Vuxenpoäng!

Hela livet ska man ju som bekant samla vuxenpoäng.

Från det att man är en 18-19-år, tills man har samlat tillräckligt många för att kategorisera sig som vuxen.

Men när har man samlat klart då? Vad gör man då? Det kan ju verka lite knasigt att jag som är över 40 ska hålla på att samla en massa vuxenpoäng med tanke på att jag redan är vuxen, och det med råge.

Jag önskar att vi som samlat klart våra vuxenpoäng kunde börja samla minus-vuxen poäng, dvs poäng för varje grej man gör som visar att man verkligen är vuxen genom att skita i att man är vuxen. Hajjar ni?

Till exempel egen bostad. Det är ju den största vuxenpoängen man kan ha. Varför inte säga upp skiten och flytta utomlands??
 
Eller att gå till ett jobb man inte trivs med bara för att samla poäng i vuxenvärlden.......när man är vuxen har man stora barn och med stora barn, mindre ansvar, dessutom kan dom jobba och tjäna sina egna pengar. Skaffa lite minus-vuxenpoäng genom att säga upp dig från jobbet och jobba med nåt du tycker är roligt! (även om lönen är sämre!) Själen kommer tacka dig, även om alla "vuxna" kommer påstå att du har  hål i huvet!

Och för att inte tala om städning och tvätt! Det är verkligen minus-vuxenpoäng att "glömma" tvättstugan och gå på krogen i skitiga strumpor bara för att man kan!

Och varför inte köpa hämtmat varje dag en hel vecka istället för att laga hemlagat? Dom stora barnen lär ju inte lida av näringsbrist eftersom dom redan är färdigvuxna och själv kan man bara kasta dom tomma kartongerna och lägga sig i badet med ett glas vin istället för att diska.

Är det verkligen så fel att samla minus-vuxenpoäng?  Tvättat har man ju gjort regelbunden en gång i veckan dom senaste 20 åren. Och jag undrar hur många köttbullar och pannkakor som susat igenom livet i jakten på vuxenpoäng? Och för att inte tala om trista jobb och en massa andra tröttsamma vuxengrejer!

Man kanske inte måste vara så drastisk att man säljer sitt bohag och flyttar utomlands, men vore det ändå inte det största tecknet på att man är vuxen? Att göra något som inte ens vuxna vågar göra just för att dom är så vuxna?I skitiga strumpor på krogen! *S*
Vuxen???

Varför inte testa din Vuxenpoäng?

image410

Min poäng blev: 16,7 *S*
OjOjOj....

.....jag som inte har tid att skriva några smarta inlägg just nu!

Men det var otroligt kul att se vilka som läser och att ni tycker om det!

Jag var lite inne på att börja skriva sånadär idiotiskt korkade inlägg som Kissie, men kom på att det är nog bättre att skriva bra saker från hjärtat än att bara skriva för att få en massa arga kommentarer. Jag får bara snälla, även om det är få. Och som bekant är det ju inte kvantiten som räknas utan kvaliten.

Men för att återgå till Kissie. Jag antar att alla läst hennes blogg och tillika idiotiska, patetiska, barnsliga och fullkomligt vansinniga inlägg. Det får mig att tänka på varför folk tycker att blondiner är korkade och hon ger oss alla  vatten på kvarn. Vattenfall på kvarn skulle man kunna säga!

Men, blond som jag är, måste jag faktiskt fundera vidare. Jag är blond och inte speciellt korkad! (kommer det rasa in kommentarer nu??? *S*) Så, vad är det som definierar en riktigt korkad blondin??

Bara på utseendet är det ju lätt att döma. Men är man verkligen automatiskt en bimbo om man har:

 1. blonderat hår?
 2. stora bröst?
 3. hårförlångning?
 4. långa artificiella naglar?
 5. en liten råtta till hund?
 6. allt för många par skor?

