan ta dig!


Starkt jobbat!!

En 10-årig flicka med hela livet framför sig.

Varför har vi inte dödsstraff i Sverige?

På grund av männskliga rättigheter?

Det där avskummet som mördade Engla har ju för fan avsagt sig alla rättigheter att bli behandlad som människa!!

Varför ska han få leva, när två andra människor har fått sätta livet till för att han skulle få utlopp för sina vidriga begär?

Är det nån på allvar som tror att han kommer vara frisk efter några år i fängelse?

Den ända räddningen för andra flickor/kvinnor är att han avrättas!

Sjuk eller inte, han kommer komma ut igen, och han kommer inte vara för gammal för att kidnappa och mörda ditt barn eller barnbarn!

Dammit vad jag är förbannad!!


Mediala mediahoror?


Vart är Engla?

Finns det nån i hela Sverige som inte undrar?

Ja, det finns det faktiskt. Den eller dom som är skyldiga till hennes försvinnande.

Och det borde finnas fler som vet eller kan ta reda på vart flickebarnet hålls gömt.

Tänk bara alla påstådda medium som finns i det här landet. Är det inte dags för er att kliva fram nu och tala om vart Engla finns?

Om det nu verkligen finns något riktigt medium, varför har denna någon då inte trätt fram och hjälpt Engla och hennes familj?

Jag har sett otaliga program med mediala förmågor som påstår sig veta saker som vi vanliga människor inte vet. Dom påstår att dom kan kommunicera med döda och få information från andra sidan om både det ena och det andra. Dom kan hitta borttappade nycklar, hundar och vigselringar. Dom påstår till och med att dom kan hjälpa polisen att lösa olösta mord! Men bara om dom får bästa programtid på TV.

Jag antar att Englas stackars familj redan blivit kontaktad av dom största bluffmakarna med löfte om att hitta flickan, mot en rejäl ersättning. För ingen av dom lär ju jobba gratis. 

Jag tycker faktiskt att du som verkligen har den här förmågan ska hämta hem Engla NU! 

Peka ut vart hon hålls gömd, död eller levande. Utan ersättning, utan mediabevakning, utan publicitet. Din lön blir familjens eviga tacksamhet och ditt personliga bevis för att du inte är en bluff!

Ni andra, ni som påstår att ni kan men inget gör, för mig är ni evigt dömda att vara mediala mediahoror utan någon som helst medial förmåga.Ett ljus för Engla och hennes familj.
Ett ljus för Engla
Med förhoppning om ett lyckligt slut


Hotellhoran


Efter gårdagens konsert stod jag utan både väska, mobil och jacka.

Michelle var tvungen att åka hem mitt under konserten eftersom Carmen trilskades med Embla.

Vi hade hängt våra grejer på samma bricka och det gick inte att låta mina grejer hänga kvar utan att hon skulle behöva krångla sig längst fram till scenen och lämna brickan till mig igen. Och självklart var det  viktigare att hon kom hem snabbt till det ilskna lilla barnet! *S*

Jag var helt uppe i konserten så jag märkte inte att resten av sällskapet också hade försvunnit. Jag irrade runt en vända på Berns utan att hitta någon jag kunde låna telefon av. Det lustiga var att ingen på hela Berns verkade äga en mobiltelefon med batterier!

Till slut gick jag till garderoben för att kolla om kanske, kanske min jacka och väska hängde kvar trots allt, men det gjorde dom så klart inte. Tjejen i garderoben kände igen mig och sa att dottern hade tagit med sig allt. Dammit, hade ju både plånbok och busskort i väskan. Och för att inte tala om vikten av jacka när det är minusgrader ute!

Tjejen i garderoben ringde vakten som lotsade mig genom Berns hemliga gångar till Berns Hotell där jag fick låna telefonen av portiern. Rinde till Michelle som bekräftade att hon varit tvungen att ta med mina grejjer. Skönt i alla fall att veta att väskan var i tryggt förvar.

När jag skulle ringa efter taxi fick jag en total black out och kom inte ihåg mitt kontonummer. Tur att det var en kändis i växeln för hon ringde till Michelle som kollade konto och kod i min mobil.

Himla fin hotelreception har dom iallafall och portiern var riktigt trevlig, han bjöd på snus. *S*

När taxin väl kom smög jag ut från hotellet. Utan jacka, utan väska mitt i smällkalla vårnatten.

"Hej, Hallonbergen tack! Vi har varit på konsert och min dotter fick med sig min jacka......."

