Rapport från en sjuksäng!Nu vet jag med säkerhet att Treo är ytterligare ett av Luthers verk för att vi ska ha dåligt samvete.

Jag mår bra tack vare den dubbla Treon jag drack innan jag klev ur sängen, men kroppen vill inte fungera för det. Ögonen rinner, näsan rinner och tempen visar dryga 38 grader. Dessutom hostar jag som en lungsjuk!

Utan Treon hade jag förmodligen varit aldeles för sjuk för att ens kunna fundera över huruvida jag ska gå till jobbet eller inte! Än mindre haft dåligt samvete för att jag ligger i sängen. Men i morse gick jag upp, klädde på mig och inte förrens jag kom ut blev det uppenbart att det nog var bäst att vända om och tillbaka till sängen.

Inte för att jag mår så himla dåligt, utan för att jag inte ser eftersom ögonen bara rinner och är röda. För att näsan rinner utan att det går att stoppa och för att jag till och med blev andfådd av att åka hiss!

Det känns otroligt dåligt att vilja gå och jobba men inte kunna! Treo är verkligen en undergörare- Dövar allt utom samvetet! *S*

Nu ska jag krypa ner i sängen och låta Treon gå ur kroppen så att febern kickar in och dämpar det Lutherska Treosamvetet. Jag vill faktiskt vara sjuk i lugn och ro! *S*

Krya på mig!

Sjukling1 timme & 45 minuter i moll


Tro´t eller ej, men jag har i kväll varit och sett Eva Dahlgren på Cirkus!


Eftersom hon inte direkt är min största idol var jag väldigt osäker på om jag skulle gå eller inte, men va fan gratis är gott och man måste ju testa allt minst en gång!

Nu kan jag bara säga att jag helst av allt skulle vilja dricka flera liter billigt rödvin, krypa ner i sängen och kväva mig själv med kudden!

Lill Lindfors sjöng: "Musik ska byggas utan glädje, av gjädje bygger man musik." Och det är något Fru Dahlgren helt och hållet har missat. Jag är fullkomligt övertygad om att hon tagit livet av sig för länge sen om hon inte fått utlopp för sina känslor genom sin musik!

Men för att vara objektiv, jag gillar ju trots allt inte den typen av musik, så är hon en fantastisk sångerska med en otrolig röst. När hon tar i kan hon faktiskt sjunga så att håret reser sig. (även om jag i min objektivitet, mest tyckte att hon mumlade och schyschade) Och det bevisades om inte annat av den stående ovationen hon fick när konserten var slut.

Lite trist bara med denna åldersfixering hon har.

Flera gånger påpekade hon hur gammal hon var! När jag var ung hit och när jag var ung dit!
Visst hon är 48, men vad hade hon väntat sig? Att nån i publiken skulle resa sig upp och ropa:" Eva, du ser inte en dag äldre ut än 25!"  Det ända som hände var att en dam, troligtvis från nån håla ute i landet, ställde sig upp och ylade: "Eva, spela Ängeln i mitt rum!" Vilket för övrigt var ända låten jag kände igen.

Det gick heller inte att ta miste på hennes läggning, hon drog minst fem vitsar om politiskt korrekta präster, Carola och sin äkta hälft. Och även om man inte vetat om att hon var flata hade man snabbt blivit varse det med tanke på publiken.

Lite som Pride, fast under tak, med bara tjejer. Och helt utan glomour! *S*

Om man gillar Eva Dahlgren var det med all säkerhet en helt fantastisk konsert. Själv var jag lite ofokuserad och funderade mest på varför tjejer måste se ut som karlar med sönderbitna naglar, fett hår och rutiga skjortor bara för att dom föredrar brudar!? Jag är helt övertygad om att det hade varit betydligt mer uppklätt och chict på en Richard Wolf konsert!

För mig var det med andra ord inte den muntraste kvällen i mitt liv även om Karin kan va rätt rolig. Mitt i all missär, förmodligen lika förvånad som jag över att folk frivilligt blir deppiga, petade hon mig på armen och sa: "Pssst, kolla tjejen brevid, hon kommer ha ont i handflatorna i morrn av allt klappande"

Och, ja du Karin, konstigt vore det väl annars. För vart är det väl mer passande att "klappa flatorna" än på en Eva Dahlgren konsert?

