Grattis Embla, 17 år den 27/10-2009


Ännu en unge i världsklass fyller år.

Grattis också till alla MVG:n och VG:n du lyckats prestera under terminen. Embla, du har verkligen gett mig anledning att vara en stolt mor!

Vacker - eller vad?Hur svårt kan de va?

Nu har vi i flera månader pratat om att renovera hallen. Just det. Pratat. Än har inget hänt. Men nu jä**r är det dags att sätta igång.

Sist vi gjorde nåt stort var det sovrummet och det gick ju fort när vi väl satt igång, men det är just det. Att komma igång med skiten.

Vi har tusen idéer om hur det ska se ut, men vi har inte riktigt lyckats komma fram till en idé. Jag tror att det är just det som försvårar själva starten av renoveringen.

Varje gång vi ser en snygg hall i nån tidning eller på TV säger vi; "Så där kan vi göra" eller "Det där är ju rätt snyggt" och så faller vi tillbaka i förvirringen om hur vi faktiskt vill att vår hall ska se ut.

Men hur svårt kan de va?

Hur svårt som helst faktiskt. Vitt eller färg? Panel eller inte? Hög eller låg panel? Panel på längden eller på tvären? Hatthängare eller klädskåp? Inbyggt eller fristående? Kan man, eller bör man starta ett projekt och sen se vad som händer? Komma på idéer efter hand?

Vi ser framför oss en hall som är välkomnande för gäster, praktisk för barnen och lättstädad för Inga*. Med bra, osynlig förvaring av kläder, skor, vantar mm, men ändå lätttillgängligt för dito.  

Tack och lov har vi nu kommit fram till en punkt när vi tröttnat på oss själva och ska sätta igång, före jul ska hallen vara klar. Och vem vet, vi kanske får en sån kick av att börja att vi ger oss på vardagsrummet när vi ändå är i gång.

Men det är ett helt annat historia.
*Inga är den som städar - vem det än må vara.


Sovrummet in progress......

   
 

Trots den dåliga mobilkamerabilden så kan man se att det blev helt fantastiskt! =)
Hjälp, en råtta!


Såg just en lite råtta springa över tomten in till grannen......

Måste köpa råttfällor och ställa under redskapsboden. Problemet är bara att råttfällor dödar råttor och jag tycker inte om att döda.

Kanske att jag kan få min man att agera råttmördare när han kommer hem. Tyvärr måste dom ju bort innan kylan kommer på riktigt, annars kommer dom flytta in i vårt garage, och det vill vi ju inte! En gravid liten råttmamma blir ju ganska snabbt ett väldigt stort kollektiv med råttor.


Jag kan inte hjälpa det, men jag tycker ju att dom är så söta!

Vad vore livet utan mat?


Efter tysklandsresan i september har jag fått en viss förkärlek till tysk mat. Och just därför har jag för tillfället fått pippi på surkål och knödel.

Knödel tänker ni då, fy fan va äckligt, men faktum är, att det inte är ett dugg äckligt. Mer då kanske att det har en konsistens som inte passar i just din mun, men ingen kan nånsin komma och säga att det smakar illa.

Antar att många av er tänker det samma om surkål. Men fråga min syster den som inte tror mig, det är en delikatess, rätt tillagat med lite kummin och välstekta Nürnbergkorvar till.

I lördags gjorde jag då alltså slag i saken och tillverkade mina allra första Semmelknödlar.

Först rostar man dagsgammalt vitt bröd i ungen tillsammans med smör, sen blandar man allt man ska ha i för att sen koka knödelbollarna 20 minuter i saltat vatten.


   

Simsalaknödel!


Till Semmelknödel serverar man med fördel fläskfilégryta med tomat och kumminsås, också det ett "insiderrecept" från en bekant med gamla tyska anor.

Och den viktigaste accesoaren till tysk mat är öl.
Massor av öl!

Guten Appetit!


Tjuren från Bromma

I lördags var det då dags för årets Tjurrus.

Lasse med startnummer 2576 skulle visa världen hur det går till.

Många frågade mig innan om Lasse skulle åka till Pamplona och bli jagad av tjurar men så var det tack och lov inte. Det svenska tjurruset går ut på att springa en mil i hopplös terräng på kortast möjliga tid.

Himlen var grå och molnen hängde regntunga över Hanvedens IP när starten gick, men jag, min syster, Michelle och Carmen var med som trogna supporters. Redan efter första backen tänkta jag "herregud, hur ska det här gå" 75 grader i lös sand.

Men det gick.

1 timma 28 minuter och 14 sekunder senare gick han över mållinjen. Riktigt bra presterat med tanke på att han inte sprungit en meter sen anmälan i våras.

Djävulsbacken
Lars i backen  The back of Lars 

Medans Lasse var ute och sprang i skogen tog vi en uppfriskande promenad som vi avslutade med kaffe, Mackor och MM (misslyckade muffins)

Mirro, ReflexCarmen och Helena
Kaffe i plastmugg - mums!  MM med vinbär Fikar 
Libra i snöhögen Mirro Carmen hittade en snöhög   
  
Mormor och Carmen
Var är Lasse?

Sen kom allas vår hjälte springande mot mål.
Den gula pricken i backen är Lars
50 meter till mål 20 meter till mål MÅL!
Det var en trött men nöjd Lars jag mötte vid mållinjen!
Grattis Älskling till en superprestation.
Skitgris


Pengar - Människans värsta fiende.


Finns det någon ting som kan uppröra och beröra människan som pengar?

Pengar startar krig, får vänner att hata varandra, kraschar familjer med mera med mera.

