Gott Slut och Gott Nytt!


UjUjUj, va tiden går. Inte länge sen vi firade nyår sist. Men det sägs ju att det går snabbare med åren.

Det här har varit det stora funderaråret och det har faktiskt artat sig bättre än jag kunnat drömma om. Utbildning, nytt jobb, barnbarn, en underbar semesterresa, alla mina nära har varit friska *knack-knack-knack* och jag är inte längre morgontrött!! *S*

Nu återstår endast några futtiga månader av arbete.

Ett av mina nyårslöften är nämligen att spara ihop tillräckligt för en ny resa i November/December 2008.

Gott Nytt År!

image397
Freedom Beach Thailand Dec-2007

Jag hittade svaret själv......


Ur svenska akademiens ordbok:

EKORR-HJUL.
BETYDELSE: till en ekorrbur hörande trumma (vanl. av grov ståltråd) vari djuret brukar springa o. som därvld snurrar rundt.

SDS 1899, nr 409, s. 3.

Uppenbart hade man ekorrar i bur förr i tiden. Antar att man inte var så intresserad av att ha möss och/eller råttor som husdjur på den tiden!

Undrar varför?
 
En pestråtta vore väl nåt för barnen att gulla med! *S*


Ekorrhjulet!Efter tre underbara veckors semester och julhelg är jag nu tillbaka i ekorrhjulet.


Men jag måste säga att jag tycker om det. Erkänn att det ligger en viss "filmromantik" över att trött hasa sig upp på morgonen, sätta på sig morgonrocken och sen kaffebryggaren. Gnugga sömnen ur ögonen och kyssa nån vacker 25-åring godmorgon. *POFF* Så vaknade jag av kaffet. *S*

I alla fall.....gnugga sömnen ur ögonen och inse hur otroligt lyckligt lottad man är som fått vakna ytterligare en morgon till denna rätt så underbara vardag med jobb (egna pengar), städning (jag har nån stans att bo), dåliga tv-program (jag har en tv), mörkt och kallt ute (bara 5 månader till vår) och en massa andra lyxproblem!

Just nu känns det mesta ganska härligt faktiskt. Har ett underbart roligt jobb. Och hur underbar lilla Carmen och mina barn är går inte ens att beskriva. Indra har äntligen förlåtit min bortavistelse och ligger i sängen igen och snart är det nytt år. Då ska man avge nyårslöften och i år har jag massor! Mål, kära vänner, mål. Det är ju som bekant det livet går ut på!

Nästa år ska jag:
 • Börja träna på allvar
 • Gå ner en massa i vikt (är inte riktigt klar med målet där)
 • Återuppta rutinen att städa ordentligt en gång i veckan
 • Lära Carmen säga mormor
 • Dricka mindre rödvin *S*
 • Spra en massa pengar till kommande Thailandsresa
 • Vara bättra på att hjälpa Embla med läxorna
 • Över lag bli en lite bättre människa än det här året.

Det är bara en sak som stör mig och som fick mig att lämna sängen en halvtimma tidigare än jag behövde): Vad är det för ett hjul ekorren springer i???

Jag har iallafall bara sett ekorrar sitta på marken och leta nötter eller hoppat mellan träden. Aldrig har jag sett en ekorre i ett hjul! 

Även om jag vet att det bara är en metafor så är den så förbannat dålig att jag kräver upprättelse!

Å ekorrens vägnar! *S*

Om nån vet. Snälla tala om för mig vart jag kan hitta ett riktigt ekorrhjul.

image396Vi överlevde även denna jul!Lite mysigt är det med jul, det måste erkännas!

Michelle kom över tidigt och åkte med Embla och handlade julmat. Dock var laxen slut så jag fick klä på mig och bege mig till konsum för att inhandla den livsviktiga laxen.

Trots att vi inte skulle ha någon direkt jul blev det mer än tillräckligt av sill, skinka, köttbullar, sylta, revbensspjäll mm mm. Vi orkade inte ens äta efterrätten!

Pappa kom och åt med oss och bara för hans skull hade vi även bruna bönor på julbordet! *S*

Även Riccy tittade förbi och önskade God Jul och efter avslutat arbetspass kom min goda vän Anis och drack några öl och jäste med oss anda i soffan.

Det blev en riktigt lyckad julafton med en massa mys och god mat även om julgranen kanske inte var den vackraste granen i skogen! (toppen på plastgranen)

Fick också den finaste julklappen av mina barn. En ny köksklocka! Tack underbara ungar!!

God fortsättning till er alla från oss alla!


Vår fina fina julgran! *S*
image385

                

image386Grattis Mor den 24/12-2007

Grattis kära lilla Mamma, Mormor, Gammelmormor på födelsedagen!

image384

God Jul - Men vad är det vi igentligen firar?


Hur många vuxna tror på tomten?

Inte så många va? Men alla tycks tro på Jesus och firar jul hej villt till minne av hans födelse!

Är det igentligen för Jesus skull vi firar jul? Jag vill på det bestämdste hävda: NEJ!

