Fredag-Lördag-Söndag


Helg igen........

I morrn ska jag och Jenni ha en sista kväll tillsammans innan hon tar sitt pick och pack och flyttar till NY.  På agendan står fest på Sjökrogen vid Pampas marina.

Sist jag var där festede vi till fem på morgonen och jag hoppas att det blir minst samma partaj denna gång! *S*

På Lördag ska Mari och jag dricka vin och drömma oss i väg till Thailand, skvallra en massa och dricka ännu mera vin!

På söndag ska jag träffa "Lördagsmannen" och äta middag. Det ser jag fram emot väldigt mycket. Lite pirrigt dock eftersom vi har kännt varandra så länge och nu ska vi helt plötsligt ses under helt andra förhållanden och förväntningar. Men hur det är blir så är det ju alltid trevligt att äta mat och prata gamla minnen! Kanske får jag anledning att återkomma angående den dejten, kanske inte.

Nu vankas en sista kissrunda med Inda och sen sängen. I morgon kommer det bli en hård dag. Tidig start på jobbet och sen förhoppningsvis en riktig jävla brakfest på marinan.

I bästa fall blir det inget mer bloggande denna vecka, så ha en trevlig helg alla nära och kära och mindre nära och kära!


Dagens Sniff!


Hittade en slående likhet mellan Mumins lills Sniff och vår lilla Svea! *S*

SniffSvea

Svea
Lilla underbara SniffSvea


Kolsvart och iskallt!


Ännu en tidig morgon i höstens tecken.

Kallt och svart, fast idag var det i alla fall inte vitt på marken.

Eftersom jag är hundvakt åt Svea är mina i vanliga fall mjukstartmorgnar med kaffe och lugn ett minne blott. Nu är det brandmannautryckning som gäller.

Jag har en liten hög med mjukiskläder som ligger på golvet så så fort klockan ringer så tar jag Svea under arnen och knölar på mig kläderna med den andra. Sen är det bara att kasta sig ut i svarta natten och kissa henne.

Indra som är lika trög på morgnarna som jag, ser lika förvånad ut varje morgon över att vi inte snozar klockan dom obligatoriska 27 minutrarna innan vi går upp, dricker kaffe och myser en timma innan morgonpromenaden.

Klockan är snart sju och det är fortfarande mörkt ute. Känns lite konstigt att behöva bege sig till jobbet när ögat tror att det är natt. Men men, bara att vänja sig. Det kommer ju hålla på så här ett tag nu.

Ha en bra dag i höstrusket.

Det ska jag! *S*


41+47=88


Det är ju rätt enkel matematik men frågan är om det kommer bli enkelt i slutändan!!!???

Jag var på fest i lördags. Och träffade på en gammal bekant. Det kändes som vi connectade riktigt bra efter alla år. Vi hade en hel del att prata om, massor av år och upplevelser att gå igenom och det kändes riktigt "trevligt" att träffa honom igen.

Vi hade massor gemensamt; jag på mitt håll med ungar, skilsmässor och diverse andra nycker och han på sitt håll med sina ungar, x-fruar och diverse flickvänner. (läs nycker)

Och han är sympatisk som få, och han lyckades säga alla dom rätta sakerna så jag till och med följde med på efterfest. *ops*

Jag börjar tro att äpplet trots allt inte faller så långt från trädet, och om jag nånsin ska få chansen att träffa nån på riktigt så kanske jag måste lägga ner mitt agg mot hojkillar och hojvärlden och iallafall ge det en chans. Eller inte hojvärlden, den är likadan fortfarande som för 15-20 år sen, men kanske, kanske att mannen har utvecklats till det bättre, mognat i sin roll som västbärare och människa. Och framför allt; om jag ska hitta nån i lämplig ålder  som inte är gubbig och försoffad kanske jag inte längre har nåt alternativ än en kille i just hojsvängen. Det är ju bara att titta på pappa, vem kan tro att han är 62 när han susar fram på sin BMW?