Vet inte varför jag förklarade mig för taxichauffören, men jag antar att det var för att han inte skulle tro att jag tänkte betala taxin i natura! *S*

Tack alla vänliga själar på Berns som hjälpte mig att komma hem!

Receptionen på Berns


Gentleman på Berns 7/4-2008


Inga överaskningar här inte!

Som alltid en helt fantastisk konsert. Finns inte ens ord att beskriva hur bra det var!

Helt klart ett av dom tillfällen man önskade att det gick att stanna tiden!


Gentleman
  

Prinsen


Dag 14 - SlutresultatetSlutresultatet!


The dogs gone crazy!


Dags för vårens bad. Leya var helvid, Indra mest sur.
Tänk om man for runt som hundrana efter varje bad! Snacka om vardagsmotion. *S*

Leya badar


Leya torkar sig mot allt hon kommer åt

Indra är en riktig lite tjurmaja när hon ska bada


Indra är måttligt road


Dag 13 - Sista dagen


Vikt:
62,9
Frukost: 1 kopp svart kaffe, 1 sockerbit, 1 rostad brödskiva utan smör.
Lnch: 1/2 kyckling, sallad med citron och olja.
Middag: 2 hårdkokta ägg, 1 stor riven morot.
Humör: Hur bra som helst!

Tog sovmorgon idag, gick inte upp förrens klockan åtta! *S*

Tog en promenad med hundarna. Typiskt att det är dåligt väder bara för att min balkong är redo för lite sol! Väl hemma igen drack jag mitt kaffe som jag verkligen har lärt mig uppskatta utan mjölk. Tvingade i mig en halv rostad brödskiva, sen var det stopp! Skippade sockerbiten också. Känner inte att jag behöver göda kroppen med socker så här sista dagen.

Så här sista dagen är det väl också dags att summera antar jag.

Första dagarna var lite knepigare än dom sista, hungern var mer påtaglig då även om det inte var någon som helst panik. Inga blodsockerfall eller andra fysiska besvär. Å andra sidan äter jag sällan sötsaker eller överdrivet med kolhydrater i vanliga fall så omställningen blev ju inte så stor.

Det som däremot har varit väldigt påtagligt är hur pigg jag har blivit! Jag mår verkligen så himla bra. Har inte snoozat väckarklockan en ända gång på hela den här tiden och studsar upp ur sängen och är utvilad! Jag brukar vara otroligt morgontrött annars och snooza minst 30 minuter innan jag tvingar mig själv att gå upp!

Det känns verkligen i hela kroppen att den här "rensningen" behövdes. Och bevisligen mår man mycket bättre av att dra ner på vissa födoämnen som kaffe, vin och kolhydrater.

Säkert spelar det roll att det börjar bli vår också, men jag kan ändå inte minnas att våren har påverkat mig så här positvit förut. Så vi utgår ifrån att det är en kombination av diet och vår!

Och sist men inte minst: En portion, inte två eller tre!

Jag och säkert många med mig är nog inte helt främmande för att moffa i sig mat bara för att det finns mat kvar. Börjar tro att det är nån gammal instinkt som är svår att styra över. Jag ser ju hur mina hundar beter sig. I ren konkurrens så äter dom tills det är slut på faten för att inte bli utan.

Instinkter kan vara svåra av vänja av med, men vi människor är ju trots allt begåvade med tänkande hjärnor så det borde inte vara så svårt att intala sig att det faktiskt inte är sista gången man kommer att få mat!

Och sen gäller det att äta sig nöjd, inte mätt! Dom fantastisk smala fransyskorna har visst en filosofi som går ut på att äta sig 75% mätt, vilket resulterar i att dom kan äta croissanter med marmelad till frukost och ända hålla sig smala.

Hittade en riktigt bra sida på nätet, Toppform, från programmet med samma namn. Mycket info om mat, träning och välmående i allmänhet.

Om nån vill ha, så finns länken till min 13-dagars diet här.

I morgon kvälls ska jag chocka kroppen med lite onyttigt vin innan, under och efter Gentlemankonserten. Men det tycker jag att jag är värd!

Nu är det färdigbloggat om dieter och vikt på ett tag, en kortis i morgon bara, efter att jag har checkat vågen.

So long!


Ikea med Ammi och Mirro.


Å vad jag älskar Ikea!

Finns det något bättre en lördagsförmiddag än att slå ihjäl några timmar på Ikea i riktigt gott shoppingsällskap!?