Tack Karin för att jag fick följa med! U gotta try everything once! Almost! *S*

image445PreBirthday

Grattis till mig själv!!

Idag fyller jag år men vi tjuvstartade redan igår. After work på Göta Källare med Kayo och Anders Kahn. Mina kära arbetskamrater gjorde det till en oförglömlig kväll som avslutades med allt för mycket skumpa och drinkar på Alladin!
 

In Action på GK

Mat Mat Massor av Mat! Tacobuffen var helt underbar!
       
Sällskapet likaså.....
       

Kayo sjöng "Krama mig" bara för mig! *S*
Kayo

Jag fick äran att vara tamburinare!
Vad gör man inte för musiken??

Konstigt men vi var fortfarande snygga när vi åkte hem! *S*
Still kick´n

     

Vad är det för dag?


Varje morgon måste jag kolla vad det är för dag!

Den ena dagen flyter ihop med den andra och likt höger och vänster så kan jag faktiskt inte på rak arm säga vilken dag det är om nån frågar! (ja, jag brukar svänga vänster om nån säger höger *S*)

I dag är det alltså onsdag. Men vad hände med måndag och tisdag? Jag fattar faktiskt inte vart dagarna tar vägen. Det känns mest som om veckan består av måndag och fredag.

På lördag fyller jag år igen. Känns inte det som om det vore förra veckan jag fyllde sist? Jo!

Nån gång för länge sen hörde jag nån säga: Tiden går bara snabbare ju ädlre man blir. Jag måste vara väldigt gammal nu för jag hinner faktiskt inte riktigt med i svängarna! Undrar hur det kommer vara om ytterligerligare tio år, kommer jag ens hinna kliva upp ur sängen innan det är dags att gå och lägga sig igen?

Jag börjar förstå nu varför man sover mindre när man blir gammal, för om kroppen skulle insistera på sina åtta timmar per natt så skulle man ju inte ens hinna reflektera över att det har varit dag.

Nu ska jag bege mig till ännu en dag på jobbet och jag vet att innan jag ens hunnit publicera detta inlägg så kommer jag att vara hemma igen!

Och tänk, om en grisblink kommer jag gå i pension!


Ny Fin Kamera!


I fredags fick jag beskedet!


Min kamera som gick sönder i Thailand gick inte att laga. Jag får en ny.

Min kära syster skjutsade mig till Barkaby för att hämta det nya undret och det blev bättre än jag kunnat ana.

En helt ny leksak!

Visst kommer jag sakna min gamla trostjänare, men jag måste lära mig att saker inte har själar. Att det är döda ting som inte blir ledsna för att man byter ut dom mot yngre snyggare modeller! *S*

Nu ser jag fram mot många trevliga stunder tillsammans med min nya vän, Sony!


Sorry Sis, men det är första bilden! *S*
Första Bilden!

image425

Längtan större än förnuftet!


Så fort snön kommer blir min längtan bort stark och bångstyrig! 

I går när jag gick hem från jobbet fick jag gå baklänges hela vägen till Solna Centrum på grund av snöstorm. Och då menar jag verkligen SNÖSTORM!

Visst hade jag kunnat gå framlänges, men eftersom det ändå inte gick att se något för all snö som blåste i ansiktet kunde jag lika gärna gå baklänges utan att se. Det kändes liksom lite skönare att slippa iskalla snövindar på kinderna.

I såna lägen är det tur att man har sina drömmar!

Mina drömmar om en återresa till Thailand blev rätt påtaglig och jag kalkylerade snabbt i huvudet hur mycket jag måste spara per månad för att kunna återvända snarast möjligt. Nästan lite desperat kom jag fram till att jag skulle kunna åka redan i sommar om än bara två veckor.

Jag hade nästan bestämt mig för att så får det bli, när jag kom in i värmen på tunnelbanan och vips så kom förnuftet tillbaka.

Jag ska åka. Men senare i år eller i början av nästa. Men absolut inte i sommar. Jag vill ju göra min resa. Min resa som består av minst fyra veckors backpackande med start i Bangkok.

