Grattis Carmen på 1-årsdagen den 30/9-2008


Carmen, 11 månader och 28 dagar


Plan #1


I går kväll över en öl togs första steget i planeringen av plan # 1 för 2009.

Thailand 3 veckor i mars tillsammans med Mari.

6 långa vintermånader känns helt plötsligt inte lika jobbiga när man har något att se fram emot.

Nu gäller det bara att jobba och jobba, spara och spara. För iväg ska jag!

Phi Phi Dec-2007
Äntligen Carmen!


I natt har jag antligen varit barnvakt!

Det är faktiskt första gången hon sover över sen Mirro och Tjompa gifte sig, och i natt fick jag sova betydligt längre än då.

Carmen är fullkomligt underbar. Hon vet inte ens hur man är jobbig! Hon kvittrar och pratar hela tiden, kramas och myser och ger så mycket kärlek så man får ont i hjärtat!

Nu tänker jag vara barnvakt ofta, det hoppas jag att hennes föräldrar förstår! *S*

Carmen sussar i mormors sängLite gamla blandade bilder på Carmen eftesom jag har varit så dålig på att uppdatera.

Alltid glad hemma hos mormorOooooooI somrasSötnosenI mosters knä


Snart mitt i natten - men vem orkar sova?


Jag älskar att sova!

I vanliga fall.

Men jag sov hela dagen i går och har jobbat som en dåre i dag så jag vet inte riktigt hur det här ska gå till!!??

Och i morgon är det stor stor fest hos Ann och Rille på Sjökrogen, med kräftor och bartömning och dans och grejjer. Jag kommer däcka innan första klon är utsugen om jag inte går och lägger mig NU!

Jag fattar inte varför jag inte är trött, jag har ju trots allt med en grym förkyldning i kroppen jobbat 12 timmar i dag. Jag antar att det är omgivningens elakhet som ger mig energi! *S* För fan vad det peppar mig att vara förbannad.

Har ni sett DuracellKaninen?

Misstänkte det.

That´s Me. Personifierad. Ju mer nån jävlas, dessto mer klappar jag i händerna!

Till och med mina hundar ber på sina bara tassar att få gå hem efter 3 timmar runt Hallonbergen! Jag försöker intala dom att det är bra för deras små lårben att promenera runt Rissneleden sjutusen varv för att jag har adrenalinchockar i kroppen. *S*

Jag kommer sluta som en pinnsmal tjackhora med snorig näsa och två papillonar med lårben som pittbulls.

Men, tro inte att jag våndas.........nej nej, jag njuter av det faktum att godhet alltid vinner över ondska, det är som bekant bara en fråga om när.....What Goes around Comes around. Bigtime! *S*

Kanske jag har varit lite dum mot John Blund? Jaja, nu ska jag iallafall försöka försonas med den lilla tomten och sova en stund innan det är dags att jobba igen.

Ha en skön helg och glöm inte............

Gör Gott och Du får Gott!

John Blund   VS  Duracell


Sköt dig själv och skit i andra - Hur svårt kan de va?


Vad är det som får folk att tro att det är okey att lägga sig i mitt liv hela tiden?

Komma med en massa goda råd som jag inte har bett om. Om jag vill ha goda råd så ber jag om dom. Tro mig. Mata mig inte! Förhelvete, MATA MIG INTE!!!

Vad är det som får er världsmästare att tro att jag, 41 och ett kvarts år, är en jävla idot som behöver era råd, er hjälp, era åsikter eller ens er jävla förbannade vänskap?  Tror ni på fullaste allvar att jag skulle göra några som helst misstag som raserar mitt liv? Tror ni verkligen det? DÅ ÄR NI FAN DUMMARE ÄN JAG TRODDE!

Och att ni dessutom ljuger, pratar skit och föräder gör ju inte er till så mycket vackrare människor.

Snälla ni! Låt mig sköta mitt precis som jag låter er sköta ert. Och om jag misslyckas, litet eller stort, så lovar jag att ni är dom första jag ska meddela. Allt för att ni hyenor ska få er blodsmak stillad! Och jag kommer servera det på silverfat. Allt för er skull! *suck, va ni tröttar ut mig*

Och till dom jag älskar, vill jag bara klargöra: Det är ingen av er som "fuckat", då hade jag sagt det. Det är hyenorna där ute i den lilla inskränkta världen som inte låter mig vara i fred, som inte läst sin läxa och som hela tiden måste lägga sina hyenanosar i blöt.

Peace and Love and good Karma till alla jag älskar!

Skrattar bäst som skattar sistÄkta make sökes!