Vi köpte gardinstänger till Michelle, två fina fina korgstolar till ballkongen, en takplafond till hallen (efter 2,5 års dunkel), lite sängkläder till Embla och så klart en å annan onödig småsak.

Det är fantastiskt roligt att göra av med pengar!

Det roligaste var nog ändå hemresan. Vi packde in oss alla i Ammis lilla bil. Jag, Mirro, Carmen i barnstol och två korgstolar inne i bilen. Jag undrar vad folk tänkte när dom såg oss. Förmodligen: Vilka jävla puckon! *S*


Liiiite trångt var det. Men allt går om man måste!
Trångt i bilen
Fån *S*
     

Mina fina korgstolar
Balkongen

   
Var tvungen att åka till Indiska och köpa lite fina dynor till stolarna. Hittade en jättefin bricka som blir ett perfekt litet bord tillsammans med den fina krukan jag fått av Mirro men inte vetat vad jag ska göra av. Köpte lite ljus i olika färger också. Nu saknas bara lite fina blommor och annat grönt.

Sen är det dags för den årliga balkongfesten!


Dag 12 - Dan före dan.....


Vikt:
63,4
Frukost: 1 stor riven morot, citron.
Lunch: Mager fisk (250 g) med citron och smörsås.
Middag: 1 stor biff (250 g), sallad och broccoli.
Humör: Topp

Som sig bör en lördagsmorgon så vaknade jag tidigt! Kvart över sju var jag ute och traskade med hundarna.

Fuskade lite idag. Skippade morötterna till frukost och tog en kopp kaffe istället, utan socker. Skulle med Michelle och Ammi till Ikea och ville inte riskera vår vänskap pga kaffebrist! *S* 

Det var frestande nog på humöret att avvika från traditionen att börja Ikeabesöket med korv, pizzaslice och läsk.

Nu är det bara en dag kvar och jag längtar lite efter att få själv välja vad jag ska äta till middag. Det ska också bli härligt att kunna ta en kopp kaffe på balkongen i solen, men borstett från det kan jag fortfarande inte komma på nåt jag direkt har saknat.

Det blev uppenbart inga 7 kilo, men jag är nöjd med dom 5,1 kg jag faktiskt har gått ner. Nu kan jag chilla lite med resterande 5 och tillsammans med träning och god kost har jag nog blivit av med resten innan sommaren.

Ett tag kvar men ändå! =)Dag 11 - Det är svårt att skita som en elefant när man äter som en myra!


Vikt: 63,7 kg
Frukost: 1 kopp svart kaffe, 1 sockerbit, 1 rostad brödskiva utan smör.
Lunch: 1 hårdkokt ägg, 1 riven morot, 1 liten burk keso eller kesella (naturell).
Middag: 1 burk fruktsallad, 1 bägare yoghurt (naturell).
Humör: Inga utbrott i dag heller

Vaknade tidigt igen, gjorde ett försök att somna om men det gick inte så bra. Lika bra att gå upp.......

Skönt med fredag igen. Veckorna verkligen flyger fram. Har lite svårt att fatta att det redan gått 11 dagar och att det nu bara är 2 dagar kvar på min diet. Jag kommer sakna den.

Hur konstigt det än låter så kommer det kännas lite tomt. Det har känts bra med lite diciplin och direktiv när det gäller maten. Något att pyssla med liksom. Och så är det ju så enkelt. Inga funderingar om vad som ska ätas till lunch eller middag. Kanske att man kan tycka att fruktsallad och yoghurt till middag inte är nåt hit, men faktum är att jag har längtat efter det hela dagen. Det är hur gott som helst!

Ska göra upp ett träningsschema som jag förhoppningsvis kommer ha tid att följa, men jag är ju som bekant ganska ensvis så jag ska nog klara det också. Dessutom har gymmet faktiskt öppet både tidigt och sent så jag vet inte vilka ursäkter som skulle kunna stoppa mig från att träna.

Har funderat lite på vad jag vad jag har saknat att äta. Om jag ändå ska dricka vin på måndag kan jag ju passa på att äta något som jag längtat efter dom här veckorna. Det värsta är att jag inte kan komma på nånting speciellt alls.

Det ända som jag verkligen hart saknat är mjölk i kaffet, så jag antar att det blir det första min kropp kommer mötas av på måndag morgon!

Mitt gym i HB.


Dag 10 - Jag är inte överviktig, jag är skitviktig!