Tanken är att göra en både kroppslig och själslig resa på egen hand.

Så nu är det bara att traska vidare i snömodd och kyla och försöka få dagarna att gå, vilket inte verkar allt för svårt.

Igår var det måndag och idag är det ju fredag igen! *S*

Thaland från flygplansfönstret

By the way...om nån vill veta vad jag önskar i mig när jag fyller år, (om jag inte är för gammal för önskelistor alltså) så är det pengar. Gärna växlade till Bath eller på nåt annat fiffigt sätt är omöjliga att spendera!
Annars kanske jag i ren desperation tar en sista minuten till Mallis endera dan! *S*


Grattis Livia den 15/02-2008Grattis min lilla grekinna på 19-års dagen!

Livia


Alla Hjärtans Dag!

Så vad det dags att fira gamla helgon igen!

Nån som känner till Sankt Valentin? Nä, misstänkte det.
 
Han var ett helgon vid namnet Valentinus och den katolska kyrkan började troligtvis fira honom nån gång på 400-talet. Som med så mycket annat vet man inte riktigt. Det fanns en himlans massa helgon och martyrer vid namnet Valentinus även på 200- och 300-talet.

Lustigt det där, att vi svenskar konverterar till katolism den 14:e februari varje år utan att veta varför! *S*

Personligen tänker jag ta till mig den folkliga  anledningen till att vi firar denna dag.

"Kopplingen till romantik och kärlek uppkom först under medeltiden och uppstod möjligtvis genom en folklig föreställning om att fåglar i mitten av februari sökte och fann sin partner. Detta inspirerade pojkar och flickor att fundera på vem som skulle bli deras kärlek som de skulle hålla ihop med minst ett år framöver. Även i Sverige har seden att på lek, para ihop flickor och pojkar funnits men i tradition varit förlagd till pingsten."


Så nu gäller det alltså att under dagen leta reda på någon trevlig karl som vill leka kärleksleken i minst ett år så att även jag kan få en chokladask och lite blommor den 14:e februar 2009! *S*


Happy Valentines alla mina nära och kära!
hjärta

Hur tänkte dom här?

Visst är det lite intressant med all reklam för dambinor och tamponger?

I en av dom marscherar kvinnor i flock och alla har mens samtidigt. Pigga, glada och väldoftande karriärskvinnor, utan några som helst besvär för att dom har så bra tamponger.

I en annan sover man gott bara man har en speciellt binda. Så gott att man inte behöver nån karl i sängen och helt sonika sparkar ner honom på golvet.

I en tredje är mensen blå och kvinnans könsorgan är ett provrör i glas! Rent, sterilt och väldoftande!

Jag blir lite orolig för kommande generation som växer upp med allt det här. Vad ska dom tro?

Gissa vilken förvåning det bli när dom upptäcker att mensen inte är blå och att deras underliv inte ser ut som ett provrör. Och döm om deras förvåning när dom upptäcker att alla inte har mens samtidigt och att man inte sover speciellt gott med mensvärk och att det inte doftar hallontårta om trosorna när dom supertorra bindorna läcker.

Undrar vad som skulle hända om reklammakarna gjorde en riktigt osexig, realistisk tampongreklam. Nån tjej som ligger och kvider i kramper och vaknar på morgonen med nedblodade lakan och rusar in i duchen med rödrandiga ben. Man kanske skulle kunna kombinera det med Ipren, Via och nån härlig duschtvål!

Jag tror ju inte att det skulle sälja mindre direkt. Det är ju inte så att vi slutar mensa bara för att reklamen blir mindre sexig och mer realistisk. 

Personligen kan jag till och med tycka att man inte behöver nån reklam för intimskydd. Det borde vara gratis, iallafall för unga tjejer. Med all denna reklam blir ju produkterna rätt dyra. Kondomer är ju gratis för ungdommar och kondomtillverkarna verkar klara sig rätt bra utan TV-reklam.

Nu vet jag att minst en man kommer tänka: Vadå gratis!? Vi måstse ju raka oss, det kostar också pengar!

Jaja, men ni män kan gå till jobbet utan att raka er en dag eller två. Gissa hur charmigt det skulle vara om jag bestämde mig för att gå till jobbet en mensig dag utan tampong!?