Hur som helst så ska jag nu inom en snar framtid gå ut och äta middag med denna 47-åriga man, vilket känns helt overkligt. Overkligt så tillvida att min pappa i mina ögon är 47. Och jag fortfarande är 27-nånting. Kanske dags att inse att åren har gått och att inte ens jag är speciellt ung längre, med mina 41 och 8 månader.

Och med handen på hjärtat så ser jag fram emot min middagsdejt med just honom. Ska bli riktigt trevligt. Två medelålders förlorade själar vid ett och samma bord, ätandes middag och pratandes om när Festisen var trekantig och Piggelinen var rund och när Raketosten var Sveriges enda hushållsost.

Hoppas det serveras konserverade päron med After eight till efterrätt! *S*

Grattis Embla, Sweet Sixteen, den 27/10-2008


E som i empatisk
M som i modig
B som i BÄST
L som i lillasyster
A som i ambitiös

Och V som i världens bästa unge!

Älskar dig!

Min vackra Embla!


Snor....


.....eller nasalt mucus som det så fint heter på latin.

Faktum är att jag under den senaste veckan funderat på vart allt snor kommer ifrån?

Hjärnläckage kanske?

Naturligtvis var jag tvungen att ta reda på detta slemmiga faktum och så här ligger det till:

Snor  är det slem som bildas av slemhinnorna i näsan. Slem bildas av extracellulär vätska, vilken ökar i omfattning vid ett inflammationssvar. Under en dag kan det bildas upp emot ett par deciliter slem.

Undra på att det känns som hjärnan läcker!

Vid olika sjukdomar, exempelvis förkylning kan slemhinnorna bli inflammerade och vätskefyllda, varvid mängden snor ökar markant. Den vanligtvis gulaktiga färgen beror på vita blodkroppar, med viss inblandning av röda sådana.

Så nu vet ni! *S*
Rush hour!


Vart tar tiden vägen?

Den frågan krävs att ställas om och om, och om igen!

Det kändes som min blogg har dött lite, men så är inte fallet, den lever vidare i  min hjärna, och sen, när jag väl har tiden, ja då har jag glömt alla klyftiga inlägg jag hade tänkt att skriva! *S*

Jaja....

Vi kör en snabbresumé:

Klassfesten:

Alla, jag upprepar, ALLA, borde gå på återträff!!!

Det var det roligaste jag varit med om på länge.
Vi kom klockan sex på kvällen och gick hem klockan fem på morgonen (eller gick och gick!?? *S*) Jag har egentligen inte så mycket mer att skriva, det måste upplevas.

Jag ser verkligen fram emot 30-årsåterträffen!

Jobbet:

Trots bihålsinflamation, influensa och allmän hösttristess under senaste månaden så har det rullat på. Jag älskar att gå till jobbet och det är väl egentligen det ända som är viktigt. Än är jag inte miljonär och det lär dröja, men som sagt, jag älskar det. Och jag älskar att jobba med Jenni och Bella och jag älskar alla mina kunder. Och så älskar jag mig själv lite för att jag faktiskt tog mod till mig och genomförde min dröm.

Vardagslivet:

Som sagt, bihålsinflamation på grund av århundradets förkyldning och direkt på det den årliga influensan med 39 graders feber och hosta som en lungsjuk. Men bortsett från det så är livet riktigt bra.

Jag har målat om i vardagsrummet, en varmt vinröd fondvägg gjorde hela rummet varmt och mysigt. Så jag har mest ägnat mina kvällar åt att sitta i soffan och titta på underverket jag skapat för 198 kronor.

Nu väntar nästa projekt, parkettgolvet, men först ska jag bli frisk.

Annars har det mest varit som vanligt; jobb, hem, tv och jobb igen.

Lilla älskade Leia har flyttat till Ammi och trots att jag saknar henne så glädjs jag åt att hon och Ammi har funnit varandra. Det är svårt att beskriva i ord, man måste känna dom båda för att förstå, men dom är liksom själsfränder. Dessutom är ju Indra, min lilla prinsessa, glad att få vara min ända kärlek igen.

Indras lycka  var dock ganska kortvarig för just som Leia flyttat kom Svea på besök i fem dagar. Hon är världen mest underbara lilla valp men stackars Indra blir alldeles utmattat av att fostra och domdera hela dagarna. Nu ska hon få vila sin mammaroll lite över helgen men sen kommer Svea tillbaka i några dagar till. Tills pappas lägenhet är färdigrenoverad.