Vikt: 64,3 igen!
Frukost: 1 kopp svart kaffe, 1 sockerbit, 1 rostad brödskiva utan smör.
Lunch: Kokt spenat, 1 tomat, 1 frukt. (kiwi)
Middag: 2 hårdkokta ägg, 1 skiva skinka, sallad med olja och citron.
Humör:  Det var länge sen jag mådde så här bra!

Idag vakade jag som vanligt låååångt innan klockan ringde. Gick upp. Pigg. Drack mitt underbar kaffe och tvingade i mig det rostade brödet. Skurade diskbänken, badrummet, toaletten och plockade undan lite i allmänhet. Halv nio var jag klar. Till och med ren själv. En timma kvar innan jag ska gå till jobbet. Hmmmm......

Jag undrar om denna energi beror på dieten eller det faktum att det är vår? Eller kanske en kombination av båda. Igentligen spelar det ju ingen roll, jag mår oföskämt bra just nu!

Är lite rädd att jag ska återgå till mitt vanliga trötta jag efter söndag, så jag letar febrilt efter en fortsatt bra kost, för jag vill verkligen vara så här pigg resten av mitt liv!

Nu 4 kg lättare kommer jag i byxor som jag inte ens vågat ta fram ur garderoben dom senaste 2 åren och dom byxor jag haft innan går på utan våld nu för tiden. Känns otroligt härligt. Även topparna sitter lite mindre korvigt över tuttarna och magen! *S*

Jag är väldigt nyfiken på vad vågen kommer att säga mig på måndag morgon. Om jag har gått ner några kilo till eller om jag kommer stanna där jag är nu.

"Vågen vågen på golvet där, säg vem som duktigaste Petran är"

Jag är väldigt på det klara med att jag trivs bättre med mig själv nu än för 10 dagar sen, och jag vet att jag måste jobba vidare för att inte gå upp dom här kilona igen.

Jag har aldrig varit den tjocka typen så jag har haft lite svårt att identifiera mig med min kropp sista året. När jag tittar mig i spegeln är det verkligen som om jag ser nån annans kropp. Jag brukar tänka på min farmor! S*

Och även om jag defakto är mormor så vill jag inte se ut som än riktigt än!


Visst kan även en stor kropp vara vacker,
Tjock och glad, inte jag!
men det är inget för mig!


Dag 9 - No brain, no pain!


Vikt: 64,7 kg
Frukost: 1 kopp svart kaffe, 1 sockerbit.
Lunch: 1 stor biff (250 g), sallad med olja och citron, 1 färsk frukt.
Middag: 1 skiva skinka*, 1 bägare yoghurt, sallad med olja och citron.
Humör: Jag vet att det är tråkigt, men jag är inte ett dugg grinig trots hård diet!

Ett litet bakslag på 4 gram! Men vad är väl 4 gram? Inte så mycket att hänga läpp för, dessutom är det helheten som räknas och  jag ju trots allt gått ner i vikt nästan 4 kilo på en vecka.

Jag mår otroligt bra och vaknar varje morgon innan klockan ens hinner ringa. Dom som känner mig vet hur morgontrött jag brukar vara. Nu studsar jag upp ur sängen och känner mig pigg och utvilad och bara det är värt hela den här grejen.

Jag är fortfarande lite osäker på vilken linje jag ska köra efter det här. Vill kunna träna rätt hårt 3-4 dagar i veckan och samtidigt bränna det fett som är kvar. Kolhydrater är ju inte speciellt bra för kroppen, men å andra sidan är det just kolhydrater hjärnan behöver för att fungera. Så frågan är alltså: En snygg kropp eller en smart hjärna?

Ska försöka kombinera dessa två så att jag slipper bli en bimbo! *S* (Nu har vi dessutom löst gåtan varför tex. Victoria Silvstedt inte är så smart)På tok för lite kolhydrater!
Inte det smartaste draget kanske!


Dag 8 - Efter sju sorger och åtta bedrövelse.


Vikt:
64,3 kg
Frukost: 1 kopp svart kaffe, 1 sockerbit.
Lunch: 2 hårdkokta ägg, kokt spenat, 1 tomat.
Middag: 1 stor biff (250 g), sallad med olja och citron
Humör: Jag är glad igen, och precis som vanligt.

Om jag fick välja mellan kaffe eller vin så skulle jag välja kaffe. Eller vin. Eller.....vafan jag behöver ju inte välja! *S*

Morgonkaffet är verkligen underbart gott. Undrar hur det kommer smaka om en vecka när jag får dricka det som vanligt, med mjölk!