Ett Äkta-make-supervaruhus öppnade nyligen där kvinnor kan gå och välja en make bland många män.

Varuhuset består av fem våningar där männens positiva egenskaper ökade ju längre upp man kommer.

Den enda regeln är, när du har öppnat dörren till en våning, MÅSTE du välja en man från den våningen, om du går upp en våning kan du inte gå tillbaka förutom för att lämna varuhuset och aldrig komma igen.

Ett par väninnor gick till varuhuset för att hitta några äkta makar...

Första våningen:
På dörren satt en skylt som sa: "Dessa män har jobb och älskar barn." Kvinnorna läste skylten och sa: "Tja, det är bättre än att vara arbetslös och inte gilla barn, men jag undrar vad som finns längre upp?"  Så de gick en våning till.

Andra våningen:
Skylten sa: "Dessa män har välbetalda jobb, älskar barn och ser extremt bra ut. "Hmmm" sa damerna "Men undrar vad som finns på nästa våning?"

Tredje våningen:
Den här skylten sa: "Dessa män har välbetalda jobb, ser extremt bra ut, älskar barn och hjälper till med hushållsarbetet." "Wow"  sa kvinnorna "Mycket frestande" Men det fanns en våning till så de gick högre upp.

Fjärde våningen:
Den här dörren hade en skylt där det stod: "Dessa män har välbetalda jobb, älskar barn, ser extremt bra ut, hjälper till med hushållsarbetet och är väldigt romantiskt lagda. "Oh, kära nån!" utbrast kvinnorna. "Tänk bara vad som måste finnas på nästa våning!" Så de gick vidare upp till den femte våningen.

Femte våningen:
Skylten på dörren sa: "Den här våningen är tom och finns bara till för att bevisa att kvinnor är helt jävla omöjliga att behaga. Utgången finns till vänster, vi hoppas att ni ramlar i trapporna.


Håll med om att det finns en lite poäng här, och mitt i allt det roliga ett bittert allvar. Jag vet med mig att jag absolut likt damerna i historien skulle gå til plan 5, men inte för att jag är helt jävla omöjlig att behaga utan för att jag tror mig tro att endast det bästa är gott nog.

Det finns allt för många kvinnor som stannar redan på första våningen och nöjer sig med det.

För egen del blir det nog till att fortsätta ramla i trappor tills nån bygger en 6:e våning på Äkta-make-supervaruhuset! *S*

The perfect man?
Mina Flitiga Lisor har löss!


Det är en himla tur att jag har fler, för tänk om jag, som Naughty-Veronika påpekade, råkats säga till nån att "Min Flitiga Lisa har löss"! S*

Finns det nåt äckligara än smykryp i tusental inomhus!? *ryyyyyys*

Det kliar på hela mig.

Hoppas iskallt vatten funkar tills jag har hunnit köpa super-icke-ekologiskt-jälva-dundermedel mot ohyra!

Nu ska jag gå ut och leta nyckelpigor!!!

Lisavlusning!


Sensommarsnö i Råsunda


Carmen poserar i snön
Filmstadens dag i Råsunda den 23 augusti
Klubba är gott


It aint over till it´s over - men nu är det fan slut!


Hösten är inte den roligaste av årstider.

Regn, blåst och sommarvärme på väg bort.

Jag antar att den här vintern kommer bli ytterligare en vinter med många deprissioner och hög självmordsstatistik. För att inte tala om hur många barn som kommer födas i april och maj.

Det har ju inte direkt varit nån sommar att hurra för. 2 veckor gör ju verkligen ingen sommar.

För min del har det inte spelat så stor roll eftersom jag har jobbat även denna sommar utan semester men jag tycker synd om alla som har ett helt år kvar till nästa semester. Speciellt dom som tog det säkra för det osäkra och la hela sin semester i slutet av juli och augusti.

Tänk ändå vad sol och värme påverkar oss kalla nordbor. En månad om året lever vi upp och blir en liten anings kontinentala. Trots att vi just den här sommaren tvingats vara kontinentala under filtar och värmeslingor.

Nu är det ganska exakt 9 månader tills det är sommar igen och visst kan hösten och vintern vara vackra, på håll, inomhus, men det är ändå på väg åt fel håll. *brrr*
 
Jag vet ju att jag kommer överleva även denna vinter så jag ska försöka vände mitt hat mot kyla och mörker till något varmt och mysigt med en massa bra filmer, värmeljus och nya tofflor.

Sen, i slutet av vintern tänker jag resa. Till Thailand, Indien eller nån annanstans. Låååångt lååååångt bort för att reparera min skadade vintersjäl.