SVAR: NEJ


Faktum är att jag har ju alla dom där grejjerna! Men jag anser inte att jag är en bimbo!

Mitt försvar till ovanstående utstyrsel är:

 1. Jag blonderar håret för att slippa vara gråhårig! Visserligen bara några få strån, men ändå! Mormor! My ass!!
 2. D-kupa! Don´t blame me, blame the children!
 3. Visst, jag har extensions men inga prinsesslockar, jag ser nog mer ut som en övervintrad hippie. När jag var liten drömde jag alltid om långt svallande hår och nu har jag det! Och jag pappa har inte betalt! *S*
 4. Att jag har artificiella naglar är den bästa marknadsföringen man kan ha, jobbet framför allt! (Inte heller dom har pappa betalt! *S*)
 5. Min hund är ingen råtta! Hon är en pittbull hundifierad, jag lovar. Och hon vill varken ha kläder eller sitta i väska! Dessutom jagar hon brevbäraren dagligen.
 6. Jag har för många skor! Minst tio par flip-floppar, stövlar till förbannelse, gymadojjor till ett helt fotbollslag och en massa gamla trostjänare som jag bara inte har hjärta att kasta!

Och vad var sensmoralen i det här?

Jo.....

......man ska inte dömma hunden efter håren, jag är fan ingen bimbo bara för att jag är en storbystad blondin, med löshår och långa naglar! *basta*


Vet ni föresten varför det finns brunetter??? 

Jo: Fula killar måste ju också få tjejer! *S*Orka va bimbo!!
Blondast av oss alla

Kommentarer!

Ibland när jag läser andras bloggar blir jag jävligt avundsjuk på att alla har så många kommentarer till sina inlägg!!!

Kolla bara in den här bruden! Fjortis med typ 50 kommentarer per inlägg!!  http://kissie.blogg.se/ 

Vet inte om jag ska vara glad eller ledsen för att jag bara har typ 2-3 kommentarer per inlägg sisådär ibland, för jag hajjar att folk kommenterar hennes skriverier med tanke på hur korkad hon är, men ändå!!

Det skulle vara himla kul om jag visste vilka som läser min blogg och vad ni tycker om inläggen!

Tjing!


Jag. En mostodantokvinna i minibikini!

Vad är det med att bli äldre?????

Det går fan inte att gå ner i vikt!

Om jag inte gör nåt nu, kommer min livsglädje/njutning och välmående att gå över styr. Om det var jobbigt med bikini förra våren, gissa då vad det kommer bli i år!!!!

Grejjen är att min hjärna inte har fattat att det är dags att fylla 41. Den vill fortfarande tro att kroppen är 20...eller iallafall 25 nånting. Bakvänd annorexi. Och allvarligt talat. Är det inte lite patetiskt att pressa ner ett arsle med storlek 40 i ett par jeans stolek 36 bara för att????

Man ligger där på golvet och håller andan, tvingar upp dragkedjan med en tång för att sen resa sig upp som en 1-åring på stela ben med livet som insats!

Vore det inte enklare att köpa större kläder?

Dom flesta skulle nog säga: Jo!! Och jag håller med. Men va fan, ska man bara kasta sina älskingsplagg för att man klivit över 40-sträcket och inte längre har en rumpa som trotsar tyngdlagen eller förmågan att avstå livets goda? Jag vill verkigen inte kasta mina älsklingsbyxor!! Dom är ju en del av mig!!

Jag vill förtvivlat gärna tro att träning är lösningen på mina "för-små-byx-problem", men så fort jag sätter igång och tränar så får jag rumpa som skulle få Jennifer Lopez grön av avund! Det är väl i och för sig okey, men badringen ovanför byxlinningen vägrar försvinna! Och hur snyggt är det att gå omkring med en badring under tröjan???