Vad är det som får människan att tycka att pengar är viktigare än allt annat? Viktigare än moral, barn, kärlek, vänskap, fred, hälsa, ja listan kan göras lång över saker som pengarnas värde härskar över.

Det gäller naturligtvis inte alla människor, det finns faktisk några få personer som insett värdet av andra saker, men det är ironiskt nog, oftast människor som har pengar.

Jag vet att det är lätt att sitta i ett varmt hus med en kopp kaffe och tycka att man har det bra och värdera kaffekoppen över pengarna, men det är inte det det handlar om. Det handlar om förhållandet till pengar.

Man hör ju dagligen om människor som lever på kredit för att bli lyckliga. Lyckliga av att "äga" en dyr bil, en lägenhet i AAA-läge, dyra skor, smycken, klockor och i övrigt ganska dyra vanor.

Men kan man verkligen bli lycklig av pengar om man inte förtjänar dom?

Jag tror inte det.

För mig är lyckan med pengar vetskapen om att jag har förtjänat vartenda öre som jag har och jag kommer alltid ha i bakhuvudet att jag en gång i tiden klarade mig på mindre än 200 kronor kvar i  månaden. Nu har jag jobbat hårt och gjort mig förtjänt av lite mer, men för den skullen inte jag inte lyckligare, det är andra saker som gör min lycklig. Min man, mina barn, att jag trivs med mitt jobb, har ett bra hem, att jag är frisk etc. Sen kan jag hålla med om att jag hellre är lycklig med lite pengar än utan.

Poängen är att man blir inte lycklig av pengar om man inte förtjänar dom, och det finns inga genvägar.  Man kan inte gnidda sig till en massa pengar genom att lura folk och sen tro att dom pengarna ska göra en lycklig. Det funkar inte att råna en bank och sen tro att man ska kunna sova gott på natten trots att man sover på en sedelbunt.

Hårt arbete och ödmjuk respekt för pengars värde är vad som krävs.

Karma helt enkelt!

Svininfluensa


Jag känner ingen som känner nån som vet nån som har haft svininfluensan.

Lika lite som jag känner nån som vet nån som hade fågelinfluensan för några år sen.

Ändå pratat alla om det.

Jag har legat sjuk i flera dagar. Riktigt sjuk. Feber, ont i kroppen, hosta och en himla massa snor i näsan. I två hela dagar gick jag knappt ur sängen och dom få gånger som krävde att jag gjorde det så var jag helt slut när jag la mig igen.

Influensa. Ja helt klart, men frågan är om det var svininfluensan. Personligen så tror jag inte det men alla frågar mig "Var det svininfluensan" "Njae, det tror jag inte" har jag svarat "Det var nog bara en kraftig förkyldning"

Vad som är så lustigt är att alla som frågar mig verkar vilja att jag ska ha haft svininfluensan, det verkar som att folk vill känna nån som känner nån som har eller har haft svininfluensan. Hur kommer det sig?

Kan det vara så att det går mode även i sjukdommar?

Ja inte vet jag.

Älskade unge, Grattis på födelsedagen!


Förlåt Michelle, min fina fina dotter för att jag glömde blogg-grattiset på din födelsedag den 10:e.

Nu kommer det....

GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN!!!


Mirro 22 år, den 10/10-2009


Allt blev perfekt!


Jag har legat sjuk så jag har inte kunnat uppdatera er med fredagens överraskning till Lasse.

Men allt blev perfekt.

Tack alla som hjälpte till med planeringen och maten! Ni är guld värda!

Lasse visste naturligtvis att nåt var på gång, men han kunde nog inte drömma om att det skulle stå folk och sjunga för honom i hallen när han kom in. Gissa om han såg paff ut!

Sen hade vi fest till tidiga morgonen. Mycket lyckat med andra ord!
 
Hinner inte skriva mer nu för jag ska till jobbet, men snart ska jag berätta lite för er om svininfluensan! =)

Glöm inte bort......i  dag är det fredag.....det betyder........FREDAGSMYS!!

Grattis Älskling!


Idag, den 2:a oktober,  fyller min älskade make, stora kärlek och bästa vän år!

GRATTIS GRATTIS GRATTIS!

Presenterna gick hem, tack å lov! Nu återstår bara kvällens event. Jag är lika nervös för det som för presenterna.

Det måste bli en perfekt födelsedag för min prins!
 

Älskar dig mer än livet

Present #1 Manchettknappar Present #2 Coolaste T-shirten
Han är en kontrasternas man, min man!


En liten present!


Vissa presenter känns viktigare än andra.

I morgon fyller Lasse år och precis som till jul har jag haft värsta problemet med att hitta den rätta presenten.

Jag har funderat fram och tillbaka på vad jag ska köpa. En bensindriven häcksax var en av grejerna jag tänkt mig. Inte så personligt kanske men åndå en bra-att-ha-grej. Nu köpte Lasse en själv för några veckor sen, så det var bara att tänka om.

I går lyckades jag hitta den perfekta (tror jag) presenten till min älskade make. Dessutom gjorde jag värsta klippet, men det kan jag inte berätta om just nu. Jag bara ramlade på den. Som om det vore meningen att just jag skulle hitta och köpa denna lilla present.

Embla och jag strosade vidare genom stan för att hitta ytterligare nåt kul, lite mer vardagsandvändbart. Och samma sak där! Vi gick in i en affär, och där låg den. Present nummer 2!

Nu längtar tills i morgon när jag får överlämna mina presenter och se om Lasse blir lika nöjd med mitt val som jag!


 

 


RSS 2.0