Fast i Thailand (Petra skriver)

Nu har vi fått besked att vi ska få besked i kväll kl 22.00 (16.00 svensk tid) om när vi ev. får åka hem. Embla är inte glad. Jag är smygglad! För allvarligt talat, det kunde vara värre.

Vi har gratis mat, gratis boende och en helt underbar strand. Dessutom är det 32 grader i skuggan och klockan är bara 10.30.

Har kommit på att min tonårsdotter inte alls är tonåring, det är tydligen jag som är det. Embla bekymrar sig och grubblar och är väldigt minst sagt störd över dessa extra dagar. Jag ser det helt annorlunda. Mer som "YIPPIE", fler dagar i solen!

Jag kan väl hålla med om att det inte lite störande att inte veta, men jag tänker trots det njuta av solen och stranden och inte bekymra mig. Hem kommer vi till slut ändå och då kommer vi förmodligen önska att vi vore här!

Just nu väntar vi på att dom ska flyga in en JumboJet från Paris. Eventuellt. Det var visst lite svårt att skaka fram en jumbo så här nära jul. Hm. Jaja, det kunde ju varit värre. Tänk bara alla stackare som sitter på Arlanda sen ett dygn och bara vill komma hit! Jag skulle inte vilja byta plats med dom.

Till Karin på hörnan: Har du nånsin hört en sämre ursäkt att inte komma till jobbet? Kan ju alltid försöka ragga lite kunder på stranden men mer kan jag tyvärr inte göra! *S* Jag hoppas att jag är hemma på lördag men i ärlighetens namn ser det rätt mörkt ut. Längtar faktiskt efter att få börja jobba. Michelle håller dig uppdaterad. Stor Stor kram och hälsa alla på hörnan från mig.

Till Michell och Pappa: Visst.....jag saknar er men som du sa pappa "njut" så tänker jag faktist göra det. Som sagt, hem kommer vi förr eller senare. Tycker mest synd om Embla som har gigantisk hemlängat men jag ska doppa henne i havet nu så hon blir nog glad igen om en lliten stund!

Till alla andra nära och kära: Jag personligen saknar inte Sverige ett dugg!! Även om jag specillet saknar mina kvällsliga samtal med Jennie och mina vinkvällar med Ammi. (vinet här smakar skit)Men vintern är ju lång så vi kommer hinna med en himlans massa telefonsamtal och vinkvällar!!

Nu är det visst nån från stranden som ropar att solstolen är uppvärmd!

Tjngeling så länge!

Fast i Thailand (Embla skriver)

Ja, efter 2 dagars magsjuka på rummet gick vi sista dagen (då jag mår betydligt mycket bättre) ner till reseptionen för att läsa om det är några förseningar, självklart får vi inte besked fören klockan 11.00 -.-
 Vi gick ner till stranden solade badade till ca 11.00 då vi gick upp lästa att besked skulle vi inte få fören 18.00, 2 timmar innan planet ska gå..  Mamma bara glad att få stanna lite extra länge!
 Vi gick och åt Pizza (skäääms embla, men jag var faktiskt tvungen, memma tröck i sig en kycklingsallad och lite av min pizza), vi handlade lite små saker i affären intill resturanden och sen drog oss ner till stranden fastnade som två blodiglar i solstolarna med en varsin bok i handen. Det var så skönt att vi stannade på stranden till 16.00.. (skönt måste jag erkänna även om min hemlängtan börjar ta över) Vi kom till hotellet inte till rum 535 som vi haft i 3 veckor utan 151, nytt rum mer tryck i duschen(med tanke på att det tog ca 1 timme o skölja håret från shampoo xD) MTV, och nyare mini bar xD men det luktrar mögel, så mitt rum hade varit bättre =D..
När vi duschat o bytt badkläderna till shorts, gick vi och tog massage eller mamma tog fot massage o jag hyvlade mina fötter xD det var läskigt men nu är dom lika lena som carmens mage mysigt =D
vid 18.00 gick jag till hotellet (medans mamma fick sin massage) ja som vanligt besked klockan 21.00 fy f-n.. Jaja, inget mer att göra åt saken, vi får i alla fall behålla rummet.. klockan 21.00 står det att vi får besked klockan 10.00 den torsdag den 20/12 sur ja en aning.. Jag gråter en skvätt o mamma är glad.. Allt jag ville just då var att komma hem, men att slösa lite pengar det kan jag alltid.. =P så nu har vi köpt ändå mer grejer att trycka ner i våra full packade väskor (problem att stänga dom redan innan) jaja, med mamma med så går allt... hoppas vi slipper övervikt bara xD Men nu sitter vi o väntar på nyabesked i de soliga thailand... vem vet vi kanske ses nästa år..  vi får som sagt besked om ca 1 timme och förhoppningsvis får vi veta vilken tid vi ska hem då!!