Så, vad ska jag göra för att inte gå omkring på stranden i sommar som en mostodantokvinna i minibikini?? Jag har inte en jävla aning! Och förmodligen kommer jag skita i hela bantnings/träningshysterin, för med handen på hjärtat så mår jag ju oförskämt bra som jag är. Kanske köper jag större kläder, kanske inte!

Och för er som redan tycker om mig är det ju bara bra.  Nu är finns det en himla massa mer av mig att tycka om! *S*


Död åt Beach 2008!!
image408


Svårt att förstå..............men den här vackra kvinnan har jag skapat!

Min underbara dotter Michelle och hennes underbara man Micheles bröllopsfoton!

Kan det bli så mycket stilfullare än så här??? *ryyyyyys*

Herr & Fru Dos Santos

Inte undra på att ni fick ett vackert barn!!

Kärlek

Vackraste
Tvättstuga!Varför är det så jobbigt att tvätta??

Det är inte direkt tråkigt, bara tungt och jobbigt. Speciellt att bära upp alla rena kläder.

Vad som är skönt med att ha tvättstugan är att man kan stå och filosofera samtidigt som man viker sin tvätt. Och man blir ganska glad att upptäcka att man har så himla många par strumpor och att nästa alla har en maka! Och så är det ganska roligt att hitta sin gamla älsklingströja som legat längst ner i tvättkorgen i flera månader.

Jag måste verkligen skärpa mig när det gäller tvätten. Det duger inte att tvätta en gång i måndaden och sen köra en snabbmaskin i panik för att alla underkläder är smutsiga.

Mitt nya tvättliv börjar redan på tisdag. Då har jag satt upp tvättid igen. Hoppas bara att jag inte glömmer bort den bara! *S*


image404

Fairbank's Gold Dust Washing Powder - The Many Purpose Cleaner. The N. K. Fairbanks Soap Company produced numerous types of soap and cleaning products. The business started in 1897 and eventually folded in the 1930's. The Gold Dust products were represented by the Gold Dust Twins, two African-American children surrounded by gold coins. The orange box with the universally recognized twins practically jumped off the shelf. In fact the twins were one of the best known trademarks of the 19th century. Let the Twins Do Your Work was the tag line. The back of the box shows the twins tackling several household chores as well as a list of 34 cleaning jobs made easier by using Gold Dust. There is still a small amount of powder in the box. The product was distributed by Lever Brothers Company. The box measures 6" x 9" x 3" Net weight 2 lb. 4 oz. (Stock number 003GoldDust) $35.00 SOLD
Händelselöst!


Om det inte händer nåt speciellt att blogga om, har man ett händleselöst liv då?

Ja, förmodligen!

Men.....

......vad kan vara bättre än ett händelselöst liv? En jämn nivå trivsel utan onödiga irritationsmoment?
 
Jag tycker iallafall att det är rätt trivsamt.

Jag vill faktiskt inte att det ska hända en massa saker just nu. Det är så otroligt skönt att bara njuta av totalt stiltje. Att inte behöva tänka på en massa saker eller bekymra sig om vad som har hänt eller ska hända.

Många tycker säkert att det låter tråkigt och det kanske det är, men jag tycker att det är otroligt skönt när livet är så här härligt händelselöst!

Känn efter själv nån gång hur härligt det är att:
 •  Vakna på morgonen utan att det händer nåt!
 • Åka till jobbet på morgonen utan att det händer nåt!
 • Strosa runt i Solna Centrum efter jobbet utan att det händer nåt!
 • Komma hem och laga middag utan att det händer nåt!
 • Lägga sig i ett bad utan att det händer nåt!
 • Sitta i soffan och titta på TV utan att det händer nåt!
 • Gå och lägga sig utan att det händer nåt!

För tänk själv om det skulle hända en massa saker hela tiden.........