Drömmarna:

Mari och jag spinner vidare på drömmen om en Thailandsresa i Mars/April. Vi var rörende överens om att vi lika gärna kan vara borta fyra veckor som tre.

Första och sista stoppet blir Bangkok, sen vore det rätt trevligt att ta sig söderut via Hua Hin, Koh Samet, Koh Chang, Koh Pha Ngan och Ko Samui. Mitt mål är iallafall Krabi och några nätter på Phi Phi Islands. Sen vet jag ju inte riktigt om Mari har samma mål som jag, men det ska vi ta redan på nån kväll över en flaska vin eller två.

Jag har i allafall lyckats övertala Mari att byta resväskan på hjul mot en ryggsäck och jag tror nog att jag kommer lyckas övertala henne att det lilla skyffet med kackerlackor uppe i bergen är mycket mer pittoreskt än det fina charterkomplexet vid stranden. *S*

Visst låter det som en 40-årskris att backpacka Thailand i vår ålder men faktum är att Thailand fanns inte när vi var unga! Då var det Magaluf som gällde och där var småbarnsföräldrar inte välkomna. *S*

Idag:

Jobb står högst upp på agendan. Sen ska det hem och städas och lagas mat för Embla har bjudit hem en massa folk på middag. Hon fyller nämligen "Sweet sixteen" på måndag och det måste ju så klart firas. Som vanligt blir det en brokig skara av gamla och unga, hundar, småbarn och annat löst folk.
 
Jag var uppe halva natten och bakade pajer och rullade snittar. Som tur är ska Michelle fixa efterrätten, sötsaker är inte riktigt min kopp te. Gott att äta, trist att göra.

Till sist:

Jag har lärt mig att uppskatta hösten! Inte för att jag är överförtjust, men det kan faktiskt vara lite småtrevligt att promenera till jobbet i allt det oranga när solen skiner och luften är hög och kall. Tänk vad lite positiva tankar kan göra! *S*

Think Good - Feel Good!
Little Pullish fyller 21!


2008-10-10


Ja´må hon leva, ja´må hon leva.............

Grattis min stora älskling på 21-årsdagen!
Älskar dig över allt..... och lite (mycket) till.

Down the memory lane....


Jag ska på klassåterträff på lördag!

Det är, hör och häpna, 25 år sen jag gick ut 9:an och det är dessutom hela 27 år sen jag lämnade min gamla klass i villaidyllen Enskede för att avsluta grundskolan i det mångkulturella betongghettot Rinkeby.

Det var en stor kulturkrock då för 27 år sen och jag har en känsla av att det delsvis kan bli det nu på lördag också.

Jag, precis som mina många av mina klasskompisar från Rinkebyskolan, blev kvar i dom västra förorterna i ett betongghetto medans jag antar att många av mina klasskompisar från Enskede har stannat kvar söder om stan, i villa, med volvo och vovve.

Det är med skräcklblandad förtjusning som jag ser fram mot lördagen. Jag har aldrig varit på återträff tidigare och vet inte riktigt hur det funkar. Bara det inte blir tipsrunda och lekar........

Vi ska träffas i Enskedeskolans matsal och det värsta är att jag kan knappt erinra mig vart matsalen ligger eller hur den ser ut. Jag antar att vi hade annat för oss än att äta når vi gick på högstadiet. Tjuvröka eller nåt.

Det sägs att man faller tillbaka till sina gamla roller när man träffas så här, men faktum är att jag inte riktigt minns vad jag hade för roll och det vore ju läskigt om jag helt plötsligt blev nån jag var för 25 år sen. Eller ännu värre, att mina gamla klasskamrater förväntar sig att jag ska vara som jag var för 25 år sen.

Tänk scenariet att jag och Wofflan springer runt och jagar varandra och jag kastar en stol i huvet på honom för gammal vänskaps skull! Jag råkades ju kasta ett järnrör på hans näsa en gång för länge sen, jag tror fortfarande han har ett ärr kvar. Himla tur att han är kille *S*

Jag kanske ska ta och skicka en ja-nej-kanske-fråga-chans-lapp till Wofflan under middagen och om jag ångrar mig sen kan jag ju alltid skicka fram Kattis och göra slut. 