Åtta dagar är avklarade och jag är förvånad över att det varit så enkelt. Nu är halva slaget vunnet och det som borde varit svårt ligger nu bakom mig. Den här veckan kommer bli en enkel match.

Till lunch gjode jag spenatsoppa med hackat ägg. Riktigt riktigt gott. Orkade inte ens äta upp hela portionen. Kanske var det syftet med gårdagens svält!?

Middagen  var lika god idag som förra måndagen. Kött och sallad är ju aldrig fel. Tyvärr är kolsyran i min sodastream slut så jag fick nöja mig med vanligt vatten i dag. Det funkar men det bubblar inte lika roligt i  munnen*S*

Åkte till Statoil i Rissne för att kolla om dom hade kolsyrepatroner. Tjejen i kassan såg lite förvirrad ut när hon bläddrade i sin pärm för att kolla om dom hade det. Till slut sken hon upp och sa: Jo, det måste vara en sån här! Så visade hon mig sidan med gasoltuber i olika storlekar! Snacka om partymix! *S*

Nu ser jag fram emot kommande vecka för att få ett slutresultat och för att efter det börja träna. Har kollat upp lite dieter som uppföljning och har kommit fram till att GI-metoden nog är den som passar mig bäst. Det verkar lagom enkelt och inte en massa konstiga sjögräser och annat svårtillgängligt.
 
Nu väntar sängen och i morgon en ny strålande dag!www.gi-metoden.nu


Vårtecken!


 I dag tog jag en promenad  från jobbet. Jag såg massor av helt underbara vårtecken på min 5 km långa väg.
 

  • En man, 50+ i en tvåsitsig penisförlängare utan tak (om han ändå hade haft hår som fladdrat i vinden)
  • En miljon skogsmyror som irrade på gångvägen
  • 2 pojkar som trampade på skogsmyrorna
  • Ett par blekfeta ben i en alldeles för kort kjol
  • Uterserveringen på Dick Turpin var full av öldrickande AIK:are
  • En jättestor traktor som sopade upp allt vintergrus
  • Smågrabbar som åkte skateboard i bara t-shit
  • En väldans många motorcyklar

Det här är enligt mig den bästa tiden på året. Att se allting vakna till liv efter vinterns dvala. Både natur och människor.

Hela luften känns liksom full av förväntningar och helt plötsligt har man nåt och prata med sina medmänniskor om. Å vilket härligt väder. Tänk för en vecka sen låg det snö på marken. Oj, va fort det går, det är redan knoppar på buskarna och krokusarna är snart överblommade.

Och för att inte tala om vårens flirtpotetial! Ut och leta hunkar och le! Le allt vad du orkar och lite till! Det är nu dom poppar upp som svampar ur marken redo att plockas och ätas!


Vårtecken


Dag 7 - Man kan tämja vilda djur, men inte en ilsken kvinnaVikt:
65 kg minus nåt gram.
Frukost:1 kopp te utan socker.
Lunch: 1 bit grillat kött, färsk frukt.
Middag: Inget.
Humör: Hopplöst håglös och lite ilsken!

Hela dagen kändes rätt kass. Te till frukost är verkligen inte min kopp te!

Det är en himla tur att jag har lärt mig tygla min ilska, annars hade nog SL fått sig en rejäl känga för att tunnelbanan gick 30 sekunder för tidigt, Vi-butiken vid jobbet ytterligare en för att dom bygger om och endast hade citroner i sitt fruktsortiment och med alla säkerhet hade jag dräpt nån oskyldig stackare med en elak kommentar!

Efter lunchen kändes livet bra mycket bättre och på väg hem efter jobbet sken solen och livet var som vanligt rätt underbart.

Köpte en ny våg som jag vägde in. Den väger det samma som den gamla och det var ju en himla tur så jag inte blev lurad på ett kilo eller två! *S*

Jag var inte alls speciellt hungrig vid sängåendet, men å andra sidan har jag säkert druckit 4 liter vatten sen lunch!


Dag 6 - Så länge det finns liv finns det hoppVikt:
65 kg minus nåt litet gram. Måste köpa en digital våg!
Frukost:1 kopp svart kaffe, 1 sockerbit, 1 rostad brödskiva utan smör.
Lnch: 1/2 kyckling, sallad med citron och olja.
Middag: 2 hårdkokta ägg, 1 stor riven morot.
Humör: Piggare än vanligt

Lite besviken att inte vågen visar någon markant nedgång, men jag antar att det är helt normalt. Lite lite att motivationen får sig en törn, men jag biter ihop och kämpar vidare!


RSS 2.0