 • Försova sig för att det varit strömavbrott och klockan ringer 4 timmar för sent-
 • Tunnelbanan är försenad när du har bråttom till jobbet.
 • Solna Centrum är stängt pga bomhot när du måste på systemet kl 18.55 en fredag.
 • Spisen pajjar precis när lasagnen ska in i ugnen.
 • Det finns inget varmvatten när du längtar efter ett varmt bad.
 • Det är nån betydelselös fotbollsmatch på 5:an en tisdag när du vill titta på Desperate Housewives.
 • Sängen brakar i backen när du är skittrött efter allt som hänt under dagen.

Visst är det väl rätt skönt med händelselöst ändå!? *S*

image402


Morginstund har guld i mund!


Klockan är noll åtta noll noll. Sitter i sängen med en kopp nybryggt kaffe. Jag har sovmorgon och börjar inte förrens klockan tio.

Jag vaknade till av ett hemtrevligt stök i köket. Porslin som klirrar, besticklådan som rasslar och bubblandet av kaffebryggaren. Jag vet inte varför, men det är ljud som får mig att riktigt mysa. Kanske för att det inte är helt vanligt i mitt kök, med morgonstök.

Sen kom kaffedoften och innan jag hann kliva ur sängen sattt jag där med en en kopp kaffe i handen.  Snacka om njutning att ligga kvar i sängen och vakna i lugn och ro.

I vanliga fall är inte morgnar min favorittid, men en sån här morgon är det verkligen inget fel på. Vardagslyx av högsta kvalitet. Alla behöver bli ompysslade med lite kaffe på sängen ibland. Speciellt utan anledning. Jag fyller ju inte ens år! *S*

Nu ska jag kliva in i duscheln och sen iväg till arbetet. Jag hoppas att alla mina nära och kära har fått en lika bra start på dagen som jag fick.


Morgonkaffe

Jag har verkligen fostrat min yngsta dotter till en god "make"


Nattuggla!


Varför har jag blivit en sån NATTUGGLA helt plötsligt??

Jag som i vanliga fall älskar att gå och lägga mig klockan åtta har nu två dagar i rad varit vaken till långt efter läggdags!

Nånstans i bakhuvet har jag för mig att gamla människor är uppe och skrotar hela nätterna.

Betyder det här att jag håller på att bli gammal???image399Ps. Har bonat hall och vardagsrumsgolvet åså! *S*Man våldtagen på Södermalm


En man i 30-årsåldern efterspanas av polisen, misstänkt för att ha våldtagit en annan man på Södermalm i Stockholm.
Våldtäkten ska ha inträffat strax efter halv fyra på lördagsmorgonen utanför en hamburgerrestaurang på Katarinavägen.

Offret, som är i 20-årsåldern, var på väg hem efter ett krogbesök när den äldre mannen kom fram till honom. Han började tafsa och fick in händerna innanför byxorna. Den yngre mannen lyckades slå sig fri och förövaren försvann.

Mannen fördes till Södersjukhuset för undersökning och vård. Polisen hade vid niotiden på morgonen inte gripit någon misstänkt.

Det fanns inga vittnen till övergreppet.  

Publicerad  i DN 5 januari 14:37


Han började tafsa och fick in händerna innanför byxorna!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nån mer än jag som reagerat på detta???

Man kan vidare läsa om Kvinna våldtagen i Frösunda och 16-årig flicka våltagen i Bro,

Jag bara undrar. Om en kvinna blivit antastad på likande sätt som den "våldtagna" mannen, hade då pressen ens brytt sig om att skriva om det? Att nån stoppar händerna innanför byxorna/kjolen på en kvinna är ju sånt vi bara får ta. Inte fan är det nån som kallar det VÅLDTÄCKT!!

Eller???


Inspiration och motivation!


Jag behöver städa och träna!

Men saknar helt inspiration och inte minst motivation! Nån som har nåt tips?

Att träna kan man ju alltid tvinga sig till. Bara att packa väskan och gå. Men städa! Det går inte att tvinga sig till annat än det nödvändigaste. Dammsuga, torka dom synliga fläckarna och snabbstäda toalett och handfat.

