Viva España!


Grattis Spanien och alla inblandade till EM-segern! Det gjorde ni fan bra!


Målskytten Fernando Torres höjer bucklan. 
GRATTIS!!!!!
                                                                                            Foto: Alex Livesey/Getty Images


Mina vackra döttrar!


Embla och Michelle


Grattis Embla!


Intagningsstatus:

Hantverksprogrammet lokal inr frisör, Enskede Gårds gymnasium på Enskede Gårds gymnasium (Palmfeltsvägen 111-121) i Stockholms stad

Upprop äger rum 2008-08-21 kl 09:00 i Codeliasalen

Välkommen!



Sista dagen som anställd!


Känns ju lite konstigt att inte ha en anställning att gå till på  måndag!

Fast vad är det värsta som kan hända? Att det går åt helvete. Och jag har faktiskt en plan-B i såna fall.

Ta busskort!

Nej, jag skojar inte. Om det inte går bra för mig så ska jag börja köra buss. Jag lovar. Inte för att jag tycker det verkar roligt att inte få kissa på åtta timmar, utan för jag måste ha nånting som sporrar mig att inte misslyckas.

Efter idag är jag ledig i dagarna tre och på tisdag slår jag upp portarna till mitt lilla imperium i Solna. Det verkar som jag är på banan förutom en del grejer som ska inhandlas.

Och på lördag går det lilla lilla flyttlasset.

På tal om flyttlass så drömde jag i natt att jag hade flyttat på riktigt. Grejjen var bara den att jag hade glömt att flyttstäda. Hade lite panik över det. Det kostar ju som bekant en slant om man nu råkas glömma sånt. Vad värre var, jag hade glömt att ta med mitt köksbordet (vilket iof var det gamla, fula) och min bokhylla med alla mina böcker och buddor. Vaknade med lite lätt ångest.

Undrar vad den drömmen betydde? Nån som vågar sig på en tolkning?

I dag är inte bara en stor dag för att jag slutar min anställning utan även för att gymnasieintagningen blir officiell idag. Jag önskar att det fanns nånting jag kunde göra för att säkerställa en plats åt Embla på S:t Martins frisörlinje. Tyvärr är det sjukt höga intagningspoäng för att så många vill bli frisörer så det återstår bara att se om hon kommer in eller inte.

Hon har verkligen kämpat bra sista terminen i skolan och förhoppningvis kommer hårt arbete och bra karma hjälpa henne på ett eller annat sätt. Men om hon inte kommer in på S:t Martin så väntar förmodligen något bättre. Everything happens for a reason!

Håll tummarna för henne idag.

Hur den här dagen än slutar så kommer den vara en milstolpe i både mitt och Emblas liv. Förhoppningvis utan spruckna drömmar, tårar och tandagnissel!

Trevlig helg!



Tror jag måste bli mer ytlig!


Läser lite bloggar i mellanåt och det förvånar mig att dom har så många läsare! Dom flesta är ju faktist analfabetiska fjortisar med över hundra läsare om dagen!

Hur lyckas dom?

Innebär det att bloggläsare generelt är mentalt efterblivna eller vad?

Vad är det man egentligen ska skriva om för att fånga allmänhetens intresse?

Mode? Sex? Nonsens?

Mode: Jag är inte så bra på dagens outfit, jävligt ointressant vad jag har på mig när jag åker till jobbet. Bomullstrosor, flipflopar och en tygväska men paljetter från Indiska........!!!!

Sex:  Hmm......pappa läser min blogg.....och mamma...så jag vet inte riktigt om det är värt det, men visst, jag ska nog fan börja skriva om sex. Sex till höger och vänster. Jag är ju trots allt 41! Men frågan är: Vem fan är intresserad? Fjortisarna?

Nonsen: Vad är nonsnens? Jag vill ju gärna skriva om något som betyder nåt för mig och förhoppningsvis även andra männskor. Kan inte bara pladdra på om ingenting.

Eller är det så att jag faktiskt skiter i hur många läsare jag har så länge det jag skriver är av värde för mig och uppskattas av dom få läsare jag har. Hellre kvalititet än kvantitet! *S*

Jag är iallafall tillräckligt djup för att inse att jag är ytlig!