Och tänk om klassens bråkstakar börjar slåss eller om nån börjar gråta på dansgolvet för att ingen vill dansa med honom/henne. (förmodligen henne)

Hur det än blir så kommer det kännas konstigt på söndag. Alla gamla minnesbilder kommer vara utbytta mot nya. Dom som inte kommer på klassträffen kommer fortfarande att vara 14 år i mitt minne medans dom andra helt plötsligt kommer vara vuxna människor.

Vuxna 41-åringar, precis som jag........


Klassfoto från mellanstadiet
Jag står under fröken i vit skjorta. Undra på att pappa kallade mig "Pelle" *S*


Tillbaka på ruta ett.....


Jag har ingen karaktär när det gäller tråkiga saker, det är bara att konstatera.

Bara för att jag inte hittade rätt färg till min vägg i går så blev det absolut ingenting gjort. Jo, jag skurade badrummet.....men that´s it.

Jag och döttrarna irrade runt på Kungsholmen i flera timmar, vilket i och för sig var trevligt, vi åt lunch, småsshoppade lite (för 500 kr!!!) och sen åkte vi hem och med det var min städ/fix-inspiration som bortblåst.

När jag kom hem hällde jag upp ett glas vin och satte mig i soffan och möblerade i tanken. Flyttade möbler visuellt fram och tillbaka. Hängde tavlor och bonade golv. Tillslut kunde jag inte längre fokusera på en sak utan tankarna skenade och jag var tvungen att sova en liten stund! *S*

När jag vaknade var min lust att fixa som bortblåst. Tur att pappa kom och beordade mig att ligga kvar i soffan resten av kvällen.

Nu är det en ny dag med nya utmaningar och jag känner att lusten börjar inta kroppen. Var ute med hundarna för en liten stund sen, regnet öser ner och det stormar, så vad kan man göra en sån söndag om inte fixa hemma?

Ska försöka leta upp nån billighetsaffär som har den färgen jag vill ha på min vardagsrumsvägg men först ska jag plocka ner hela bokhyllan, damma böckerna och sätta upp hyllan igen i en annan del av rummet. Har en liten liten idé om hur det kommer att se ut när det är klart och det lär ta hela förmiddagen.

Förhoppningsvis precis lagom tills nån bilburen vän vaknar och kan skjutsa mig till Barkaby! *blinkblink*


Rastlös i höstrusket!


Jag undrar varför jag alltid blir så rastlös så fort det blir höst?

Måste ha nåt att pyssla med.

Nu är frågan om jag ska lägga golv i vardagsrummet, måla en fondvägg eller helt enkelt skita i det och bara vara rastlös!

En sak är i alla fall säker, jag ska storstäda. Rensa förrådet, tvätta, höststäda balkongen och skura under badkaret! *S*

Som alltid när jag har den här rastlösa känslan så måste jag köpa nånting nytt för att liksom få tummen ur......så jag, Michelle och Carmen ska ta en tripp till Överskottsbolagets nyöppnade butik på Kungsholmen. Kanske en ny toalettborste will do the trick!

Om jag hittar färg så blir det ommålning, annars funderar jag på att möblera om lite. Problemet är bara att hur jag än möblerar så slutar det alltid med att det ser precis likadant ut som innan. Om jag lägger nytt golv däremot, så måste jag ju tömma hela rummet och då kanske man lättare får en ny infallsvinkel och faktikst lyckas ställa möblerna annorlunda.

Oj Oj Oj vilka lyxproblem jag lyckats hitta på! *S*

Det kommer förmodligen sluta med att jag inte har gjort ett piss innnan måndagen är här igen!

Trevlig helg alla!


Vill ha en röd vägg!


Grattis Eva 4/10-2008


Grattis Eva, plastmamma, plastmormor och plastgammelmormor! *S*

Hoppas du får en härlig födelsedag.


Bild stulen från facebook......


RSS 2.0