Jag behöver STORSTÄDA!! Rensa förådet, skura kökshyllor, rensa garderoben, bona golven och inte minst tvätta alla mattor! Hur gör man om man inte har någon som helt motivation?

Det känns som om jag skulle behöva flytta. Men man kan ju inte flytta varje gång som golven skriker efter lite omvårdnad, eller förrådet inte går att stänga bara för att allt bara är inkastat!!

Finns det ingen som har ett bra tips? Jag måste hitta den där härliga känslan när man vill städa! Och städa ordentligt! För det är ju det härligaste som finns att städa när känslan är rätt.  Och för att inte tala om hur härligt det är att komma hem från jobbet till ett nystädat hem.

Kanske om jag stänger av datorn, går och köper lite luktagott rengöringsgrejjer eller åker till Ikea och köper nåt nytt!?

Börjar väl med datorn antar jag........så får vi se, det är ju trots allt söndag!


Katastrofförråd!!!!
Katastrof!Lite senare på dagen......Jag fick lite städkänsla trots allt! 

Jag har hittils:

 • Frostat av kyl och frys (tänk va många sillburkar det fanns kvar att kasta efter jul)
 • Skurat på och bakom spisen
 • Skurat micron
 • Tvättat köks- och hallmattorna
 • Torkat hallbänken innan och utan
 • Skurat badrumsskåpet och kastat allt gammalt, kladdigt smink
 • Skurat och bonat köksgolvet 2 gånger
 • Skurat kaklet i badrummet, även under och bakom badkaret! (gissa om jag är blöt eller blöt??)
 • Dammsugit hela lägenheten inkl. bakom soffan och under sängen
 • Dammat bokhyllan och TV bänken.
 • Plockat bort vår lilla ynkliga julgran

Upphittade saker:

 • Teahs glittersko, borttappad på nyårsafton under hallbänken
 • Indras leksakshund under soffan
 • Ett hundben under soffan
 • Leias bajskorv bakom korgstolen
 • 3 rakhyvlar och en tom balsamflaska under badkaret
 • En champagnekork bakom TV:n (från Mirros och Tjompas bröllop *hepp*)
 • Ett gäng TP-trekanter från julafton
 • Gummisnoddar, hårspännen och lite annat smått och gott lite varstans

Nu orkar jag faktiskt inte mer för idag. (kl 20:30) Nu ska jag dricka lite vin kvar från  nyår, kolla på TV och titta på mina fina, blanka köksgolv! *S*

Hoppas bara känslan finns kvar i morgon efter jobbet!Facebook suger..................ändå kan jag inte låta bli!!

Ärligt talat. Vad är det som är så kul med Facebook??

Visst var det kul att hitta dom tio första klasskompisarna och tjejen vi mötte i Thailand, men sen då? 

Det ända man får en massa jobbbiga mail med vampyrattacker och virtuella drinkar helt utan förmåga att berusa det minsta.

Jag måste avsluta detta helvete och det är NU!
 
Men frågan är bara hur!?  För trots att jag spyr på alla onödigt  trista och barnsliga saker Facebook bjuder på så är jag där och tittar varje dag!

Har jag blivit beroende?? Är jag en Facebookaddict?

Uppenbart så är Facebook så pass beroendeframkallande att jag måste slösa bort minst 10 minuter varje dag där.

Men nu får det faktiskt vara stopp!

Mitt senast tillkomna nyårslöfte är att avveckla Facebook. Innan januaris slut ska min Facebooksida släckas för evigt och begravas tillsammans med pisstrista vamyrattacker, virtuella drinkar, blommor och annat tjafs.

Ni som vill ha kontakt med mig (och som jag vill ska ha kontakt med mig) har förmodligen mitt telefonnummer ändå! *S*Död åt Facebook!!
Facebook - vadå kul??


RSS 2.0