Midsommarafton 2008!


Trots att jag dagen innan inte hade någon större känsla för själva firandet så vaknade jag på morgonen och såg fram emot att få avnjuta en midsommarlunch med mina närmaste.

Embla hade bestämt sig för att åka till sin farmor i Bålsta över lunchen och jag måste säga att jag saknade henne lite.

Michelle, Carmen, Syster Helena och Elin kom på förmiddagen och tillsammans lagade vi mat, bakade tårta och drack Norrlands Guld. Jättemysigt.

Även gmf, Bosse, gjorde oss äran.

Lunchen
Finns det nåt som slår färskpotatis?

Den underbara silltårtan!Elins prinskorvarMichelles goda jordgubbstårtaKusinerGMF, Mirrooch CarmenCarmen får smaka nåt hon inte riktigt gillar, silltårta kanske?GMF klappar händerna för CarmenSötaste lilla Carmen
Troligtvis sommarens sista blomster

Efter lunchen packade oss iväg till Gröna Lund där vi skulle möta upp Rebecca, Alex och barnen.

Tunnelbanan
På tunnelbanan
Carmen och MormorRoligt att åka rulltrappa med mormor!

Båtresan
Färjan över till Djurgården. Carmen var måttligt road!
Mirro, Carmen, Rebecka och EliottLedsen Carmen på färjan

Åken
Mormor och Carmen åker karusell

Uppskjutet!
På väg uppKlara, färdiga........och ner igen innan man ens hinner blinka!

Middag i det fria
Kyckling och potatissallad, rosé vin och goda vänner. Så smakar det extra gott!
RebeccaMirroHelena och ElinAlla goa och gladaEn del lite tröttaAndra väldigt hungriga!Skålar i rosé vin ala HallonsaftRebeccaRebeccas mamma, SussiMirro moffar popcornSysterysterSysterdotter ElinSebastian matar fiskmåsarnaGlada fiskmåsarMirro matar också fiskmåsar
Popcorn

Lotteridags
Mätt och belåten, nykissad och glad. Men killen i bakgrunden verkar lite nödig eller? *S*
Total lycka. Alex vann efter tusen försök äntligen sin gigantiska basketboll. Blir en bra möbel i vardagsrummet!Vet inte vem som var gladast, pappa eller Sebastian?Embla vann en vattenkamera åt CarmenOch Mormor och Moster kämpade sig till en hjärtkudde till Carmen

Det blev till slut en riktigt lyckad midsommarafton tack vara mina underbara barn, vänner, släkt och inte minst vädret!


Utmattad!


Klockan är i skrivandes stund 21:16, det är torsdag kväll, kvällen före midsommarafton. Jag lämnade mitt hem klockan 06:30 i morse för att arbeta och klev innanför dörren igen för en halvtimma sen.

Vid det här laget har dom  flesta sen länge handlat midsommarmat, varit på bolaget, rastat hunden, städat, ätit middag och förmodligen druckit mer än ett halvt glas vin.

Jag jobbar på att hinna i kapp.

Slutade jobba klockan sju, åkte med min syster till systemet i Bromma (förvånansvärt lite folk) därefter till Willys för att inhandla midsommarmaten till morgondagens lunch och middag.

Sill, sill och lite mer sill! Och små små förskpotatisar.

Jag känner att helgsjukan är på gång igen, precis som förra helgen. Feberfrys, halsont, rinnande snor och allmänt obekväm i kroppen. Men om jag har lyckats hålla det borta hela veckan så ska jag bannemej klara av i morgon också!  *sjas fula sjuka, sjas*

Efter vår lilla shoppingrunda, som för övrigt var väldigt trevlig, rastade jag hunden, packade in allt i kyl och frys samtidigt som jag stekte Kabanosser till middag. (vem orkar laga middag nio på kvällen?)

Avnjöt mina lagom starka korvar med skånsk senap och stora klunkar iskallt rosévin.