För singlar. Tampongen med riv i! Eller??
Tiger i Trosan

Livet i kvadrat!

Hur trivs du på nya jobbet? Jo fan, det är skitbra!

Jag får frågan ganska ofta faktiskt. Lite som om jag inte visste vad jag gjorde när jag sa upp mig från en det ena jobbbet än det andra i jakten på den perfekta sysselsättningen!

Visst, jag kan hålla med om att det verkar konstigt att helt skola om sig efter 40, och om nån för två år sen hade sagt att jag skulle jobba på en skönhetssalong hade jag nog bara skrattat och avfärdat det hela som en tokig "flickdröm".

Jag på en skönhetssalong? Hur då? Måste man inte ha högklackade skor och full krigsmålning då?

Nej, faktum är att det funkar väldigt bra i gympadojjor och utan smink.

Det var nog många som tyckte att jag hade hål i huvet när jag efter 13 år på taxiväxeln sa upp mig och började jobba som personlig assistent. Va??? Ska du torka skit efter andra??  Som om det är vad assistentjobbet går ut på! *doh*

Efter drygt ett år som assistent började jag känna att det var dags att gå vidare i livet. Göra något för mig.

Om jag ändå kunde tjäna pengar på något som jag verkligen vill göra!

Jag vet faktiskt inte varför det blev just naglar. Det kan ha börjat in London nån gång på 80-talet. Då kunde man köpa acrylpulver, vätska och mallar att göra egna naglar med. Gissa om det kladdades hemma i mitt flickrum! 

Några år senare dök det upp en salong i Stockholm, på Kungsholmen, som gjorde naglar på riktigt. På den tiden kallade man det för "porslinsnaglar"..........tänkt det du Karin! *S*
Efter lite övertalning laxade pappa upp 250 kronor och jag minns att jag tyckte att jag var den snyggaste 17-åring i världen!

Vad som utlöste min nagellängtan i vuxen ålder kan man ju undra, men jag tror det var en kombination av att Jennie kom hem från USA med jättefina nageldekorationer och sa att alla i New York hade långa dekorerade naglar, och Michelle som kom hemdragandes med ett gör-det-själv-nagelkitt från Kicks som vi satt kväll efter kväll och kladdade med. *$ här finns pengar att tjäna $*

Ja, och som en blixt från en klar himmel kom idén om naglar! Hur klichéartat den än låter så var det faktistk så. Jag var ute med Indra och det bara slog mig. Jag ska utbilda mig till nagelteknolog! Och så blev det!

Nu är jag alltså här, en väldigt väldigt lycklig nagelteknolog, utan hål i huvet!

Jag antar att jag är skyldig Taxi 020 ett stort stort tack också!  Utan era "gulliga" chaufförer som faktikst fick mig att spy bara vid tanken på att gå till jobbet, hade jag aldrig fått tummen ur och sagt upp mig!Hög koncentration på jobbet

Karins Nagelhörna

Look-a-likes!

Fyra generationer med Westermark i blodet (eller är det i öronen det sitter?)Gammelmorfar Bosse & Mormor Petra
GMFMormor

Mamma Mirro & Carmen
Mamma MirroCarmen

Kan de va ett släktdrag tro? *S*
Indra är nog åxå släkt!


Snö!

Jaha, så kom det till slut!

Äntligen! säger några. Nu är det för väl ändå för sent! säger andra.

Jag säger bara: Helvetes jävla vinter helvete!

Så länge jag kan komma ihåg har jag avskytt vinter. Jag kan inte se någonting med vintern som är bra. Inte ens om jag anstränger mig.

Ja men det blir ju lite ljusare med snö! Eeehhhh, vadå ljusare?  Visst, det blir lite vitare, men inte fan blir det ljusare för att det ligger snö på marken! Jag måste ha lika många lampor tända hemma med eller utan snö!

Nä, tacka vet jag sommaren. Ljust och varmt är min grej. Och nu är det bara 137 dagar, 1 timme och 49 minuter kvar till Midsommar!

Snö, inte min grej!
Ser det ut som jag njuter?
Tallkrogen 1969


RSS 2.0