Många soliga kramar från Petra o Embla i Thailand!

image64

Embla på stranden i solnedgång, förra veckan nån gång!

Embla på stranden i solnedgång


Embla solkrämig

Bild från en av dom första dagarna, nu är Embla mer som en prickig korv!

Embla solkrämig


Embla på marknad

Vore himla kul att ha Embla tillbaka så här! =)

Embla på marknad


Sista dagen och Embla är skitsjuk. (bokstavligt)

39 grader feber i morse när vi vaknade och magsmärtor värre än jag någonsin varit med om.

Lyckades bota febern med piller men hon spydde fortfarande som Niagarafallet och till slut somnade hon. Jag gick själv till stranden med otroligt dåligt samvete.

Hade ingen som helst ro att ligga där och när jag ringde Embla för att kolla hur hon mådde så svarade hon inte. Efter femte gången ga jag upp och lämnade allt på stranden och rusade upp till hotellet igen. Hon sov bara. *puh*

Hon mådde lite bättre nu och jag tog en promenad upp för att handla lite lunch med till stranden och på vägen tillbaka kändes det som att jag skulle kolla till Embla igen. Nu var det inte lika bra längre. Värsta magsmärtorna och hon spydde galla som en räv. (om nu rävar spyr galla??)Fick åter en släng av dåligt samvete och ringde till pappa!

Efter ett lugnande samtal med honom ringde jag till reseledaren som kopplade ihop mig med en läkare.

Klockan 16.00 fick vi tid att träffa honom på ett hotell i närheten. Vi tog en taxi dit. Var nästan tvungen att hota taxichauffören till livet för han trodde att det var en bra dag att giddra om priset på. Jag fick min vilja fram efter att han spänt ögonen i honom och sa "Don't fuck with me!!"

30 minuter senare var vi tillbaka på hotellet med antibiotika, piller mot magont, illamående och lite annat smått och gott till det ynka priset av 2000 bath (ca 400 Sek).

Kan inte sluta fundera på vart mina skattepengar går hemma i Sverige!!!???

Nu ligger Embla på rummet och vill helst av allt åka hem. Trots att det är mindre än 2 timmar sen vi var hos läkaren är hon redan bättre. Hoppas hon är på benen senare i kväll. Hon skulle ju aldrig förlåta sig själv om hon missade sista marknadsdagen här i Karon.

Det här bli med all säkerhet och så det sista inlägget jag kommer att skriva på den här bloggsidan. Ialla fall från Thailand. Och bortsett från lite sjukdom sista dagarna så har vi haft det helt underbart. Nästa år lär ni få en helt annat reseskildring från mig. Då tänker jag nämligen ta en sista minuten till vart som helst i Thailand och börja med en veckas kringresandes på egen hand.

Så var det med det kära vänner, snart ses vi igen och mest av allt länktar jag efter att få krama Carmen och sova med Indra på benen.

So long!

Sista veckan!

Nu börjar det dra i hop sig för hemresa.

Trots att det faktiskt 5 dagar kvar så känns det som vi ska åka i morgon. Stressigt värre!

'Pengar som ska räcka, saker som ska handlas och solbränna som ska bättras på!

Vi är ganks mätta på Karon båda två och det känns helt okey att åka hem snart.

Vi har träffat en del roliga folk. Bla en kille från Israel som jag festade med en hel natt. Embla håller sig till barflickorna och lär dom prata svenska. Dom älskar henne! *S*

Dags för stranden nu.

Vår julblomma

När vi kom hem från Phi Phi hade vi fått den här jättefina julblomman på vårt rum! Tönk vad dom tänbker på oss turister som bara längtar efter julen hemma i kalla Sverige! *S*

Vår julblomma

Åter i Karon - Pannkaksmannen!

BananaPannkaksMannen
Det bästa med Karon är mannen som gör Bananapannkaka. Underbart gott!

Live reggae, öl och chill på stranden.

Kvällschill på stranden

OBS OBS!! Min tatuering på ringfingret!!!! *S*

Jag tatuerar mig! Vilken lycka!


tattoo
Lite suddigt men det är alltså mitt finger han tatuerar
Handmade in Phi Phi

Den helt underbara stranden

Den underbara stranden på Phi Phi


strandpromenad

Vår bungalow - helt underbar

Här bodde vi

En bil fanns det!

Ända bilen på Phi Phi

Embla på färjan över till Paradiset

Embla på färjan till Phi Phi

Om

Min profilbild

Petra

RSS 2.0