Vi firade ju faktiskt jul i Norden långt långt innan vi ens visste vem Jesus var. Vi firade jul redan under vikingatiden och troligtvis långt innan dess. Först på 1100-talet blev vi Kristna i Sverige och med det varse om Jesus existens.

Lite juliga fakta för er som envisas:
 • Jul är en gammal tradition firad i slutet av december och har flera olika ursprung. Dels finns den kristna julen som firas till minne av Jesu födelse, dels den fornnordiska julen som firades i Norden före kristendomens intåg. Om vi med det urkristna julfirandet menar firandet av Jesus födelse så var det från början något som ignorerades av kristna. Att fira en persons födelsedag ansågs hedniskt och istället var det naturligtvis påsken som var den viktiga högtiden.

 • Det står inget om när Jesus är född och i norden firade man jul i januari tills kristendomen fick fäste. Man offrade till oden, Tor och Frej och höll stora fester med mängder med öl, fläskkött och gröt.

 • Kul, eller jól, är ett gammalt hedniskt ord som betyder fest. Och julen, det vill säga offerfesterna, har sammanfallit med när man firade vintersolstånden i Sydeuropa, den 25 december. Datumet övertogs av den kristna kyrkan år 354 då man började fira Jesu födelse.

Det finns massor av saker att haka upp sig på när det kommer till kristendommen men i juletider ska man ju vara from så jag tänker inte ta upp det nu! *S* (visste ni föresten att Adam blev 930 år gammal *S*)

Nog om detta och säga vad man vill om julen och anledningen till att man firar, det är ju i slutändan ändå ett avbrott i vardagen som jag antar att vi ska vara tacksamma över. Även om det suger musten ur dom flesta så är det ju alltid mysigt att umgås med nära och kära, äta mat och dricka glögg.

Jag hade inte tänkt fira jul alls i år men mina barn insisterade, speciellt då Michelle.

Så nu sitter jag alltså här julaftons morgon helt utan julkänsla med ett icke julpyntat hem och tomt kylskåp.

Jag funderar på att sätta en tomtemössa på min Buddha och skicka iväg barnen till Willy:s för att inhandla lite julmat. Sen ska jag nog lägga mig i badet med ett stort glas rödvin och invänta Kalle Anka!God Jul!


Nötter kastar frukt!

Nu skulle man ha lite frukt att kasta!

Jag vände mig om och spände ögonen i idioten till man som yttrade dom orden när vi stod på Arlanda och väntade på bagaget! En del bagage var tydligen kvar i Phuket pga övervikt och skulle komma först dagen efter.

Lite frukt att kasta?????!!!

Vi hörde att dom hade kastat frukt på nån representant från från flygbolaget när han beklagade förseningen och delade ut frukt till dom väntande resenärerna. Men allvarligt!! Vad är det för jävla sandlådefasoner!!

Jag vände mig om till Embla och sa: "Vilken jävla tur vi har som är svenskar ändå. Tänk om dom hade ignorerat det tekniska problemet och lyft ändå, hajja hur mycket pengar dom förlorade på förseningen! Och tänk om dom hade överlastat planet för att tillfredställa alla missnöjda svenskar! Vi hade ju kunnat störta om vi inte hade såna bra säkerhetsregler som vi har!

Mannens fru tittade på mig och gick undan. Hennes vidriga, gnälliga man fortsatte gnälla och klaga över hur jävla dåligt Fritidsresor skött det här! Dåligt??? Dom var hur kompetenta som helst!

Visst kan jag känna sympati för dom stackare som har förlorat flera dagar av sin semester, speciellt dom som bara ska vara borta en vecka. Men vad är bäst? En 2 dagar för kort semester eller livet?? Jag hade valt livet.

Och varför kastar man frukt och skäller på budbäraren? Är det verkligen han som varit ute och pillat loss lite viktiga delar på planet så att det inte kan lyfta? Ja så är det nog. Ett liten julbus som dom på Fritidsreor kan prata om och skratta åt i årtal. Kommer ni i håg strax före jul 2007? När vi pillade bort ena motorn på jumbojeten så 583 svenskar inte fick sin semester i tid!? *hahahaha*

Så var det nog va! Eller inte!

Jag blev så jävla förbannad på den där gubben som stod där och gnällde på att hans bagage kanske inte skulle komma idag (han fick sina väskor) att jag skulle kunnat kasta en kokosnöt i huvet på honom.

Vi hade 2 extra helt underbara dagar i Thailand. Vi fick frukost, lunch, middag och rummet betalt. Solen sken, vattnet var ljummet. Varför klaga?

Det är så typiskt bortskämda i-landsinvånare. Dom flesta människor har inte ens råd att åka på semetser. Hur kan man då ha mage att gnälla på förseningar pga tekniska fel när det är för vår säkerhets skull?

Jag tänker föreslå till Fritidsresor att nästa gång nåt liknande händer, låt idioterna flyga på egen risk och hyr in nån pigg självmordsbombare som flyger planet. Jag tror att dom flesta skulle vara tacksamma för att stanna på marken och tugga i sig sin sina äppeln utan vidare gnäll!


Aftonbladets artikel


RSS 2.0