Hallen är äntligen klar!!


Före
Före


Efter


Allt som saknas nu är en matta, men den har inte dykt upp i våra liv än så vi väntar tills den gör det.


Jag längtar till sommaren!


Hittade lite bilder från i somras när Carmen var på besök.

Satte ordentlig fart på min sommarlängtan iallafall!
Man blir trött av att bada.....
Systeryster


Bara 7 månader kvar......


Naturen är knasig i år!


Jag var ute och krattade för några dagar sen och döm om min förvåning när jag såg en krokus i gräsmattan!
 
Vår trädgård är just nu i ett stadie av flera årstider samtidigt.
 
Syrenbuskarna har knoppar, Ringblommor, Prästkragar och Lejongap står i full blom, samtidigt som träden är kala och gräsmattan täckt av löv.

Det är bara snön som saknas så hade vi haft vår, sommar, höst och vinter på en och samma gång!


En förvirrad krokus i mitten av November
17:e November och syrenen har knoppar!Rabatterna i full sommarblom. Också den 17:e November! Galet!


Hallen börjar ta form....


Det är mer jobb än man tror med en renovering. Det är också roligare än man tror. Speciellt när man gör det själv. Man ser resultatet växa fram dag för dag.

Lite bilder på det vi har gjort hittils. Vi har en del kvar men det börjar se ut som vi tänkt oss.

Vi fyndade på Ikea. 180 kr för skåpet och 150 för bänken. Ibland gäller det att ha lite tur. Lite bök var det att få hem det hopmonterade skåpet men det gick. Thank good for Volvo!

Hallskåp och bänk


Det var ett himla meck med tapeterna också. Jag tror att det tog oss över en timme att välja. Vi var på Björklund & Wingqvist, Sveriges största tapetvaruhus, så ni kan ju tänka er själva!


  

Sen dags för panelen. Om det var bökigt med skåpet, så gissa var det var med panelen. Nästan 3 meter svajigt material på bilen. Men det gick det också!  

Det är allt ni får se för nu. Nästa gång kommer hallen vara färdig, då kommer resten av bilderna. Men som ni ser kommer det att bli helt fantastiskt tack vare min duktiga make!


Bitter in i döden!


Eftersom det är onsdag idag (läs Sopranosmys) så tänkte jag mig lite god mat till middag. Kollade posten innan jag gick, och hallelulija, mitt coop-kort hade kommit. Det innebär gräddfil rakt igenom hela butiken. Inga köer, inga knöliga pensionärer som ifrågasätter medlemsförmånerna som gällde för 2 veckor sen med mera med mera.

Glad i hågen, trots snålblåsten gick jag iväg.

Handlade det jag skulle och gick till självbetjäningskassan. Då jag tänkte betala kontant siktade jag in mig på kontantkassan och tänkte "gu´va skönt, ingen kö" Bara en före.

Dom enda som befann sig i området var ett par i övre 70-årsåldern, blippandes kattmat. Visserligen stod dom precis vid kassan men eftersom dom inte var klara och inte ens hade satt scannern i avläsaren så gled jag förbi när kassan blev ledig.

Big misstake!!

"Hon tränger sig" hör jag en ilsken röst bakom mig. Jag vänder mig om och tittar på mannen och sa: "Va? Ni har ju inte ens satt scannern i avläsare"

"Det är väl ingen anledning att tränga sig" forstätter han "Men ni stod ju och blippade in kattmaten när jag gick till kassan" sa jag och betalade. "Det var inte kattmat" fräser mannen varvid hans fru schyssar honom och han tystnar.

Jag sa inget mer utan tog mina kassar och gick.

Varför?? Varför är gamla människor ofta så bittra och griniga? Beror det på att gamla människor var elaka mot dom när dom var unga och dom känner att dom måste ge igen nu när dom är gamla?

Aldrig i livet att jag tänker bli sådär bitter och grinig. Jag tänker bli en glad gammal gumma som inte tränger mig, säger elaka saker och förpestar min omgivning.

Därför tänker jag bryta trenden av blivande elaka gamla tanter.

