4:a rökfria veckor!

Idag är det 4 veckor sen jag bytte cigaretterna mot ett rökfritt liv.

Måste säga att det gått över förväntan. Inte speciellt jobbigt alls. Jag har både druckit vin, öl och kaffe obehindrat.

Och inte har jag gått upp i vikt heller (peppar, peppar)

Jag tänker inte bli en sån som förespråkar rökfrihet, men jag kan varmt rekomendera alla som röker att ialla fall göra ett försök. Det är inte faktiskt inte så svårt om man fokar på rätt saker. 

Ett bra fokus för mig har varit att jag rökte upp ca 15 000 kr/år och det är pengar jag känner att jag vill göra annat för. Skatt betalar jag ändå så det räcker och blir över.

Dessutom är det i år 30 år sen jag började röka och jag vill inte att det ska bli 31.


Knas med tiden!

Jag gillar att blogga så jag vet inte varför jag inte gör det oftare. Jo föresten, det vet jag ju. Tid. Jag har helt enkelt inte tid. Eller det har ju ju om jag tar mig tid, men jag har helt enkelt inte tid att ta mig tid.

Just nu finns det desssutom massor av saker att blogga om. Den sena våren. Vulkanaska över Europa. Pistonheads sommarlansering på systemet och inte minst kaninplågarna från Skarpnäck.

Och då börjar vi med det värsta tycker jag.

HUR I HELVETE KAN MAN LEVA MED SIG SJÄLV OM MAN PLÅGAR EN KANIN TILL DÖDS MED HJÄLP AV EN STRYKRÄDD HUND????? Då har man inte fått speciellt mycket kärlek som barn va!? För egen del skulle jag utan tvekan kunna ta denna 18 och 20-åring och slå knäskålarna av dom med ett basebollträ, utan att känna den minsta empati.

Tyvärr är det ju "bara" en kanin dom har lemlästat, även om det så är det grövsta, så straffet för just den händelsen lär ju inte bli mer än böter och en klapp på axeln. Förhoppningsvis tar man hårdare på våld mot tjänsteman, rån, mordförsök och diverse andra grova brott dessa ynglingar har på sig och låser in dom för en lång tid framöver. För såna här killar vill vi väl inte ha lösa ute i samhället!?

Nästa gång är det nåns lilla flicka dom sliter i stycken bara för skojs skull. Bad bad Karma!

Och på tal om Karma så fick jag en present härom dagen! Av Lasses jobbarkompis som jag faktiskt aldrig har träffat, men som ändå tänkte på just mig när hon var ute och reste. Så otroligt snällt av henne. Hon hade köpt en liten "väskBuddha" till mig. Jag gillar att omge mig med Buddhor, dom ger mig kraft. Så nu när jag går ut så har jag varje gång med mig minst 3 st Buddhor. Min Buddhatatuering, mitt Buddha-armband och min lilla söta väskBuddha.

Den vacka Buddha-berlocken till mitt armband fick jag av min kära make i påskägget, och han fick, bara för att han tror mer konventionellt, också en Buddha-berlock i sitt påskägg. Jag känner mig som en Jehovas Vittne ibland, men jag måste sprida god Karma till mina nära och kära!

VäskBuddhaBuddhaBerlockOch när vi ändå är inne på Påskägg så kan vi lika gärna klara av påsken också. Jag tror ju inte riktigt på Jesus men trots det vill jag naturligtvis fira påsk. Alla anledningar att träffas och äta och dricka gott är anledning god som någon. Även en så allvarlig sak som någons, i det här fallet, Jesus död.

Mamma, Ingemar och lilla systerdotter Kajsa var på besök från Visby. Det är inte ofta vi träffas så det kändes extra kul att dom skulle komma hit på påskafton och äta middag. Solen strålade från en molnfri himmel och Lasse bjöd gästerna på vin och tilltugg på altanen. (för självklart stod värdinnan fortfarande i pyamas när gästerna kom och behövde en timme att färdigställa sig själv och maten)

Vi bjöd på sill, lamm, potatisgratäng och naturligtvis pistonhead och rödvin. Mycket gott och mycket trevligt.

                                                                                  Carmen gör påskfin på trappen
Carmen påskpyntar

Vårblommorna på tomten

När påsken så var avklarad så har det bara rullat på.

Vi har så gott som färdigställt övre hallen. Kräver dock ett eget inlägg vad gäller bilder.

Varit barnvakt åt Carmen


Slutat röka (1 April)


Varit på trädgårdsmässa och köpt ett Bonsaiträd till min älskade make.


Varit på bryggerivisning på Spendrups. Tack bryggmästare Richard, det var otroligt intressant och roligt att få se hur det går till.
Kina och Helana

Vi har dessutom insett att det bara är 3 veckor kvar tills vi åker till Grekland. Inte för att jag har panik, men det kan ju vara en bra idé att iallafall ha ett mc-ställ på kroppen och en hjälm på huvudet. Så efter lite eftersökningar på Blocket hittade jag ett perfekt allvädersställ, så gott som nytt, för en spottstyver av vad det kostar att köpa nytt. Har även köpt hjälm, bäst-i-test i en icke-mc-butik för 399 kr. Ja, jag vet. Löjligt billigt! Nästan så man skäms att säga det! Men jag är ingen märkesb*g, så jag struntar i att det är billigt och nöjer mig med komfort och säkerhet!

Nu hoppas vi på lite bra väder och sopade vägar så att vi kan ta en liten tur i helgen.

Och dessutom längtar jag efter att få stoppa nävarna i jorden och göra riktigt vårfint i trädgården!

Trevlig helg i vårsolen!

RSS 2.0