Nu sitter jag här med snorig näsa ett glas vin senare och känner att jag faktiskt hunnit i kapp alla andra midsommarfirare. Om än lite tröttare, lite slitnare och lite mindre sugen på att fira vår ända hedniska helgdag.

Jag hoppas att andan är tillbaka i morgon, efter ett varmt skumbad, mer rosévin, välbehövd sömn och själslig lycka över att få umgås med mina nära och kära!

Glad Midsommar till er alla!


I´m The Boss!


I går kom det!

Det fruktade kuvertet från skattemyndigheten! Att vara eller inte vara, det är frågan!

Bad en stilla nånting och slet upp kuvertet! Det var det!!!! Mitt F-skattebevis!! Undrar om jag är den ända människa i världen som hoppar av glädje över äran att få betala skatt! *S*

Från och med nu kan jag teoretiskt sätt titulera mig som "Direktörska"! Fast officiellt är det inte förrens den 1:a juli. Även om det just nu känns skrämmande nära.

Att stå på egna skakiga ben är ingen barnlek har jag förstått, men jag tror på Karma och hoppas att jag har tillräckligt mycket god Karma för att jag ska klara mig. Och så ska jag ju så klart jobba hårt också!

Jag ser verkligen fram emot att få vara min egen, äntligen efter alla år som anställd. Och jag är stolt över mig själv som vågar trots att företagsklimatet just nu inte är det bästa. Men jag har förstått, att ju sämre tider för människan dessto viktigara är det att hålla sig snygg. Och naglar verkar vara något alla damer unnar sig just nu. Både gamla och unga. Rika och fattiga.

Nån gång i framtiden kanske jag köper en egen liten salong, med Embla som kompanjon, klippandes mina damer, men tills dess kommer jag hyra in mig på en fin liten salong på Råsundavägen i Solna, Beauty Inn

Den här midsommaren kommer verkligen bli nåt i särklass. Regn eller inte så kommer iallafall jag fira att jag äntligen tagit steget ut i den stora okända världen av hårt arbete, skattedeklarationer och momsinbetalningar!

Lycka till mig själv!

Vad vad det hon sa den där Mona Sahlin? "Det är tufft att betala skatt"
Tuff va? *S*



Snart Midsommar igen!


Hua, va fort det går!

I går kväll ägnade jag mig åt att läsa mina gamla blogginlägg. Mest bara för att se vad jag gjorde för ett år sen vid den här tiden.

Mycket har ju förändrats, men mycket är också sig likt.

Midsommarens stora fråga är dock alltid den samma: Vad blir det för väder?!

Ja, vad blir det för väder?

Faktum är att det varierar från sida till sida. Om man ska tro på MSN:s väder blir det regn och max 14 grader. På TV4-väder blir det regn och 16 grader och ska man tro SMHI blir det 18 grader och skurar!

Jag har för vana att inte ta ut något i förskott, varken glädje eller sorg, så jag avvaktar tills självaste midsommarafton innan jag bestämmer mig för om det blir bra eller dåligt väder!

Trots det känns det som att vi behöver alternativ om det nu regnar. En plan B. Och det är inte det lättaste.

I våran familj har vi sen länge en tradition att gå på Gröna Lund på midsommarafton. Det som är så bra med det är att man inte är helt beroende av vädret. Det är till och med helt okey att det inte är strålande sol och jättevarmt, det gör inte ens något om det kommer någon liten regnskur. Så länge det inte vräker ner.

Veckans stora fråga är nu alltså: Hur ser plan B ut om det spöregnar på fredag?

Naturligtvis ska vi helt enligt traditionen äta sillunch vid mitt köksbord, men vad gör vi sen om det nu regnar?

Till er berörda, nu har ni fem dagar på er att komma upp med ett alternativ till Grönan om det spöregnar.

Midsommar


Söndagsmys i mattes säng.

Myyyyyyyyys

Svea 9 dagarGulligLiten
Liten som min hand!

Vi har en liten förädare i familjen!


Dags att du är mer hos mormor nu Carmen, så här kan vi inte ha det!
Sverigetröja på tills onsdag, annars blir vi osams! *S*


Sverige-Spanien 14/6


Nationaldag i bilder!