Nästan gång jag ställs inför en liknande situation tänker jag säga: "Kära nån, inte visste jag att ni hade så bråttom. Men varsågod, gå före ni. Jag har ingen brådska, jag har bara ett heltidsjobb, man, tonårsungar ungar och en kissnödig hund som väntar.

Sen tänker jag kliva åt sidan med ett leende och vägra låta mig påverkas av dessa elaka gamlingar som förpestar min tillvaro med sina bittra påhopp.

 


Spårlöst försvunnen!

För ungefär två månader sen så köpte jag boken The Secret.

Kunde inte låta bli efter att två, i mitt liv betydelsefulla, av varandra helt oberoende personer, pratat så varmt om den. (förvisso skulle det senare visa sig att dom hade starkare band än dom anat, men det är en helt annan historia)

Jag läste och läste och läste och fick den ena aha-upplevelsen efter den andra. Jag hade hittat min bibel.

Efter ungefär en månad i min ägo så försvann boken spårlöst. Jag var säker på att den låg i min väska men det gjorde den inte! Inte heller i skrivbordslådan på jobbet. Jag har vänt upp-och-ned på hela huset men ingen bok. Jag har gått tillbaka till dagen den 2:a oktober då den försvann för att försöka minnas vart jag kan ha lagt den. Men inga minnen, ingen bok.

Min farmor sa alltid; "Allt som inte är stulet kommer åter", och med den tanken har jag låtit bli att köpa en ny bok för jag har verkligen tänkt "den kommer att komma fram".

Och i dag hände det otroliga!

Jag hittade boken! Inte helt otippat, men på ett ganska otippat ställe.

Jag började riva golvlisterna i hallen och listen bakom elementet vägrade släppa så jag tog kofoten och tog i allt jag kunde. Och "klonk" så trillade boken ned bakom elementet! Vilken lycka!

Jag är glad att boken ville komma till mig, och glad över att det är ett tecken på att hallen ska renoveras. Och att nu var rätt tid!

Som min syster sa: "Det är bara att inse att allt i livet har en mening!" Och just idag var det meningen att jag skulle hitta min bok bara för att det är meningen att vi ska renovera vår hall. Amen!


Vill du läsa om boken? Klicka här >>>


I dag - Första dagen i vårt nya hem!


Det var meningen att det skulle vara igår som var första dagen i vårt nya hem, men Bauhaus var stängt för inventering så vi åkte och köpte sushi i stället. Äta måste man ju och Bauhaus är öppet i dag igen.

Idag ska jag börja med att riva ner alla lister i hallen, sen ska den fula gröna linolium-mattan bort från trappan. Efter det är det bara att sätta igång.

Tanken är; panel på väggarna, ett stort skåp för kläder och skor, en bänk att sitta på, nya trappsteg, snygga lister, färg i taket och slipning och lackning av trappa, trappräcke och spalje.

Vi har även en röd tegelvägg som vi funderar på om den borde bli vit eller inte. Eller vi och vi, Lars och jag har lite olika åsikter om det där. Han vill ha vitt, jag är lite tveksam. Tänker att det kan vara lite coolt att behålla en av tegelväggarna naturliga. Lite Chicagostyle liksom. Det kan bli en riktigt fin kontrast mot allt det vita.

Det är nog inte det enda vi har lite olika tankar kring, jag har en känsla av att Lasse håller igen lite. Mina ideér är ju rätt utsvävande, men det brukar bli bra i slutändan så jag hoppas att han litar på mitt sinne för inredning! *S*

Tror att det kan vara lite överväldigande för min stackars make när jag far fram med alla mina tankar om hur saker och ting ska se ut när det är klart. Men jag ser liksom bilden framför mig redan nu. Och det är ju bara så snyggt!

När hallen är klar är det bara att sätta fart med vardagsrummet. Vi kanske inte hinner till jul, men det vore ändå skönt om det mesta var klart då. Taket är det mest akuta. "Gillestugetaket" ska bli vitt. Hela rummet kommer ändra karaktär bara genom det.

Är också på jakt efter en gammal kökssoffa så att vi får plats riktigt många i köket när julen kommer. Nån som känner nån som känner nån är det bara att säga till. Max en tusenlapp får det kosta och inte längre än 195 cm.The Hall of Kaussels!
 


RSS 2.0