Jag har aldrig gillat vintern!


Bloggtorka och sura kärrningar!


Sista tidens bloggtorka har gett mig otroligt dåligt samvete!

Varför hittar jag ingenting att blogga om? Är mitt liv just nu så händelselöst att jag inte har nåt att skriva eller är det bara jag som har annat att göra än att hetsa upp mig över gnälliga kärringar och skrikiga barn?

Jag har träffat på en himlans massa bittra och gnälliga kärringar och har nog tänkt att jag ska blogga om dom men å andra sidan har det kännst som att jag inte har lust att ge dessa gnällspikar all min uppmärksamhet. Jag har faktiskt tagit hand om surkärringarna direkt på plats. Men en liten samanfattning är ju alltid kul. Och så kanske det blir ett helt blogginlägg också! *S*

Bland annat råkades jag gå på cykelbanan ensam en sen kväll när en ilsken tant kom cyklande och fräste åt mig att det minsann var cyckelbana där, varvid jag sa: "Ja men vilken tur att jag går här nu då så du fick nåt att gnälla över innan dagens slut!"  Jag hade skavsår och hade jobbat sent! Kärringen blev ganska snopen och förhoppningsvis fick hon nåt att tänka på vid sänggåendet.

Sen har vi "Soptanten". Hon bor i samma hus som salongen och har stenbevakning på soplådorna. Hon muttrar och skäller så fort nån obehörig går i närheten av soplådorna. Dessutom har hon ägnat mer än en kväll åt att skriva lappar på dirverse olika språk om vad som gäller för just dessa blå underverk till soptunnor.

Jag lovar att hon går ner och sorterar sopor på natten och lämnar tillbaka det som är fel till respektive sopägare. Jag brukar kasta acetontussar  bland mina sopor, säkert kommer det ligga ett helt hav av acetontussar utanför salongen en vacker dag. Sorterade i färger, i små påsar, med lappar på.

Fast soptanten är det mest synd om. Jag tror att hon blev av med jobbet som fastighetsskötare när huset såldes till nån stor byggherre på 90-talet och därför är bitter på livet. Henns nya kall förutom sopbevakning är att klistra om SL:s busshållplatslappar så att dom sitter i rätt höjd och så plockar hon fimpar på trotoaren och kastar i rännstenen.

En annan gång stötte jag på en riktigt elak liten tant. Jag, Embla och hennes kompis Molly var på en 12-timmars kryssning till Mariehamn. Efter att vi bytt färja satt vi oss i och väntatde på att taxfreen skulle öppna och det var ganskla mycket folk i rörelse.

Rätt som det är hör jag nån som säger: "Ohyfsade ungdommar som bara sitter där utan att resa sig för äldre" Jag tittar upp och ser en översminkad ilsken tant i höga klackar som pekar med sin käpp på Embla och Molly.

Jag ler mitt allra mest påklistrade leende och frågar om "tant vill sitta" varvid hon fräser åt mig att fostra mina ungdommar istället för att bara sitta och titta på medans gamla handikappade människor får stå.

U R S Ä K T A   M I G!!


Vi var på en nöjeskryssning på en finladsfärja! 

Jag informerade tanten att hon faktiskt inte behövt tilltala ungdommarna på det respektlösa sättet bara för att dom är ungdommar och att hon absolut fått sitta om hon bett om det, men det är mycket folk i rörelse och dom såg antagligen lika lite som jag att hon behövde sitta ner.

Hon svor en lång harang över dessa ouppfostrade, lata, egoistiska ungdommar som inte visade någon som helst respekt för äldre människor, som om jag inte ens var där! Till slut lyckades hon få mig riktigt förbannad så jag sa till henne: "Ja, och du är ju en väldigt bra förebild för dessa ouppfostrade ynglingar, nu vet dom ju precis hur dom ska uppföra sig bland folk!"

Vi reste oss och gick för att slippa få mer skit från den ilksna tanten men hon fortsatte kasta glopord efter Embla och Molly så innan vi lämnade receptionshallen vände jag om och gick tillbaka, spände ögonen i henne och sa: " Om jag ser tant på dansgolvet senare så förstår du att jag kommer rycka undan käppen för dig va?" 

Inte för att det är min uppgift i livet att fostra elaka tanter, men ibland kan jag faktiskt inte hålla tyst! Varför måste dom vara så elaka? Det kan väl ändå inte vara nån annans fel än deras eget att deras liv suger?

Slutligen vill jag till mina barn säga: Skjut mig om jag nånsin blir sådär elak och bitter!
RSS 2.0