Golfängarna 6/6-2008
Sverigebebis
Skumpa i solenHärligt härligt men farligt farligtSysterSysterdotter
En trött valp i Carmens vagnSötaste valparna. Carmen och DyrkaE.M.D på scenMormor och CarmenSnyggaste brudarna. Rebecca och EmblaVacker dotter

Lite senare på kvällen, utan dom små barnen och hundar!

Snygga brudar! *S*

Rebecca posarFull rulleDiana och jagÖl ÄR gott
LocoPeople på väg hem


Fotbollsyra på Råsunda!


Sverige-Ukraina 0-1

Ingen höjdarmatch men det var kul att se landslaget spela och att få umgås lite med Magda och Jesper i solskenet.

Jesper och Magdalena
UppvärmningLyckade fånga Zlatan på bild! LaguppställningHenke Larsson
Heja Sverige!


Grill i Helenelund och på Hagagatan!


31/5-2008

Solen sken den underbara lördagsmorgon och tur var väl det för stackars Robin hade blivit hemskickad till Sverige efter 4 månader på bla Bali. Sverige är ju trots allt om vackrast i solsken.

Efter 4 månader i paradiset var det ända han önskade sig grillat kött! Och vad passar väl inte bättre då en ett grillparty pojken till ära?

Dagen började med en lättare sovmorgon till klockan åtta. Så här i efterhand förstår jag att jag borde sovit längre men jag hade lovat bort mig sen länge.

Systerami skulle nämligen, efter evigt tjatande från min sida, fixa sitt hår!

Till och med den sista maj har hon varit svart/mörkbrunhårig och vi alla vet ju att blondiner har roligare så jag har länge hävdat att det är dags för henne att ha lite skoj nu! *S*

Det tog sin lilla tid att avfärga håret, närmare bestämt 4 timmar och lite till!

Lite bilder från hårgrillningen hos Norrtullsfrisörerna på Hagagatan

          
 


Senare på eftermiddagen var det dags att bege sig till Sollentuna för att välkomna Robin hem. Klockan var bara lite över tre och jag började redan krokna.

Riktigt trött efter arbetsveckan var jag inte alls pigg nog att åka på fest, men ung och stark som man är var det bara att slänga på sig grillanpassade sommarkläder och sätta sig på tåget till Helenelund.

Tur att det var underbart väder i alla fall! *S*


Jag och Robin

Ammi och Mirro 
RobinBlondie
GrillmastersRasmusMat
Carmen var med så klartGott med ölDiana och Dyrka
Mera mat! Helt avslagen, borde nog åka hem och sovaMys på filten
 

Trot eller ej men jag var hemma i säng redan klockan elva på kvällen! *S*


Sverker & Svea 6/6-2008 kl: 19.00


På Nationaldagen fick Indra äntligen sina valpar!

Sverker och Svea.

Det var en långdragen förlossning för Indra men efter en timme av värkar så föddes en stor fin kille klockan 18.30, Sverker.

Tyvärr bestämde sig lilla Sverker för att han hade bättre saker för sig än att vara hundvalp så han lämnade oss under förlossningen för en annan värld.

R.I.P - Vackra lilla valp.

Strax efter Sverker föddes Svea. En underbart vacker lite flicka.

Konstig känsla att gråta av både glädje och sorg på samma gång.

Här kommer dom första bilderna på underverket och den duktiga mamman


Sötaste lilla valpenSvea 5dagarHelt underbar liten valpDuktig mammaMor och dotterLilla Råttan


Är det nån som har saknat mitt bloggande?


Maybe, Maybe not!

Jag har helt enkelt inte haft tid. Mycket händer och mycket har hänt.

Jag har inte tid nu heller men i helgen ska jag stanna inne och blogga för kung och fosterland och lite till! 

Om det regnar! *S*


Grattis Bo-Gunnar 10/6-2008


Min fina fina pappa fyller år idag. GRATTIS!!

Hur många? Hmmmm...inte kan man tro att han är gmf i alla fall!


RSS 2.0